Istoria SECRETĂ a CNCR ROMANO – KHER din Guvernul României

Diplomatul indian Weerendra Rishi a creat un serviciu secret numit Nehru Romano Kher în Punjab, care are filiale neoficiale în toate marile orașe din Europa, dar are FILIALĂ OFICIALĂ în Guvernul Român. Acest SERVICIU SECRET de tip ONG/MUZEU (Romano – Kher, adică CASA ȚIGĂNEASCĂ), din GUVERNUL ROMÂNIEI a fost adus în 2001 din India de cetățeanul român (ne-rom) Nicoale Gheorghe.

Dr. Weer Rajendra Rishi in a formal event  https://en.wikipedia.org/wiki/Weer_Rajendra_Rishi

Acest SERVICIU SECRET a înlocuit SISROM-ul condus de Mădălin Voicu, și a devenit Centrul Național de Cultura a Romilor Romano –Kher. Spun aceste lucruri, pentru că directorii Romano –Kher au fost mebrii SISROM: și Mihai Neacșu, și Mihaela Zătreanu, fac parte dintr-un sistem OPRESIV și REPRESIV, care distrug cultura romilor, și nu-I lasă pe romi să-și fărurească și să-și dezvolte SINGURI cultura.

Spun că ROMANO – KHER este un SERVICIU SECRET, pentru că de 20 de ani, Guvernul României nu a făcut publice nici PERSOANELE care au hotărât crearea acestui ORGANISM GUVERNAMENTAL, și mai important, nici ISTORIA acestui ROMANO –KHER (casă țigănească, în traducere). Dacă cercetarea mea de față se dovedește a fi ERONATĂ, invit pe MIHAI NEACȘU să facă publice DOCUMENTEL DE ÎNFIINȚARE ale instituției Romano – Kher, în virtutea  LEGII nr. 544 din 12 octombrie 2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, publicată  în  MONITORUL OFICIAL nr. 663 din 23 octombrie 2001. ”Articolul 1 Accesul liber și neîngrădit al persoanei la orice informații de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relațiilor dintre persoane și autoritățile publice, în conformitate cu Constituția României și cu documentele internaționale ratificate de Parlamentul României. http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/31413. ” În virtutea acestui articol, ORICINE are dreptul să ceară de la Romano – Kher ACTELE DE CONSTITUIRE ale CNCR Romano-Kher.   De-a lungul timpului, ROMANO – KHER a fost condus de ne-romul Doru Tufiș, de pseudo-romniya Mihaela Zătreanu, și de ne-romul Mihai Neacșu.

Doru Tufiș (ne-rom), prieten cu Gheorghe Sarău, director CNCR Romano – Kher. Posibil membru SISROM
Mihaela Zătreanu (ne-romă), studenta lui Gheorghe Sarău, director CNCR Romano – Kher. Membră SISROM
Mihai Neacșu (ne-rom), membru din SISROM (membrui ONG Aven Amentza), actualul director CNCR Romano -Kher.
  1. Cu Doru Tufiș am vorbit la comemorarea lui Nicolae Gheorghe, de la Muzeul (de tablă) al romilor. EL nega importanța limbii romani, de față cu Gheorghe Sarău.
  2.  Mihaela Zătreanu a declarat în cartea lui Gheorghe Sarău că îi era frică ”să nu se trădeze în somn că vobește romani dialect ursăresc, care este cea mai urâtă limbă din lume.”
  3. Cu Neacșu am vorbit de multe ori, și, deși de o viață întreagă trăiește din CULTURA ROMILOR, exprimată de limba romani, a permis să se publice o carte JIGNITOARE la adresa romilor. Iată despre ce este vorba. Astfel, în cartea De la Victimizare la Conștiința Cetățenească: Calea Pentru Integrarea Romilor, citim în articolul Integrarea şi politizarea identităţii romilor, scris de Martin Kovats, la pagina 129 că limba romani nu este a romilor: „unul din acești markeri culturali cel mai adesea amintiți ca bază pentru identitate este limba. În ceea ce privește discursul romilor, referirea frecventă este la limba romani. Cu toate acestea, limba romani  NU este limba „romilor”.

Când l-am întrebat pe Mihai Neacșu DE CE a permis publicarea unei afirmații atțt de jignitoare la adresa IDENTITĂȚII LINGVITICE a romilor, el a răspuns roșu de mânie, că :am vrut să văd reacția romilor.” Te anunț acum, dom nule Mihai Neacșu, că ACEST ARTICOL este reacția romilor. Când am înitrebat-o pe Norica Costache DE CE s-a permis publicarea acestui volum RASIST chair de către CNCNR Romano –Kher, ea a răspun că CORECTOAREA manuscrisului (o româncă!) a venit la Mihai Neacșu și i-a zis că nu se poate ca la CNCR Romano –Kher să se publice un astfel de AFRONT la adresa culturii rome, domnul cetățean român ne-rom (nu este căsătorit cu o ROMNI de tradiție!), a replicat că ”TREBUIE PUBLICAT, AȘA TREBUIE!”

Iată ce citim despre Romano –Kher (2):

”Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher este instituţia guvernamentală care are ca misiune conservarea, dezvoltarea și promovarea patrimoniului cultural al romilor, a valorilor, culturii și tradițiilor rome.  Conform HG nr. 609 / 2009, art. 2 (1) Centrul îşi îndeplineşte rolul de serviciu cultural de utilitate publică, desfăşurând activități în domeniul cultural, de informare, de educație permanentă, de susținere şi derulare a programelor şi proiectelor culturale destinate comunității rome şi/sau de promovare a culturii rome, în conformitate cu legislația română în vigoare.”

Deci de abia din 2009 centrul Romano – Kher avea rolul de UTILITATEA PUBLICĂ, conform HG nr. 609 / 2009. E interesant, pentru că în 2008, Romano – Kher FURA identitea MOȘTENITĂ GENETIC a ROMILOR PAKIVALE (Romii Brahmani în traducere din dialect indiene). Iată ce citim:

2008 : Pakivale Roma – identitatea noastră afirmată. Va fi mesajul nostru pentru Anul European al Dialogului Intercultural.• Un program care să propună crearea unui grup de dialog inter-etnic DIVANO (sfat) care să inițieze schimburi culturale cu populația majoritară si cu restul minorităților si să contribuie prin proiectele si dezbaterile sale la dezvoltarea comunitară. În cadrul lui vor fi organizate sesiuni de dezbateri, mese rotunde, seri multiculturale etc. (sursa: Ministerul Culturii si Cultelor,  PLANUL STRATEGIC AL INSTITUȚIEI, COMPONENTA DE PROGRAMARE BUGETARĂ 2008-2012, BUCURESTI, p.91)

Deci, până în 2009 ROMANO – KHER nu avea character de UTILITATE PUBLICĂ

Cum am ajuns la concluzia rezonabilă că Nicolae Gheorghe a adus ROMANO – KHER din India, de la șeful lui, brahmanul Weer Raj Rishi? Scrie în cartea ”Historical Dictionary of Gypsies”, la pagina XXXIV (1):

” 2001 Germany: November—Romany writers meet in Cologne and agree to set up an international association. India: April—International Romani Union leaders visit the Romano Kher (Nehru House) in Chandigarh. ”

Într-adevăr, avem o poză care mărturisește că în 8 aprilie 2001, Nicolae Gheorghe a fost în India. Ce a a făcut acolo? Nu a fost acolo singur, ci au mers toți liderii IRU, căci Weer Rishi, șeful lor suprem primise PERMISIUNEA de la Guvernul Indiei să DECONSPIRE planul. Care plan? Păi planul de a FURA DREPTURILE ROMILOR! Cum? Prin HG 430/2001, pusă în aplicare în 2006, PRIN CARE SE PERMITEA CA ORICE ROMÂN NE-ROM se poate declara ”rrom”.

În poza următoare, îi vedem pe liderii romi nealeși și necunoscuți de către romi, cum merg să viziteze Romano Kher, o casă conspirativă, un veritabil guvern din umbra, făcut de Jawaharlal Nehru, și fata sa, Indira Gandhi.

Despre faptul că el a fost în India mărturisesc surse indiene credibile: cartea indianului Shyam Singh Shashi (3), șeful ONGului Roma Research Foundation, din Delhi, și un articol online. În imagine, Nicolae Gheorghe în India, în data de 8 aprilie 2001, ultimul, în spatele brațului indianului Shyam Singh Shashi. Lângă Nicolae Gheorghe este Hristo Kyuchukov (alt fals rom). Ce s-a discutat acolo, și ce a hotărât acolo ne-romul Nicolae Gheorghe în numele romilor, citiți aici ( vezi nota de subsol 4).

Un lucru foarte îngrijorător este că Rishi a folosit ne-romii pentru a-și atinge planurile. Aflăm că Rishi a numit în India o femeie Rudar, care are acum ocupă un loc foarte înalt în guvernul românesc (așa cum au toți romii falși), al cărei nume este Salomeea Romanescu. A fost trimisă în India de Nicolae Gheorghe și Marcel Courthiade. În realitate, Rishi știa că nu orice țigan este rom, dar, fidel planului inițiat de Ionel Rotaru, el a chemat-o pe Salomeea Romanescu, în Punjab, acasă, fapt pe care l-a și recunoscut el însuși (5):

Iată ce spunea Salomeea Romanescu la una rticol de-al meu de pe confluente.org:

Ea recunoștea că a fost trimisă în India de Marcel Courthiade, ca să întocmească ”un dicționar etimologic al limbii rromani”, dar, după ce Courthiade a părăsit-o, căci era soția lui, ea s-a reprofilat.

Salomea Romanescu a declarat că ”chiar nu contează istoria strămoșilor mei.”

Informațiile pe care Salomeea Romanescu i le-a dat lui Rishi în India nu le cunosc, nici cu ce ordine a venit de acolo, dar este sigur că ocupă un loc foarte înalt în ierarhia guvernamentală: consilier pentru afaceri euroepane la Ministerul Finanțelor Publice (  https://ro.linkedin.com/in/salomeea-romanescu-76b8ab18 : PH.D. at Ministry of Public Finance) . Numele „Romanescu” este un nume tradițional pentru Rudari (ne-romi), așa cum am citit în cartea scrisă de Ion Calotă, Rudarii din Oltenia. Se pare că această femeie, Salomeea Romanescu, joacă un rol foarte important pentru guvernul indian, dar și verișoara ei, Margareta Matache (fosta șefă a ong-ului Romani Criss, ong parte a SISROM), care menționa că:

”Când eram mică o admiram pe Salomeea Romanescu, educatoarea din sat și verișoara mea, chiar dacă de un grad mai îndepărtat.”

Cine este Magda Matache? După propria ei mărturie, este ROMÂNCĂ, provine din ”ROMÂNII EMANCIPAȚI (adică sclavi)” , NU dintre ROMI (6):

Actualmente, Margareta Matache, CERE BANII de despăgubire pentru sclavia romilor, citim acest lucru pe siteul https://eriac.org/barvalipe-roma-online-university/  https://www.youtube.com/watch?v=Ubb7dohTISA&feature=emb_title

Deci avem legături de FAMILIE: ROMÂNCA NE-ROMĂ Salomeea Romanescu este consilier pentru afaceri europene la Ministerul Finanțelor Publice, după ce a fost în India, la ROMANO –KHER,  la ȘEFUL TUTUROR FALȘILOR ROMI (diplomatul Weer Rishi), iar verișoara sa, ROMÂNCA NE-ROMĂ, Margareta Matache, este la Harvard, CERÂND DESPĂGUBIRI pentru SCLAVIA ROMILOR. O avem la ERIAC și pe Mihaela Zătreanu, care a fost șefa CNCR ROMANO – KHER.

Tot la ERIAC, ong care l-a speriat (7) pe lingvistul evreu Yaron Matras, de la RUGAT pe George SOROS să nu-I lase să înființeze ERIAC cu BARVALIPE ROMA ONLINE UNIVERSITY. În această ”HUN-iversittae online”, avem toată crema falșilor romi: Adrian Marsh, Mihaela Zătreanu, Ismael Cortes, Iuliu Rostas, Ethel Brooks, CIPRIAN NECULA, Andrzej Mirga, Angela Cokze, Miguel Angel Vargas, Rosemary Cisneros, Timea Junghaus, Petra Gelbart, Colin Clark, Maria Bogdan, Delia Grigore, Montano Pena, Katalin Barsony, Andree Ratzsch

Acum, că am înțeles aceste legături de familie, să trecem la aspectul istoric din INDIA:

Citim în revista Etudes Tsiganes, nr. 2-3, septembrie 1974, p. 56,  că Indira Gandhi a inaugurat Indian Institute of Romani Studies, în Chandigarh la 24 decembrie, împreună cu primul ministru al Guvernului din Punjab.

Etudes TSIGANES, September 1976, p. 37: Rishi crea un centru cultural țigănesc:

Revista Etudes TSIGANES nr. 4 decembrie 1973, p 52: un Institut de Studii Țigănești în India, a fost inaugurat în 24 decembrie 1973, în prezența lui Giani Zail Singh, la Universitatea din Punjab. Președintel noului organism este M. Sharma, membru al parlamentului, iar directorul este profesorul RISHI (lingvist). Și evreul M. Donald Kenrick, directorul Institutului de Cercetări despre Țigani, din Londra, făcea parte din consiliul director, dar și Lokesh Chandra, și Anirudha JOSHI.

În imagine, prim-ministrul Punjabului, Giani Zail Singh, inaugurând Institutul de Studii Țigănești

În cartea O Rom Dzhanel o Drom, finanțată de Soros, dar și de India prin Hindu Heritage Pratisthan, New Delhi, și KAFLA INTERNATIONAL Chandigarh India, găsim mai multe explicați necesare la fenomenul FURTULUI IDENTITĂȚII ROME. Pe coperta cărții îi vedem pe toți DUȘMANI NE-ROMI ai romilor din întreaga lume: Hristo Kyuchukov (Bulgaria) Bairam Haliti (Kosovo, Serbia), Nicolae Gheorghe (România), Shaip Yusuf (Macedonia), Kati Stojka (Ungaria), Agnes Daroczy (Ungaria), Ali Krasnichi (Kosovo Serbia), Salie Ibrahim (Bulgaria), Lev Tcherenkov (Russia) De ce sunt acești oameni RĂUL ABSOLUT pentru romi? Pentru că TOȚI au complotat la frutul identității rome, la distrugerea diaelctelor rome, și la furtul banilor de la Holocaust. Îi vedem pe toți pe coperta cărții, inclusiv pe IAN HANCOCK, mafiotul mafioților, de la Texas University SUA.

În carte, citim că ROMANO –KHER există și în Moscova, din anul 1989, ca ORGANIZAȚIE, creată de scriitorul ne-rom LEV TCHERENKOV:

În articolul ”RISHI SAW BRIGHT FUTURE FOR ‘ROMA MUSEUM’ CHANDIGARH” (8), scris de Weer Rishi însuși, citim:

” Ideea de a înființa Casa și Muzeul romilor a luat naștere încă din 1980. La inițiativa luată de Shri K.S. Narang, secretarul șef al guvernului Punjab de atunci, a propus înființarea unui sat de cultură Punjab în Chhat Bir în Punjab lângă Chandigarh. Casa romilor urma să facă parte din acest sat. Din păcate, după pensionarea domnului Narang, planul de construire a Satului de Cultură din Punjab a fost eliminat și, împreună cu acesta, a dispărut și planul de construire a Casei pentru romi.

În 1985, cu amabilitatea lui Shri Arjan Singh, guvernul de atunci al Punjabului, o bucată de teren de 2 acri în sectorul 24, Chandigarh a fost alocat pentru construirea unei Case a romilor și a unui muzeu. Întrucât nu am putut efectua plăți către Administrația Chandigarh, planul a fost reluat de Administrația Chandigarh și cu aceasta a dispărut și Casa Romilor planificată.

În anul 1990 au fost făcute cereri către Shri V.P. Singh, prim-ministrul de atunci și Choudhary Devi Lal, viceprim-ministru al Indiei pentru a ne ajuta la înființarea Casei pentru romi. Nu s-au deranjat nici măcar să ne recunoască scrisoarea făcând cererea.

Al doilea Festival Internațional de Romi desfășurat la Chandigarh în 1983 a fost inaugurat de Shrimati Indira Gandhi. Shri Rajiv Gandhi, care era atunci membru al Parlamentului, era principalul invitat și era însoțit de Shrimati Sonia Gandhi și fiul său Rahul. I-am cerut lui Shrimati Indira Gandhi să ne ajute la înființarea Casei și Muzeului Roma. Ea l-a sunat pe Shri Rajiv Gandhi și i-a cerut să vadă că tot ajutorul posibil este dat pentru înființarea Casei Romilor. Shri Rajiv Gandhi și-a dat cuvântul. L-am cunoscut pe Shri Rajiv Gandhi după Festival și i-am amintit de cuvântul dat de Indira ji. I-am cerut să ne ajute să obținem subvenția financiară a lacurilor Rs.S de la guvernul din Punjab pentru a ne permite să plătim costul terenului către Administrația Chandigarh și să implementăm proiectul nostru după ce asigurăm terenul. Shri Rajiv Gandhi a promis să-și onoreze cuvântul și l-a desemnat pe Shri Mani Shankar Aiyar, secretarul comun de atunci în biroul primului ministru pentru a continua problema cu guvernul Punjabului. Domnul Aiyar i-a scris domnului ‘. S.S. Ray, guvernul din Punjab de atunci. Nimic nu a ieșit și Shri Ray a ieșit din scenă spunând în discursul său de la inaugurarea nucleului Casei Romilor din complexul școlar Shivalik din 1 iulie 1989. El a spus că „lacurile Ony Rs.5 au fost solicitate din Punjab Guvern. Nu am făcut nimic până acum. Evident, trebuie făcut ceva. Banii sunt puțini, nu va fi o idee minunată dacă am putea construi un sat de romi ca un loc permanent, și să rămânem pentru o vacanță și să mergem În cele din urmă, sunt primii indieni nerezidenți. ” El a primit o mare aplauze din partea publicului și odată cu moartea din cauza ideii de a face ceva a murit. Acesta a fost un mare festival al renumitului politician și avocat pentru a ieși dintr-o poziție incomodă.

Am întâlnit-o pe Shrimati Sonia Gandhi la 27 septembrie 1994 și i-am cerut dacă ne poate oferi ajutor financiar de la Fundația Rajiv Gandhi pentru a onora cuvântul lui Rajiv dat Indirajit de a ne ajuta în înființarea Casei pentru romi. Am fost informat că Fundația nu a putut extinde nicio rezistență și am adăugat „vă rog să înțelegeți că aceasta nu este în niciun caz o reflecție asupra meritului cererii dvs.”.

Mai târziu m-am apropiat de Shri P.V. Narsimha Rao, primul ministru de atunci, în august 1995 și i-a cerut să ne ajute să înființăm Casa și muzeele Nehru Roma

Am avut o întâlnire de o jumătate de oră cu Shri Rao și i-am prezentat un set din toate publicațiile mele despre romi (foarte costisitor). Au fost făcute fotografii și a promis că nu va face ceea ce este necesar. Dar nu a ieșit nimic – nici măcar o scrisoare de regret.

Am o asociere foarte lungă cu Shri LK. Gujral – din vremurile când era ambasadorul nostru în fosta Uniune Sovietică. Shri Gujral este o persoană care are aptitudinile de a ajuta pe toți și de a-și îndeplini promisiunile făcute „El a fost foarte amabil cu noi și a dat mâna de susținere cauzei romilor. În 1990, când era ministru al afacerilor externe, ne-a acordat trei pasaje aeriene pentru a participa la cel de-al 4-lea Congres mondial romani din Polonia. El a contribuit cu un mesaj istoric pentru jurnalul nostru ROMA.

Acesta a fost Shri l.K Gujral ca persoană. Până acum, bine. A devenit prim-ministru al Indiei pe 2 aprilie 1997. Judecând după înregistrările sale anterioare, am avut mari speranțe de la el. În calitate de prim-ministru al Indiei, el a fost legat de lanțurile de înaltă securitate, care l-au rănit destul de neajutorat și inaccesibil. de către Ministerul Dezvoltării Resurselor Umane în cadrul schemei lor pentru Dezvoltarea Muzeelor ​​din India în temeiul căreia se aflau deja; cazare oferită de Școala Publică Shivalik. Suma suplimentară nu a fost eliberată pentru că nu am construit propria noastră. Am primit doar recunoștințe la scrisorile mele către el și de asemenea de la oficialii care lucrau sub el. „Nu s-a luat nicio măsură în ceea ce privește cererea noastră de subvenție solicitată. Din cauza securității ridicate, nu l-am putut întâlni când a venit la Chandigarh pentru a deschide Muzeul Orașului. Chiar și cererea noastră către el de a efectua o vizită la Casa și Muzeul Nehru Roma nu a fost acceptată „din cauza presiunii timpului”.

Ei bine, Shri l.K. Gujral nu era acum Gujralul anterior și capitolul unui ajutor de la el când nu mai este Primul Ministru al Indiei este închis. În calitate de prim-ministru al Indiei, el ne-ar fi putut ajuta în asigurarea fondurilor necesare pentru Casa și Muzeul Nehru Roma. Aceasta nu trebuia să fie o securitate de înaltă calitate, întrucât primul ministru a diluat trăsăturile personale originale ale lui Shri Gujral.

Cu toate acestea, suntem capabili să păstrăm acest material rar și costisitor pentru prosperitate. Mulțumită hipermetropiei și spiritului larg al unuia dintre marii educaționisti ai timpului nostru, vechiul nostru prieten și patron al Institutului Indian de Studii Romani. Shri. D.S Bedi. Director / Director al Școlii publice Shivalik, Sector 4’1, Chandigarh. Reducând propriile nevoi ale școlii, el ne-a oferit patru camere în vechea clădire a campusului, pe care le propunem să le arate ca un vagon țigan și să-l facă model Romano Kher (Casa și Muzeul Nehru Roma). Această lucrare se desfășoară într-un ritm alert, iar furtunul romilor din visele mele va apărea foarte curând.

Între timp, o trupă de dans din Ungaria a vizitat India și a susținut două concerte pline de viață – unul în auditoriul Școlii publice Shivalik. Ei și-au exprimat fericirea de a veni în India, Baro Than lor (țara strămoșilor) și au lăudat marea muncă care a fost făcută. Ei și-au exprimat, de asemenea, speranța că această casă și muzeu pentru romi va face bine tuturor romilor în vremurile viitoare. Domnul Jagdish Sagar, consilierul administratorului și-a exprimat sentimentele. „Sunt fericit că am făcut o vizită demult la Roma House și Chandigarh poate fi mândru că sunt casa unor oameni precum domnul Rishi”.

Norocul pare să ne zâmbească. Shri AtaI Behari Vajpayee actualul prim-ministru al Indiei este deja familiarizat cu mișcarea romilor. Suntem siguri că vom primi ajutorul de care avem nevoie pentru Casa și Muzeul Nehru Roma, acum că a fost ales de oamenii din India pentru a contura viitorul destin al Indiei. Dumnezeu să-l binecuvânteze, și aceasta este rugăciunea noastră … Z” Scuzați pentru unele pasaje traduse incorrect de google translate. Că este vorba de ROMANO KHER (omonimul CNCR ROMANO – KHER din Guvernul României), este scris clar de Weer Rishi însuși, în articolul de pe http://www.punjabmonitor.com/2013/04/rishi-saw-bright-future-for-roma-museum.html

Bibliografie:

1 – https://www.gitanos.org/documentos/1.1-KEN-his_HistoricalDictionaryoftheGypsies.pdf

Donald Kenrick, Historical Dictionary of the Gypsses, second edition, p. 34, The Scarecrow Press, Inc, 2007

2 -https://www.proetnica.ro/2018/index.php/ro/comunitati/institutii-publice/centrul-national-de-cultura-a-romilor

3 – The World of Nomads De Shyam Singh Shashi

4  – https://rom4india.wordpress.com/2018/09/03/teoria-conspiratiei-deportarea-romilor-in-india/

https://confluente.org/marian_nutu_carpaci_1502524534.html

5 – http://www.punjabmonitor.com/2013/04/roma-punjabi-emigrants-abroad.html

6 – https://life.ro/incredibila-aventura-a-studentei-rome-ajunsa-profesoara-la-harvard-cum-reuseste-fiica-unui-activist-rom-sa-apere-de-peste-ocean-drepturile-semenilor-ei-din-tara-mama/

7 – https://rom4india.wordpress.com/2018/09/02/de-ce-ciprian-necula-prieten-cu-george-soros-nu-l-suporta-pe-yaron-matras-si-echipa-romani-studies-sau-cum-se-bat-romani-studies-si-eriac-pe-banii-destinati-culturii-rome/

8 – http://www.punjabmonitor.com/2013/04/rishi-saw-bright-future-for-roma-museum.html

Surse poze:

Weer Rishi                https://en.wikipedia.org/wiki/Weer_Rajendra_Rishi

Doru Tufiș                 http://www.romania-actualitati.ro/invitat_doru_tufis-46535

Mihaela Zătreanu   https://eriac.org/barvalipe-roma-online-university/

Mihai Neacșu            https://foto.agerpres.ro/foto/detaliu/3093321