Constantin Bartolomeu Săvoiu, adus la DNA în dosarul Greblă

Generalul în rezervă Constantin Bartolomeu Săvoiu a fost adus la Direcția Națională Anticorupție în cazul dosarului de trafic de influență al judecătorului constituțional Toni Greblă.

Constantin Bartolomeu Săvoiu este un cunoscut lider al masoneriei din România. Până la această oră nu se cunosc detalii despre legăturile  cu Toni Greblă și audierea sa la DNA.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obţinute de MEDIAFAX, generalul în rezervă este suspectat de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate. De aceleaşi fapte ar fi suspectaţi şi Toni Greblă şi Ion Bîrcină.

Anchetatorii susţin că, începând din august 2014, Toni Greblă ar fi întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri Ion Bîrcină şi Constantin Bartolomeu Săvoiu, cunoscut ca “Generalul”. Aceştia ar fi iniţiat “raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) şi demersuri în vederea achiziţionării de produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării acestora în spaţiul ex-sovietic, cereale, materiale de construcţii şi/sau produse de minerit în Federaţia Rusă şi Republica Moldova”, se arată în documentele citate.

a