TRADUCERE MECANICA FOARTE INTELIGIBILA .MAI JOS ESTE ORIGINALUL .
VARIANTA PE HÂRTIE
RIVAROL NR. 3493 DIN 10.11.2021 (HÂRTIE)
Editorial
Represiune: streangul se ingusteaza!
CAMPANIA ÎMPOTRIVA JURNALULUI RIVAROL nu slăbește. După politologul Jean-Yves Camus care s-a pronunțat în urmă cu doi ani pentru interzicerea săptămânalului nostru, după multiplele intervenții ale lui Tristan Mendès France, la France Inter și pe rețelele de socializare, astfel încât aprobarea dată de CPPAP, Comitetul mixt pentru Publicații și Agenții de Presă, de care am beneficiat mereu fără dificultate timp de 70 de ani, întrucât îndeplinim în mod obiectiv toate condițiile pentru o publicare de informații politice și generale, după solicitări repetate ale unui colectiv anonim (curaj fugi!) Giganți adormiți ( uriașii adormiți), despre care ne vorbește prietena Rochette în acest număr, iată că puternica LICRA cere oficial de la Ministerul Culturii retragerea avizului CPPAP pentru RIVAROL. Într-un tweet postat luni, 8 noiembrie, asociația condusă de Mario Stasi, nume predestinat unui cenzor, ne cere capul, are nevoie de sânge proaspăt, și imediat: „Un săptămânal rasist, antisemit și negaționist nu satisface nu. , prin definiție, privind condițiile de obținere a ajutorului de stat. Retragerea avizului CPPAP de la RIVAROL este un imperativ al siguranței publice. ”

LICRA, care se pretinde a fi universalistă în timp ce întruchipează de fapt cel mai josnic tribalism, nu acceptă ca toți cei care nu au aceeași viziune despre om, despre viață și despre societate să se poată exprima liber. Această organizație, la fel ca atâtea altele de acest gen, dă dovadă de un terorism intelectual de fiecare clipă care constă în descalificarea celor pe care îi urăște sau ale căror discursuri și scrieri o stânjenesc sub eticheta de negator, rasist, homofob, antisemit. Este practic, evită să fie nevoit să discute argumentele adversarilor săi. Ei sunt imediat descalificati de aceste acuzatii intentionate a fi infame, se considera ca nu sunt dezbateri de idei, exprimarea unor opinii libere ci infractiuni pedepsite de lege si deci trebuie urmarite penal si condamnate penal. În această logică, care apără morala naturală și familia tradițională și se opune nebunilor lobby-ului LGBT este homofob, care denunță Marea Înlocuire este rasistă, care nu este supusă influenței puternice și nocive și presiunii necontenite a iudeo-sionistului. lobby-ul, care refuză să-și facă propriile sloganuri, vocabularul, reflexele sale, este antisemit. Cunoaștem celebra definiție a antisemitismului: este antisemit pe care evreului nu-i place. Ce face lumea. Vedem din ce în ce mai mult veridicitatea acestei definiții concise, care are meritul de a ajunge direct la obiect. care nu este supus influenței puternice și nocive și presiunilor necontenite ale lobby-ului iudeo-sionist, care refuză să-și facă propriile sloganuri, vocabularul, reflexele sale, este antisemit. Cunoaștem celebra definiție a antisemitismului: este antisemit pe care evreului nu-i place. Ce face lumea. Vedem din ce în ce mai mult veridicitatea acestei definiții concise, care are meritul de a ajunge direct la obiect. care nu este supus influenței puternice și nocive și presiunilor necontenite ale lobby-ului iudeo-sionist, care refuză să-și facă propriile sloganuri, vocabularul, reflexele sale, este antisemit. Cunoaștem celebra definiție a antisemitismului: este antisemit pe care evreului nu-i place. Ce face lumea. Vedem din ce în ce mai mult veridicitatea acestei definiții concise, care are meritul de a ajunge direct la obiect.

CAZUL CÂȘTEȘTE CREȘTERE de când am aflat că programul Quotidien al lui Yann Barthès pe TF1 se va concentra în aceste zile pe problema CPPAP și RIVAROL. Desigur, ne putem aștepta la ce este mai rău. Și, din moment ce este o emisiune în prime-time, este neapărat să facă zgomot. Acesta este și o modalitate de a intimida comisia mixtă pentru a o obliga să retragă avizul săptămânalului național și european de opoziție. Să recunoaștem, consecințele ar fi considerabile pentru modesta noastră publicație întrucât cota de TVA la vânzările de ziare, atât în ​​chioșcurile de ziare, cât și la abonamente, s-ar înmulți cu zece, de la 2,1% la 20%, iar tarifele poștale pentru abonați au crescut semnificativ. Ne-ar costa în jur de 100.000 de euro pe an, poate chiar mai mult conform estimărilor expertului nostru contabil. Acestea fiind spuse, dacă se va întâmpla asta, vom rezista cu toată puterea, păstrând cămilele vechilor trupe. Este exclus să te lași învins fără să reacționezi. Mai întâi vom folosi toate căile de atac posibile, chiar dacă, din păcate, nu sunt suspensive (apel la președintele comisiei mixte, tribunal administrativ, Consiliul de Stat) și că acest lucru poate dura ani de zile fără nicio garanție de succes.

Dar mai presus de toate ne vom adapta prin implementarea unui plan de economii, căutând ajutorul cititorilor noștri fideli și, dacă este cazul, prin creșterea (sperăm, cât mai puțin) prețurile. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a rămâne în picioare și a continua lupta, vă putem asigura că. Vă datorăm vouă, așa cum vă datorăm fondatorului nostru, predecesorilor noștri și tuturor cititorilor, în viață și decedați, ai săptămânalului nostru. Suntem o familie mare și este absolut necesar să continuăm să trăim. Mai ales că, în zilele noastre, trebuie să poată fi auzită o voce independentă, liberă, nestăpânită. În ruinele și catacombele care ne înconjoară, trebuie să continuăm să desfășurăm steagul, să stea steagul fidelităţii faţă de doctrina naţionalistă şi catolică şi al răzvrătirii active faţă de impostura actuală. Deci, desigur, va fi greu: dacă pierdem aprobarea CPPAP, spre deosebire de astăzi, chioșcările de ziare nu vor mai avea obligația de a vinde RIVAROL și nici de a le plasa în vitrine. Va fi în funcție de voința lor bună sau rea. Prin urmare, ar fi o dificultate suplimentară. Dar ne vom confrunta: dacă cumpărați RIVAROL în mod regulat, și în număr suficient, le va fi mai greu să refuze, dacă nu se confruntă cu oponenți ideologici militanti. Va fi în funcție de voința lor bună sau rea. Prin urmare, ar fi o dificultate suplimentară. Dar ne vom confrunta: dacă cumpărați RIVAROL în mod regulat, și în număr suficient, le va fi mai greu să refuze, dacă nu se confruntă cu oponenți ideologici militanti. Va fi în funcție de voința lor bună sau rea. Prin urmare, ar fi o dificultate suplimentară. Dar ne vom confrunta: dacă cumpărați RIVAROL în mod regulat, și în număr suficient, le va fi mai greu să refuze, dacă nu se confruntă cu oponenți ideologici militanti.

AR FI O EROARE să credem că vom fi singurii în vizor: a ne înlătura aprobarea înseamnă a deschide cutia Pandorei. Pentru că după noi, probabil va fi rândul Valorilor curente, care se află și în punctul de mirare al cenzorilor. Chiar în ziua în care Sleeping Giants îl atacă pe RIVAROL, colectivul vizează și un alt săptămânal: „Să profităm de această ocazie pentru a ne aminti că Valeurs Actuelles a fost condamnat pentru incitarea la discriminare împotriva romilor, apoi recent pentru insultă rasistă (în cazul Obono)”. Cu alte cuvinte: un organ de presă condamnat pentru incitarea la ură rasială (legea Pleven) sau contestarea crimelor împotriva umanității (legea Gayssot) sau homofobie (legea Perben) nu ar trebui să mai poată beneficia de aprobarea CPPAP. Acesta este un argument specios, pentru că tocmai ei sunt cei care dau în judecată publicațiile care le nemulțumesc, pentru a le condamna pentru orice și orice, în numele unei legislații excepționale, care, după ce a obținut condamnări de la Themis, a cerut apoi eliminarea lor. E atât de ușor așa! Creăm legi care ucide libertatea, le aplicăm sistematic și mereu mai extins, mai severe și, odată dobândite condamnările, cerem pielea sau capul infractorului de gândire. Acestea sunt metode tipic comuniste care nu-i onorează pe cei care le pun în practică. Într-adevăr, cum se poate pretinde neîncetat pluralismul, libertatea de exprimare și, astfel, să se poarte ca cenzori nemilos ai tot ceea ce se ciocnește cu confortul său intelectual, cu obiceiurile sale de gândire, cu interesele, cu viziunea sa asupra lumii, obsesiile lui? Și conform sistemului revoluționar obișnuit care se bazează pe o purificare din ce în ce mai necruțătoare, oricine poate trece rapid prin moară. Cunoaștem celebrul adagiu latin: hodie mihi, cras tibi, eu azi, tu mâine. După RIVAROL, poate fi mâine Valori curente și poimâine de ce nu prezentul cotidian care, în ciuda precauției extreme de exprimare, este în prezent judecat împotriva lui pentru discriminare rasială pentru că a intitulat astfel un număr special din noiembrie- Decembrie 2020: „Noul pericol galben”. Aceasta înseamnă că nimeni, chiar și cele mai moderate elemente, nu poate fi sigur că va fi în siguranță. Nici măcar stânga când vedem cum Mélenchon a fost atacat în mai multe rânduri pentru presupusul său antisemitism (ceea ce este o glumă uriașă!

A fost o vreme când în Franța se accepta că publicațiile de la extrema stângă până la extrema dreaptă a spectrului politic puteau să existe și să beneficieze de aceleași drepturi în ceea ce privește distribuția lor, atâta timp cât îndeplineau criteriile.obiective: a fi organele de informare politică și generală și să apară în mod regulat cel puțin o dată pe săptămână. Acest lucru, evident, nu mai este cazul astăzi din cauza poliției de gândire. Și sub presiunea organizațiilor, mereu aceleași, cerând o represiune nemiloasă, cea pe care deja o îndemna către „toate ziarele de extremă dreapta” Patrick Gaubert, pe atunci președinte al LICRA, în 1993, când a a fost consilier al Ministerului de Interne al lui Charles Pasqua (asta spune multe despre ce a fost cu adevărat acest gaullist! ) acum se implică parlamentarii, cerând guvernului măsuri represive și rapide împotriva noastră. Așa a declarat, sâmbătă, 6 noiembrie, în plină campanie politico-media împotriva lui RIVAROL, parlamentarul macronist, Céline Calvez, raportorul pentru aviz al Comisiei pentru afaceri culturale și educație, în fața Adunării Naționale: „Nici o reformă majoră. a fost realizat în ceea ce privește ajutorul pentru presă, în ciuda numeroaselor rapoarte înaintate guvernului și Parlamentului în acest sens. Având în vedere lipsa reală de transparență care caracterizează alocarea anumitor ajutoare directe sau indirecte, regretăm acest lucru. Mă gândesc aici la cele de care mai pot beneficia anumite așa-zise titluri de informații politice și generale, care au fost totuși condamnați în mai multe rânduri pentru incitarea la ură rasială și contestarea crimelor împotriva umanității. Astfel de titluri nu ar trebui să poată beneficia de ajutor de stat. Este clar că săptămânalul nostru este vizat, precum și, fără îndoială, Valorile actuale, deja condamnate de mai multe ori pentru incitarea la ură rasială. Așa punem la tăcere opozițiile. Orice critică la adresa puterii, a anumitor lobby-uri, a politicii de imigrație este astfel incriminată. Ne putem imagina ce se va întâmpla dacă Macron va fi reales în câteva luni. Întrucât Constituția îi interzice să candideze pentru un al treilea mandat prezidențial, el va putea merge foarte departe în represiune în cazul realegerii în aprilie 2022, deoarece nu va fi niciodată supus votului universal ulterior.

DIN MIEREURI ŞI DEJA, autorităţile publice care sunt ticăloşii executori ai coteriei puternice, sporesc dizolvările mişcărilor şi asociaţiilor naţionale sau naţionaliste. După Tineretul Naționalist, Munca Franceză și Tineretul Naționalist Revoluționar din 2013, după desființarea Bastionului Social în 2019, după cel al Generației Identității de acum câteva luni (și lista nu este exhaustivă), iată-l pe ministrul Interior, Gérald Darmanin, a anunțat joi, 28 octombrie, că a inițiat procedura de dizolvare a unei mișcări național-catolice din regiunea Angers, Alvarium, condusă de dinamicul Jean-Eudes Gannat. Este întotdeauna aceeași poveste: ne acuzăm activiștii și simpatizanții noștri de incitare la ură rasială, adică în realitate să se opună scufundării migratoare și Marii Înlocuiri și să fi luat parte la lupte, în timp ce, ca întotdeauna, antifa sunt în general cei care provoacă, adversarii care insultă, degradează și la sosire. sunt invariabil militanții naționaliști care sunt considerați singurii și adevărații vinovați. Când vedem mulțumirea autorităților publice față de antifas și oricare ar fi guvernele, fie că sunt etichetate de stânga sau de dreapta, putem vedea în ce măsură cei care ne conduc și ne asupresc sunt dușmanii noștri implacabil și nu au alt scop. decât să ne distrugă, să ne subviere, să ne înjosească, să ne înlocuiască. Pentru cei care își dau osteneala să se gândească la asta, este din ce în ce mai evident. Adevărul este evident. și să fi luat parte la lupte, în timp ce, ca întotdeauna, antifa sunt în general cei care provoacă, adversarii care insultă, degradează și, la sosire, militanții naționaliști sunt invariabil considerați singurii și adevărații vinovați. Când vedem mulțumirea autorităților publice față de antifas și oricare ar fi guvernele, fie că sunt etichetate de stânga sau de dreapta, putem vedea în ce măsură cei care ne conduc și ne asupresc sunt dușmanii noștri implacabil și nu au alt scop. decât să ne distrugă, să ne subviere, să ne înjosească, să ne înlocuiască. Pentru cei care își dau osteneala să se gândească la asta, este din ce în ce mai evident. Adevărul este evident. și să fi luat parte la lupte, în timp ce, ca întotdeauna, antifa sunt în general cei care provoacă, adversarii care insultă, degradează și, la sosire, militanții naționaliști sunt invariabil considerați singurii și adevărații vinovați. Când vedem mulțumirea autorităților publice față de antifas și oricare ar fi guvernele, fie că sunt etichetate de stânga sau de dreapta, putem vedea în ce măsură cei care ne conduc și ne asupresc sunt dușmanii noștri implacabil și nu au alt scop. decât să ne distrugă, să ne subviere, să ne înjosească, să ne înlocuiască. Pentru cei care își dau osteneala să se gândească la asta, este din ce în ce mai evident. Adevărul este evident. iar la sosire, invariabil militanții naționaliști sunt considerați singurii și adevărații vinovați. Când vedem mulțumirea autorităților publice față de antifas și oricare ar fi guvernele, fie că sunt etichetate de stânga sau de dreapta, putem vedea în ce măsură cei care ne conduc și ne asupresc sunt dușmanii noștri implacabil și nu au alt scop. decât să ne distrugă, să ne subviere, să ne înjosească, să ne înlocuiască. Pentru cei care își dau osteneala să se gândească la asta, este din ce în ce mai evident. Adevărul este evident. iar la sosire, invariabil militanții naționaliști sunt considerați singurii și adevărații vinovați. Când vedem mulțumirea autorităților publice față de antifas și oricare ar fi guvernele, fie că sunt etichetate de stânga sau de dreapta, putem vedea în ce măsură cei care ne conduc și ne asupresc sunt dușmanii noștri implacabil și nu au alt scop. decât să ne distrugă, să ne subviere, să ne înjosească, să ne înlocuiască. Pentru cei care își dau osteneala să se gândească la asta, este din ce în ce mai evident. Adevărul este evident. putem vedea în ce măsură cei care ne stăpânesc și ne asupresc sunt dușmanii noștri implacabil și nu au alt scop decât să ne distrugă, să ne subterne, să ne înjosească, să ne înlocuiască. Pentru cei care își dau osteneala să se gândească la asta, este din ce în ce mai evident. Adevărul este evident. putem vedea în ce măsură cei care ne stăpânesc și ne asupresc sunt dușmanii noștri implacabil și nu au alt scop decât să ne distrugă, să ne subterne, să ne înjosească, să ne înlocuiască. Pentru cei care își dau osteneala să se gândească la asta, este din ce în ce mai evident. Adevărul este evident.

Iar represiunea merge foarte departe, pentru că se extinde chiar și la exilați, la personalități care au crezut că își pot continua lupta liber dincolo de granițele noastre. Pe 3 noiembrie, Tribune juive a scris un articol lung intitulat „Negaționistul militant Vincent Reynouard fugă și căutat de Interpol” pentru a se felicita cu voce tare pentru persecuția autorului cărții despre Oradour-sur-Glane. La 9 aprilie 2021, ne amintim, Le Monde a publicat un articol intitulat „Cum anchetatorii francezi urmăresc călăii și criminalii de război” și care a fost dedicat Oficiului Central pentru lupta împotriva crimelor împotriva umanității, genocidelor și crimelor de război, care a anchete în curs. După ce a vorbit despre ultima sa preluare, un presupus finanțator al masacrului tutsilor din Rwanda, arestat la Asnières în 2020, articolul a evocat, la curbura unei linii, cazul lui Vincent Reynouard. Ce crimă împotriva umanității săvârșise militantul revizionistul? Ei bine, iată-l: „Oficiul”, explica articolul din Le Monde, „s-a îmbogățit recent cu o altă misiune. Confruntată cu proliferarea încălcărilor cimitirelor evreiești din Alsacia, direcția jandarmeriei a decis să creeze, în 2019, o mică celulă dedicată crimelor motivate de ură. Față de numărul de cazuri, a devenit, în august 2020, o divizie completă, cu șapte persoane. „De foarte multă vreme, motivul de ură nu a fost considerat decisiv în trecerea la act, notează locotenent-colonelul Aurélie, 39 de ani, șeful diviziei. Etichetele naziste au fost tratate ca degradari fara a lua in considerare continutul real al mesajului. A fost văzut doar ca o circumstanță agravantă după fapt. Cu toate acestea, acest motiv este adesea central în anchetă. Ea necesită o sensibilitate deosebită, o conștientizare de aceeași ordine ca și pentru violența împotriva femeilor. (Sic!) A apărut ideea continuității între un utilizator de internet care amenință cu moartea și un criminal de război. Divizia se ocupă de infracțiunile de drept comun din cauza apartenenței victimei la o anumită etnie, națiune, rasă, religie sau din cauza orientării sale sexuale. Cu competenţă naţională, îşi asigură şi asistenţa secţiilor locale de cercetare ale jandarmeriei sau poliţiei. Poate fi sesizat de toți procurorii din Franța, dar lucrează în special cu polul parizian specializat în lupta împotriva urii online. De asemenea, face schimburi cu țări străine. „Nu mai putem gândi franco-franceză atunci când mișcările sunt internaționale”, explică șeful său, care își amintește de taberele de antrenament ale supraviețuitorilor francezi organizate în Ungaria sau Ucraina. Divizia lucrează astfel la etichetele negaționiste pictate în august 2020 pe site-ul Oradour. Ea încearcă să obțină extrădarea din Regatul Unit a francezului Vincent Reynouard, care a fugit după condamnarea sa, în noiembrie 2020, la patru luni de închisoare pentru negarea Shoah (Nota editorului: aceasta este o greșeală a editorului. Vincent Reynouard a fost în Regatul Unit din 16 iunie 2015). Ea a participat la condamnarea unui german care ridicase pe proprietatea sa din Moselle o stele spre gloria unei divizii SS suspectate de masacrul de la Maillé, în Indre-et-Loire,

AMINTIȚI CĂ, în dosarul Cassandre Fristot, parchetul din Metz a făcut apel foarte oficial la această brigadă de reprimare a crimelor împotriva umanității pentru simplul semn de carton purtat pe 7 august de tânăra profesoară într-o manifestație împotriva tiraniei sanitare. După cum vedem, realitatea depășește ficțiunea. Și într-adevăr acest birou de specialitate a dat dovadă, se pare, de zel în cazul Reynouard deoarece într-adevăr, conform informațiilor noastre de care suntem absolut siguri de veridicitate, polițiștii britanici și Interpolul au sunat luni, 25 octombrie, în jurul orei 16.00. (ora Londrei, ora 17:00, ora Parisului) în partea de jos a apartamentului ocupat de Vincent Reynouard pentru a-l reține și probabil pentru a iniția procedurile de extrădare împotriva lui în Franța, unde ar fi trebuit să execute 23 de luni de închisoare,

Lucru incredibil, Vincent care este foarte agil, priceput și sportiv (se plimbă regulat kilometri întregi pe bicicletă pentru a merge să-și dea, sub o identitate falsă, lecțiile sale de matematică și fizică tuturor celor care îi cer, inclusiv, ce e amuzant, evreiesc). familii) au deschis ușa poliției, iar când i-au spus că vin să-l caute pe Vincent Reynouard, acesta din urmă, după ce și-a declinat o identitate falsă, a început să fugă din toate puterile, ca Forrest Gump, dar un Forrest cu un creier scos și i-a scăpat în mod miraculos ascunzându-se. De atunci se află în sălbăticie și nu am auzit de el, decât după cunoștințele noastre, la momentul scrierii acestui articol, pare să fie încă liber. O libertate evident foarte relativă din moment ce este vânat ca o fiară sălbatică. Ca fugarul pe care șeriful îl urmărește și dorește absolut să-l găsească, mort sau viu. Aceasta arată în ce măsură represiunea se înrăutățește și că acum este globală.

De asemenea, am aflat în urmă cu câteva zile pe canalul Telegram că anchetatorii au zărit foarte precis orașul din Japonia în care locuiește în prezent Boris Le Lay, condamnat definitiv în Franța la 11 ani de închisoare, nu mai puțin, pentru diverse infracțiuni de presă conexe exclusiv la. legea Pleven și legea Gayssot. Totul este încercat de autoritățile franceze să-l găsească și să-l returneze forțat în Franța pe bloggerul breton și presupusa gazdă principală a site-ului foarte radical Participatory Democracy, un site care transpira rece unor comunități!

O VEZEM, lațul se strânge. Și acesta este probabil doar începutul. Inclusiv din punct de vedere al tiraniei sanitare. Din moment ce jurnalistul Christophe Barbier, șeful L’Express și purtător de cuvânt al oligarhiei, anunță punerea în aplicare a „brigăzilor de vaccinare” care, potrivit acestuia, vor veni să-i vaccineze forțat pe recalcitranti la ei acasă. Un pic ca ceea ce se întâmplă în Australia, unde nebunia covidistă atinge cote fără precedent. Când știm că Barbier, în calitate de insider, anunță în general cu câteva luni înainte ce se va întâmpla (el prevăzuse astfel instituirea pașaportului de sănătate care într-adevăr a avut loc și care, de altfel, se prelungește cel puțin până la 31 iulie 2022), pe această parte ne putem teme de ce e mai rău. Să nu uităm că, în discursul său înspăimântător din 12 iulie, Emmanuel Macron declarase că problema vaccinării obligatorii ar trebui pusă în curând. Grupul socialist din Senat a încercat să se voteze această prevedere foarte recent. Cu siguranță nu a fost reținut deocamdată de Palatul Luxemburg, dar evident a fost un balon de probă care anunță altele. Evident, viitorul se micșorează și se întunecă în fiecare zi. Indivizii care încearcă să facă ceva concret, și de multe ori sunt doar simple înclinații verbale între prieteni, seara la o bere, sunt reprimați cu o violență incredibilă și sunt condamnați la ani lungi de închisoare în timp ce „n-au făcut nimic în mod obiectiv și concret”. Nefericitul Rémi Daillet, pe care l-am intervievat de două ori, în ianuarie și în iunie trecut, a fost arestat, repatriat forțat din Malaezia unde locuia, imediat închis în arest preventiv și riscă lungi ani de închisoare pentru că a cerut pe YouTube o răsturnare pașnică și populară a Republicii și probabil și pentru că a ținut discursuri de natură revizionistă, în urma etichetei de pe Centrul de memorie Oradour-sur-Glane. A ataca o anumită Memorie înseamnă a săvârși infracțiunea de crime, aceea pentru care nu există iertare. Chouard știe ceva despre asta: ei au reușit să-l facă să cadă și să cadă pentru că nu avea soliditate în credința sa holocaustică. Și deși s-a retractat, a căzut, a căzut, ruinat și dezamăgit. Etienne va trebui să se pocăiască dimineața, la prânz și… Chouard! Imediat închis în arest preventiv și riscă ani lungi de închisoare pentru că a cerut pe YouTube o răsturnare pașnică și populară a Republicii și probabil și pentru că a ținut discursuri cu caracter revizionist, în urma etichetei de pe centrul de memorie Oradour-sur-Glane. . A ataca o anumită Memorie înseamnă a săvârși infracțiunea de crime, aceea pentru care nu există iertare. Chouard știe ceva despre asta: ei au reușit să-l facă să cadă și să cadă pentru că nu aveau soliditate în credința sa holocaustică. Și deși s-a retractat, a căzut, a căzut, ruinat și dezamăgit. Etienne va trebui să se pocăiască dimineața, la prânz și… Chouard! Imediat închis în arest preventiv și riscă ani lungi de închisoare pentru că a cerut pe YouTube o răsturnare pașnică și populară a Republicii și probabil și pentru că a ținut discursuri cu caracter revizionist, în urma etichetei de pe centrul de memorie Oradour-sur-Glane. . A ataca o anumită Memorie înseamnă a săvârși infracțiunea de crime, aceea pentru care nu există iertare. Chouard știe ceva despre asta: ei au reușit să-l facă să cadă și să cadă pentru că nu aveau soliditate în credința sa holocaustică. Și deși s-a retractat, a căzut, a căzut, ruinat și dezamăgit. Etienne va trebui să se pocăiască dimineața, la prânz și… Chouard! urmând eticheta de pe centrul de memorie Oradour-sur-Glane. A ataca o anumită Memorie înseamnă a săvârși infracțiunea de crime, aceea pentru care nu există iertare. Chouard știe ceva despre asta: ei au reușit să-l facă să cadă și să cadă pentru că nu aveau soliditate în credința sa holocaustică. Și deși s-a retractat, a căzut, a căzut, ruinat și dezamăgit. Etienne va trebui să se pocăiască dimineața, la prânz și… Chouard! urmând eticheta de pe centrul de memorie Oradour-sur-Glane. A ataca o anumită Memorie înseamnă a săvârși infracțiunea de crime, aceea pentru care nu există iertare. Chouard știe ceva despre asta: ei au reușit să-l facă să cadă și să cadă pentru că nu avea soliditate în credința sa holocaustică. Și deși s-a retractat, a căzut, a căzut, ruinat și dezamăgit. Etienne va trebui să se pocăiască dimineața, la prânz și… Chouard!

Ce să faci în aceste circumstanțe din ce în ce mai sumbre? Continuă lupta, spune adevărul, ține-ți spatele, îndeplinește-ți datoria de stat cât poți de mult. Convins că se întâmplă doar ceea ce dorește sau permite Providența. Întotdeauna pentru un bine mai mare, chiar dacă omenește căile lui par uneori misterioase sau deconcertante. Să ne convingem de asta: putem închide un bărbat, dar nu închidem o idee, un ideal. Putem închide un individ, dar nu putem închide în convingeri, certitudini. Putem încerca să ascundem adevărul, dar mai devreme sau mai târziu el explodează, se răzbună, iradiază, luminează, ca fulgerul în cale. Putem priva un om de libertatea de mișcare și de acțiune, îi putem pune lanțuri în picioare, dar nu îi putem lua libertatea interioară, viața interioară, cel care Bernanos spunea în La France contre les robots că lumea modernă era o permanentă conspirație împotriva ei. Îl putem izola într-o celulă de câțiva metri pătrați dar nu-l putem împiedica să-și arunce ochii către cer plini de speranță, nu putem stinge flacăra care o aprinde și o arde. Și în mijlocul unei închisori bine păzite, dacă corpul lui este constrâns, mintea și inima lui pot scăpa, scăpa și vibra. Amintind acele mii de lucruri mărunte ale vieții de zi cu zi care până atunci păreau banale, lipsite de importanță, cărora le dădea puțină atenție și care prin jocul de memorie capătă dintr-o dată o ușurare deosebită, care ajută la trăirea și trecerea calvarului. Un peisaj frumos. Un cer înstelat. O masă cu prietenii. O bucurie comună. Priveliștea dintr-o turlă. Un curcubeu frumos. Râsul unui copil. Un gest de prietenie care se împacă cu viața și extinde inima dureroasă. […]

RIVAROL, .

VERSION PAPIER
RIVAROL N°3493 DU 10/11/2021 (PAPIER)