O poezie a lui Nicolae Ceaușescu, se pare. Culeasă de pe Internet.
De vrei să fii nemuritor,
Poete, scrie pentru ţară
Vers simplu, dar cutezător,
În el mândria de popor tresară!
Scrie de daci şi de romani
De munţi, de râuri şi câmpii,
De muncitori şi de ţărani
De cântecul voios de ciocârlii.
Scrie de ce ni-i drag, de ce iubim,
De eşti poet şi de partid să scrii
Prin el în ţară liber azi trăim
Scrie cât mai frumos, aşa cum ştii!
Să scrii că noi muncim din greu
Că totul nu-i aşa cum vrem!
Dar mergem înainte tot mereu
Noi făurim uniţi tot ce avem
În tricolor avem simbol deplin
Albastru, cer cu stele şi senin
Galben din holdele bogate aurii
Roşu ca sângele vărsat în bătălii
**
******
***************
Nota redacției: Mi-am adus aminte de o întâmplare: după o întâlnire cu scriitorii, când aceștia și-au luat rămas bun de la „tovarășul”, Ceaușescu i s-a adresat lui Constantin Chiriță (?), autorul Cireșarilor, rugându-l să mai rămână câteva minute. A mai stat vreo oră, după care s-a dus la restaurantul scriitorilor unde era așteptat de ceilalți colegi. La început Constantin Chiriță nu a vrut să spună ce a vorbit cu Ceaușescu. Când limbile s-au mai dezlegat după câteva sticle de vin, Chiriță a povestit că Ceaușescu i-a arătat un caiet cu poezii, l-a rugat să se uite pe ele și să-i spună dacă au vreo valoare!… Mai departe, despre poeziile acelea, Chiriță nu știu dacă a făcut vreun comentariu. Țin bine minte că m-a mișcat să aflu povestea asta. Am înțeles mai apoi că modificările din textul Imnului Național erau, foarte probabil, opera președintelui …poet!
Se continua astfel tradiția rămasă de la …Carmen Sylva, dacă nu cumva și mai veche! De pe vremea prințului dac din părțile Scytiei Minor, poet, la un moment dat cât pe ce să se încuscrească cu împăratul de la Roma… I-am uitat numele. Cotyso, cumva?
Așadar, Ceaușescu poet? Evident, poezia de mai sus nu este …poezie! Dar importantă este aspirația autorului!… Cum spuneam, pentru mine mișcătoare! Dumnezeu să-l odihnească, cu toți ai lui, răpuși după 21 decembrie 1989 de niște criminali fără simțitre!…
i.c.
Mie chiar imi place! Se simte ca este scrisa din inima si din drag de tzara si de oameni! Dumnezeu sa-l ierte si sa ne ierte si pe noi, cei care nu l-am inteles. Din cate am inteles mult mai tarziu, a fost executat de Craciun intr-un ritual satanist.
Doamne, ocroteste-i pe romani si da-le minte luminata!
Bine
Bine ce? Sau cum?
Imaginea unui Ceausescu uman apare ca o icoana de pe care cade tencuiala , cu care a fost acoperita de jidani .Sa fi fost Ceausescu neinteles de romani ? Sa fi fost romanii victime ale prostiei lor si ale propagandei sioniste ,Europa libera ? Semne de intrebare la care avem datoria de a raspunde .
sa fim seriosi.felul agramatical de a se exprima al lui ceausescu starnea rasul.acum post mortem a fost facut si poet.gm
Cum ti se mai poate spune inloc de ticalos?
„De eşti poet şi de partid să scrii”
Adica despre PCR! despre partidul cominternistilor care l-a adus si pe el la putere!
Poezia este – dupa umila mea parere – la nivel educational de gimnaziu. Adica cam de nivelul lui ceasca „patriotul”! Posibil sa o fi scris el deci.
MI-am format o parere…nu stiu daca e corecta . Incep sa cred ca , desi era obtuz si incapabil sa inteleaga mult elucruri legate de oameni, popor si economie (ce reflecta dorintele oamenilor), era macar mult mai cinstit ca cei ce i-au urmat. Ipoteza ca activistii de rang 2 si securistii l-au matrasit pentru a putea pune mana pe toata economia si terenul Romaniei se cam comfirma, nu? Cel ami rau e ca nu sunt in stare de nimic cu ea, ei si-au umplut desagii si cam atat…de, hotia nu tine loc de inteligenta economica si sociala…”Legitimarea prin sange” nu o puteau concepe decat oamni foarte haini de felul lor. Side aceea Romania este astazi cum este, e la mana hainilor.”Spanu” era mic copil…
„O mânat ..ingineriu’ ! ”
Este o vorbă deseori auzită în copilăria mea. Tradus,se materializează așa : oamenii din satul bunicii primeau direcție pe care tarla se vor deplasa împreună ..a doua zi la muncă. „Ingineriu’ ” era un tip ..care se deplasa cu o trăsurică,pe la porțile oamenilor.Țăranii îi sorbeau cuvintele ,nu că le era drag inginerul chipeș și tuciuriu..ci din cauză că acesta le dădea indicațiile necesare pentru munca de a doua zi. Țăranii iubeau munca.Cel puțin bunica mea era pur și simplu împlinită.. doar la munca câmpului.Se trezea cu drag,pe la ora 4°° , rezolva treburile gospodăriei..pregătea traista cu merinde , „șîpul cu apă”..Mai nasol era de mine,nu-mi plăcea țarina ,mă plictisea grozav prășitul și de aceea primeam dojane aspre de la bunica mea.Mă ardea soarele…iar ziua pe câmp mi se părea interminabilă(veșnicia s-a născut la țară?) Oamenii simpli și iubitori de muncă au fost împliniți pe acele vremuri,chiar dacă în comun..aveau pământ pe care îl lucrau.Astăzi pământul ..”stă pârlog”.Pe atunci copiii oamenilor din sat mergeau la studii pe la scoli. „la facultate”.Ajungeau învățători și profesori respectați. Azi merg în străinătate, la munci și nu se mai întorc.
http://misucroitor.wordpress.com/2013/12/20/o-manat-ingineriu/