Nota redacției: Text primit pe E Mail de la dl Traian Sbarcea. Textul nu este semnat, detaliu important…

IATĂ ADEVĂRUL DESPRE BĂSESCU TRAIAN – FOSTUL PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI – OMUL CARE A FOST, PE RÂND, TURNĂTOR LA SECURITATE, SPION MILITAR, TRAFICANT DE ARMAMENT, SPION KGB ŞI AGENT CIA!

DOCUMENTELE SERVICIILOR ​SECRETE OLANDEZE, BELGIENE ŞI CIA ​CONFIRMĂ: ​BĂSESCU A FOST AGENT KGB SPECIALIZAT ÎN SPIONAJ MILITAR ŞI TRAFIC DE ARME
Conform aplicării principiului diviziunii muncii între serviciile statelor membre ale N.A.T.O., Olandei îi revenea activitatea contrainformativă în spaţiul României. Datorita acestui fapt, in arhivele olandeze se găseşte un bogat material informativ, în legătură cu activitatea anti-NATO. La Haga se află o arhivă cuprinzând activitatea KGB desfăşurată în Benelux. Conform documentelor stocate acolo, Băsescu Traian a fost membru al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE), deci agent specializat în transporturi de armament şi spionaj militar.
Sub umbrela serviciului românesc de spionaj, extrem de lacom după bani, Băsescu a cedat propunerilor sovieticilor şi a fost racolat, devenind componentul unei reţele a KGB în Europa Occidentală. Reţeaua era condusă de Silvian Ionescu, iar legătura era asigurată, în Ostende şi Anvers, prin Băsescu. Pe langă diverşi fugitivi ruşi care au defectat în vest după 1991, un spion dublu britanic, care a acţionat în anii ‘80 la Anvers, descrie în detaliu activitatea de spionaj în favoarea ruşilor a fostului preşedinte al României.
Albert Ignatenko (un general KGB, urmărit îndeaproape şi astăzi de serviciile de contrainformaţii belgiene şi olandeze), a efectuat în anii ’80 mai multe deplasări la Anvers, unde s-a întâlnit cu Băsescu în mare taină, conform celor consemnate în documentele serviciilor secrete olandeze. Tot de acolo aflăm că, în perioada în care se afla la post la Anvers, Băsescu Traian se întalnea şi cu maiorul KGB Victor Bout la aeroportul din Ostende. Ulterior, Victor Bout avea să devină cel mai mare contrabandist de armament din lume.
Inainte de vizita Familiei Regale Belgiene în Romania, serviciul secret belgian a elaborat un dosar întreg despre activitatea de spionaj şi trafic de arme desfăşurată de Băsescu Traian. Conform acestor documente, Băsescu era agent KGB, sub acoperireaDIE.
In 1973, Ceauşescu semnează un document secret (Nr. Z-363/1973) prin care, şefii misiunilor Navrom din străinătate, devin automat ofiţeri acoperiţi, specializaţi în spionaj militar şi trafc de arme. Pentru această misiune, Băsescu Traian urmează o şcoală de specializare pentru spionaj şi diversiune, localizată la Brăneşti şi la Băneasa.
Cele două locaţii erau dotate cu sisteme de acomodare cu limbile străine, cu tehnicile de spionaj, cutumele diplomatice şi modul de viaţă occidental. In faza a doua s-a lucrat la „legendarea” ofiţerului cu identitatea sub care acesta urma să activeze. S-a mers până la antrenarea şi obişnuirea lui cu detectorul de minciuni. Atunci a învăţat Băsescu Traian să mintă fără să clipească. După identificarea cu personajul, ofiţerul a trecut la pregătirea sistemului de comunicare cu Centrala, prin curieri sau, direct, prin cifrul de stat.
Din anul 2004, Băsescu Traian a trecut cu arme şi bagaje în tabăra cealaltă, acceptând să colaboreze cu CIA. Fiind orbiţi de modul lor de gîndire maniheistă, americanii erau convinşi că, mai devreme sau mai târziu Adrian Năstase, va face ruşilor concesii inacceptabile. De aceea au decis să-i bareze acestuia accesul la putere şi au mizat, în extremis, pe Băsescu Traian, care era dispus la orice concesie, fiind şantajabil, atât cu problemele sale din justiţie (Dosarul Flota), cât şi cu tot trecutul său de spion militar şi traficant de arme.
Ulterior, Băsescu Traian s-a revanşat faţă de stăpânii americani, cadorisindu-i cu mari sume de bani şi făcând gesturi de mare prietenie faţă FMI şi Banca Mondială, îndatorând România cu sume uriaşe, purtătoarele unor dobânzi colosale. La declanşarea crizei din 2008, tot din ordinul său au fost achitate, imediat, către băncile mamă din occident, toate împrumuturile acordate prin filialele acestora din România. Fireşte, din banii acordaţi cu dărnicie de FMI.
Americanii sunt oameni pragmatici. Ei se folosesc de anumite persoane, iar când nu mai au nevoie de ele, le dau un şut undeva sau chiar le elimină fizic. Una din tacticile obişnuite pentru a se distanţa de foştii lor colaboratori este declasificarea unor documente ale CIA, care sunt “scăpate” în presă. O alta metodă este plasarea în media occidentală a unor informaţii compromiţătoare, necunoscute anterior marelui public. De acest lucru îi este acum frică lui Băsescu. Pentru distrugerea sa, CIA va face în curând trimitere la diferite cărţi „de interes”, în care se fac referiri la activitatea sa de spion KGB şi traficant de arme, la Anvers.
Iată ce declară celebrul Mihai Pacepa: „Navrom avea o relaţie de subordonare faţă de Direcţia de Informaţii Externe şi Direcţia de Informaţii a Armatei, în baza unui decret din 1973. Documentul ar fi autorizat Navrom să transporte, prin „curier diplomatic secret“, echipamente militare occidentale supuse embargoului. Toate aceste aranjamente, preciza el, erau făcute chiar de şefii agenţiilor Navrom şi căpitanii de nave”.
Analiştii CIA menţionează şi asasinarea colonelului Trosca şi distrugerea (în Decembrie 1989) a diviziei anti-KGB a lui Ceauşescu, cea care îl urmărea pe Băsescu Traian, dar şi pe celalţi agenţi sovietici: vestita UM 0920/A, devenită apoi UM 0110. Atribuţiile acestei unităţi de elită ceauşiste erau în sfera contrainformaţiilor, adică supravegherea activităţii din România a serviciilor de informaţii din celelalte ţări comuniste, în mod special activitatea KGB.
Amiralul Gheorghe Anghelescu, ca şef al Marinei Comerciale, era şeful lui Traian Băsescu. El îi semnează acestuia, cu avizul DIE şi al Securităţii, ordinul de încadrare la postul de la Anvers, ca reprezentant al Navrom. Tot atunci, Silviu Predoiu, este ofiţerul DIE sub acoperire, trimis la Anvers, ca reprezentant comercial, având biroul alăturat de cel al lui Traian Băsescu.
Atât Băsescu Traian, cât şi Gheorghe Marin şi Silviu Predoiu sunt suspectaţi că ar fi fost racolaţi şi fac parte dintr-o reţea de spioni KGB, în timp ce Vasile Ionel, Ion Iliescu şi Nicolae Militaru făceau parte dintr-un alt grup de agenţi KGB aflaţi în urmărirea UM 0110. Gheorghe Anghelescu era urmărit de UM 0110, prin biroul din Constanţa, Adrian Isac a fost în atenţia UM 0195, Gheorghe Fulga era urmărit de UM 0110, prin biroul din Braşov, Mihai Caraman era în atenţia UM 0195, iar Petre Roman era în atenţia UM 0544 (DIE).
CIA a semnalat faptul că Adrian Isac a colaborat cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, agent al FSB, serviciul secret rus, urmaşul KGB.
Băsescu Traian a fost racolat de Direcţia a IV-a a Securităţii în 1972, pe vremea când era înscris la Institutul de Marina. Numele lui se regăseşte în Registrul Jurnal pentru reţeaua informativă a U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toţi colaboratorii Securităţii din Institutul de Marină. După ce Băsescu Traian a terminat Institutul, dosarul său de reţea, cu nr. P-3990 a fost transferat la Securitatea Constanţa, în anul 1976, fapt certificat prin adresa cu nr. 00151392/29.09.1976.
Numele lui Basescu Traian se regăseşte în Registrul de Inventar – Arhivă al fondului reţea Constanţa, registru care cuprindea toţi informatorii Securităţii din judeţ. Dosarul de colaborator nr. 003990/1972, al lui Băsescu Traian, a fost distrus în anul 1979, cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.
Acest individ a fost preşedintele României, timp de 10 ani.