Tragedia unui italian de origine africană

2021-06-05T20:57:03+03:005 iunie 2021|Textele altora|

Tragedie în lumea fotbalului. S-a sinucis la 20 de ani. „Simt pe umerii mei o greutate ca a unui bolovan”

Tragedie în lumea fotbalului. S-a sinucis la 20 de ani. „Simt pe umerii mei o greutate ca a unui bolovan”

Un fost fotbalist a decis să-și pună capăt zilelor la doar 20 de ani, după ce s-a luptat cu trăiri emoționale extrem de intense.

Fost fotbalist al AC Milan, sportivul Seid Visin și-a pus capăt zilelor la vârsta de 20 de ani. Jucătorul Seid Visin a trăit momente extrem de dificile din punct de vedere emoțional, el susținând că îi era rușine de culoare pielii sale. El își dorea să fie alb. „Parcă mi-ar fi rușine că sunt negru, parcă îmi era teamă să nu fiu confundat cu un imigrant, parcă aș fi vrut să demonstrez oamenilor care nu mă cunoșteau că sunt ca ei, că sunt italian, că sunt alb”, s-a exprimat talentatul sportiv.

Seid Visin a fost născut în Etiopia, iar ulterior a fost adoptat. Sportivul a ajuns la Benevento, iar în sezonul 2016-2017 a ales să joace fotbal în sală, fiind legitimat la Atletico Vitalica, o echipă din a patra divizie. Deși era considerat extrem de talentat și toată lumea îi prezicea un viitor strălucit, sportivul a ales să-și pună capăt zilelor.

De ce s-a sinucis Seid Visin

Tânărul Seid Visin a scris un text, înainte de a se sinucide, unde a explicat motivul pentru care a recurs la acest gest extrem. El a spus că îi era rușine că nu era alb, se lupta cu rasismul și de cele mai multe ori simțea pe umeri povara originii sale.

„Oriunde aș merge, oriunde aș fi, simt pe umerii mei o greutate ca a unui bolovan. Simt greutatea privirilor sceptice, dezgustate, temătoare și pline de prejudecăți ale oamenilor.

Nu sunt un imigrant, am fost adoptat când eram copil. Înainte să crească numărul imigranților simțeam, cu puțină aroganță, că oamenii mă iubeau. Oriunde eram, oriunde mergeam, toată lumea se uita la mine cu bucurie, iubire și curiozitate. Acum, se pare că totul este întors pe dos. Mi se pare că a venit iarna, fără avertizare, într-o zi senină de primăvară”, a notat sportivul în biletul scris înainte de a se sinucide.

Vârstnicii refuzau să fie serviți de Visin

Tânărul Seid Visin mărturisește că îi era frică de atitudinea oamenilor față de el, îi era teamă de rasism. Băiatul se îngrijora cu privire la ura pe care unele persoane o arătau față de el.

„Acum câteva luni mi-am găsit un loc de muncă, pe care l-am părăsit pentru că mulți oameni, în mare parte vârstnici, au refuzat să fie serviți de mine, de parcă nu mă simțeam deja inconfortabil. Ceva s-a schimbat la mine, parcă mi s-ar fi creat anumite automatisme în cap. Parcă mi-ar fi rușine că sunt negru, parcă îmi era teamă să nu fiu confundat cu un imigrant, parcă aș fi vrut să demonstrez oamenilor care nu mă cunoșteau că sunt ca ei, că sunt italian, că sunt alb.

Când eram cu prietenii mei, mă puneau să fac glume proaste despre negri și despre imigranți. Am spus de față cu negri că nu sunt rasist, ca și cum aș sublinia că nu sunt unul dintre ei. Singurul lucru care domina era frica, frica de ura pe care am văzut-o în ochii oamenilor față de imigranți, frica de disprețul pe care l-am simțit în vorbele oamenilor.

Cu aceste cuvinte crude, amare, triste și dramatice nu vreau să cerșesc milă, ci doar să-mi reamintesc că stresul și suferința pe care le trăiesc sunt doar o picătură de apă în comparație cu oceanul de suferință pe care o simt acei oameni cu demnitate, care preferă să moară decât să ducă o viață în mizerie și iad”, a spus Seid Visin, conform gsp.ro.

*

Nota redacției – Da, ne-am obișnuit să condamnăm invazia de imigranți asiatici și africani. Nu am avut în vedere ce se întâmplă în sufletul năpăstuit al unui emigrant. Nu avem deocamdată soluții pentru traumele sufletești pe care le provoacă problemele rasiale cu care se confruntă lumea. Mi-aduc aminte de un student african care a trăit în fața mea un moment de disperare că „este negru” și lumea nu-l acceptă în multe situații. Zguduitoare mărturisire. Ce putem face?

Putem avea compasiune în cazurile singulare, personale, care se pot ivi. Dar când intră în joc cifrele și te obligă să constați că migrația a zeci și sute de mii de afro-asiatici devine o invazie imposibil de gestionat, de acceptat, nu prea mai încape compasiune pentru emigranți căci te încearcă și compasiune pentru cei invadați, pentru autohtoni, pentru ai tăi!

Greu de imaginat soluția corectă, s-ar putea nici să nu existe.

i.c.

Un comentariu

 1. Shadow 7 iunie 2021 la 8:07 am - Raspunde

  Cimitirul evreiesc din Ploiesti a fost devastat pentru care se deschid anchete si incep cercetari in declaratii care mai de care mai dure. Ce nu spune presa e ca acest cimitir a fost abandonat de catre Federatia Comunitatilor Evreiesti cu toate ca primeste bani grei de la statul roman pentru ingrijirea mormintelor si reamenajrea si repararea pietrelor de mormant se va face pe banii primariei locale fara implicatia Federatiei Comunitatilor Evreiesti…. Pai, cine a devastat? Nu cumva devastarea a fost facuta chiar de catre liderii Federatiei Comunitatii Evreiesti pentru fonduri si pentru o afacere pe banii statului roman?
  Cand a fost devastat si a fost profanat monumentul hidroavionului Getta manjit cu cacat de catre miliardarul israelian David Suli nu s-a mai reparat monumentul si a fost scos si toata constructia declarata monument istoric a fost devastata pana la fundatie in complicitatea autoritatilor locale si centrale. Pe aceeasi idee si cimitirul evreiesc din Ploiesti ar trebui sa fie lasat sa fie devastat si toate monumentele scoase si trimise in Israel. Bineanteles ca asa ceva nu o sa se intample pentru ca s-ar lasa cu proteste internationale si ar exploda guvernul, presidentia si ambasadele straine din Romania….
  La devastare am avut o contra cu seful politiei judetene mai mult decat comica….
  Eu: ,,Domnule politist, monumentul e manjit cu cacat.”
  Sef Politie: ,,Nu e cacat. E noroi.”
  Eu: ,,Pune mana! E cacat!”
  Sef Politie: ,,Nu pun mana! E noroi….”
  Eu : ,,E cacat! Pune mana!”
  Sef Politie: ,,Nu pun mana! E noroi….”
  Mai bine de jumatate de ora m-am contrazis cu un sef de politie care nu vroia sa puna mana pe monumentul manjit cu cacat in acte de politie politica pe origine din partea partidelor de stanga si de dreapta in cardasie pe ideea rusinii de a fi roman sub semnul corectitudinii politice in care tot ce e romanesc e batjocorit si se transforma usor in politie politica pe origine. Armatei i-a fost rusine sa salveze cladirea si monumentul si a preferat sa scoata monumentul si sa plece cu capul plecat sub semnul rusinii de a fi roman, primaria a tratat cazul in ura si in rasism antiromanesc in timp ce un Dutu Stelian azi seful mafiei pietarilor din Constanta a venit cu ,, Adriane, aici fiecare e cu afacerile lui…” si toata lumea a plecat capul jos sub semnul rusinii de a fi roman.
  CNCD-ul a fost complice pentru ca a fi roman e o culpa sub conducerea UDMR-istului Azstalos in care aceasta institutie a ajuns un Gestapou al UDMR-ului si al Partidei Romilor care organiza devastarile in complicitate cu acest milionar israelian in timp ce isi etalau lanturile de aur la sediul din Piata Grivitei .
  Avocatul poporului sub semnul rusinii de a fi roman a girat actele de politie politica pe origine in complicitate cu mafia politica preocupata doa de imagine si sa-si acopere porcariile in sarade si in mascarade mediatice
  Procuroriii girau traficul de droguri si de minore desfasurat in fata sediului lor: in 2017 o razie a DIICOT-ului a dus la arestarea gruparilor de traficanti de droguri pe strada Olteniei, pe strada Avram Iancu si pe strada Sarmizegetuza cu sediul procurorului Nita la intersectia stazii Avram Iancu cu strada Olteniei – dupa razie si-au mutat sediul si mai tarziu procurorul Nita candida la sefia DIICOT-ului . Procurorii l-au protejat pe milionarul israelian David Suli fost ofiter israelian pentru ca aceste presiuni au venit cu furtul dosarelor pe legionarii din anii 50 arhivate de tatal meu – dovada ca nu intrau la crime de razboi. Procurorii protejau mafia imobiliara a partidelor si excrocheriile lui David Suli care s-a judecat ani de zile cu urmasii inginerului Aurel Stoica constructorul hidroavionului Getta.
  Inspectia judiciara a inchis ochii la toate actele de coruptie din partea procurorilor care au protejat infractorii, politicienii, traficanti de droguri si proxenetii de cartier si abuzurile sub semnul rusinii de a fi roman in care ca romani am ajuns cetateni de categoria a treia in marginalizari si excluderi sociale .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top