Trianon (6) „Ungurii nu sunt unguri…”
No issue detected

surena2 hours ago
.
Ungurii sunt ce vor sa fie! Istorisește rusii de azi nu au nicio treabă cu varegii scandinavi care și-au impus doar numele fiind asimilați de slavi. La fel stau lucrurile cu bulgarii de neam turcic și cu ochii migdalați asimilați de slavii sud dunăreni. În Turcia în ciuda limbii doar o minoritate sunt turcii adevărați care seamănă cu rudele lor din Turkmenistan. În Apus francii și au impus numele Franței, anglii și saxonii au avut o contribuție mai mare asupra britanilor în timp ce arabii, mai puțin în fata civilizației persane, și-au impus, cu mici excepții limba și religia.
Revenim la Ungaria și aici lucrurile se complică puțin pentru că noi și restul lumii le spunem unguri în timp ce ei își spun maghiari. La prima vedere lucrurile sunt simple pentru ca nici armenii, albanezii, georgienii etc. își spun altfel. În realitate lucrurile sunt puțin complicate pentru ca actuala Ungaria a fost ocupată de o confederație de triburi neomogena, cu limbi, tradiții diferite, unite datorită unor conjuncturi și sub presiunea unor dușmani comuni. Astfel, triburile erau formate din onoguri (zece triburi) probabil un trib de origine bulgară, deci turcica (un exemplu este prințesa Saraolt în realitate Sar Oldu), apoi maghiari (aici sunt diverse ipoteze ca ar proveni din baskiri, ciuvasi) și khabari care s-au desprins din khazari,mai trebuie luat în calcul și strămoșii secuilor (turcici după limba și semnele steagului secuiesc). În acest amalgam lingvistic, etnic puterea militara o aveau turcicii, respectiv ungurii, cei mai civilizați erau khabarii iar cei mai numeroși erau maghiarii care i-au și asimilat pe restul. Într-un moment de sinceritate s-au cautat în Ungaria adevărații maghiari și s-au mai găsit persoane cu ochii migdalați pe care ii întâlnim și în România în rândul minorității maghiare. După cum vedeți nu am vorbit de huni pentru ca Hungaria nu are nicio treaba, în ciuda numelui frecvent de Attila și Idilko, cu hunii.
Cum trebuie văzută problema maghiarizarii? Prin analogia cu mongolii, tot un popor al stepei, minoritar care și – a impus dominația asupra altor popoare ale stepei prin politica de mongololizare. Același lucru l-au făcut arabii (popor al desertului) cu populațiile cucerite. Dacă vrei să participi la conducere trebuie să îmbrățișezi limba, mai târziu religia conducătorilor. Cu alte cuvinte, deși mongolii din Hoarda de Aur cam dispăruseră tatarii, cumanii și alți turcici asimilați le-au dus mai departe renumele și au încercat să păstreze legătură de sânge cu Ginghis Khan. Același fenomen s-a petrecut și cu maghiarii unde, cel puțin în Transilvania, o buna parte a cnezilor români au devenit după 2 generații maghiari. Dacă la început acest lucru este pus pe seama originii de popor al stepei, după invazia mongolo-tatara din 1241 și refugierea în Ungaria a unui număr important de cumani războinici, compacti și turbulenti.Problema maghiarizarii acestora a devenit esențială pentru ca riscau ei înșiși cumanizarea. Acest lucru a ridicat numeroase probleme interne Regatului ungar și a permis descalerea cnezilor, voievozilor romani ostili maghiarizarii.
Lucrurile sunt puțin diferite azi pentru ca lumea este diferită, schimbata și vedem ca imigranți din Magreb care au muncit cinstit, au luptat să obțină cetățenia franceza au dus la a treia generație de cetățeni francezi doar cu numele, în realitate de oameni care își cunosc originea și își dau seama ca nu au nicio legătură cu Franța, dimpotrivă se simt legați de arabi și de lupta lor. Astfel, au apărut teroriștii francezi de origine araba, africana legați de un islam primitiv și neevoluat. Aceasta este mare problema în Franța, în Germania avem cazul turcilor unde foarte putini educați, realizați se considera germani, restul sunt turci care nu știu bine turca, trăiesc în Germania și se simt legați de Turcia. Albanezii sunt un alt exemplu indiferent ca sunt în Elveția, Germania. Paradoxal este că bunicii, părinții acestor minorități care își revendică un naționalism antistatal au dorit ca copiii, nepoții să devină cetățeni adevărați francezi, germani, elvețieni etc.. Acum vedem că incurajarea imigrației indiferent de motivație deschide o cutie a Pandora din care au ieșit numai rele și mai avem speranța. Ungaria va deconta și ea, mult mai repede, binefacerile din cutia Pandorei cu acordarea cetățeniei maghiare doar de dragul cetățeniei.
Noi trebuie sa fim atenți la noi pentru că a devenit o modă să acordăm cetățenia arabilor și a altora. Acordarea cetățeniei trebuie să fie o problemă serioasă și nu politica iar criteriile trebuie să fie restrictive prioritate având romanii sud dunăreni prigoniți, creștinii și nu toți profitorii (s-a acordat cetățenia unor basarabeni rusofoni, chiar rusi care habar nu au de limba romana și istoria romana, în schimb de înjură frumos și mai beneficiază și de avantajele de a fi cetățean european).

Nota redacției: Domnul SURENA, un coleg atât de informat, poate ne spune ceva de falsurile comise de cărturarii unguri pentru a inventa eroi și autori, texte etc., care să le confere maghiarilor o excelență iluzorie! Cât de falsificat este așa zisul folclor maghiar?!