Selectează comentariul
CD
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
MANDRIE(?) POLONEZA

Se vorbeste tot mai mult la noi de prostocratie, de promovarea idiotilor functionali si utili in functii unde isi dovedesc incompetenta si incapacitatea. Toate aste sunt manevre dictate de strategia Talmudica de insclavizare a Lumii, care a fost perfectionata in perioada colonialista(a descoperirilor(?) geografice) si rafinata in zilele noastre, in faza finala a hiperimperialismului financiar-bankar.

In asemenea circumstante domeniile definite de finetea intelectuala au fost cel mai mult afectate si o prima mare victima a fost Diplomatia. Ea a fost inlocuita de tupeul chutzpach, ciocoiesc asa cum la manifestat atat de Kosher madan Neuland cu al ei: „Fac Europa!”
Dar romanii, daca asta poate fi o consolare, nu trebuie sa creada ca ei sunt singurele victime, caci daca vor sa vada si „capra vecinului” se pot uita la Polonia.

Acordul pe termen lung al PGNiG – Compania de gaz natural a Poloniei, cu Gazpromul rus este valabil din 1996 până în 2022. În conformitate cu acest acord, compania poloneză se angajează să preia anual cel puțin 8,7 miliarde de metri cubi de gaz pe baza de plată imediata si nu creditata la pretul stabilit in contract in 1996.

În martie 2020, PGNiG a câștigat un arbitraj în valoare de 1,5 miliarde de dolari împotriva Gazprom și si-a asigurat o reducere a prețului la gaze.
Polonezii insa au remarcat mai apoi că prețurile gazelor din contractele pe termen lung erau mai puțin favorabile decât prețurile de pe piață in acel moment, in 2020.
Reprezentanții PGNiG au susținut apoi că doar prețurile „pietei” constituiau singurul factor relevant pentru stabilirea prețurilor în contractele de furnizare de gaze pe termen lung si au vrut ALTE PRETURI decat cele stabilite prin decizia curtii.

Apoi, oficialii polonezi AU SUSȚINUT CĂ NU INTENȚIONEAZĂ SĂ MAI PRELUNGEASCĂ CONTRACTUL cu compania rusă Gazprom. Polonia se așteapta să cumpere gaz natural lichefiat în timp ce construiește gazoductul Baltic Pipe, care va conecta Polonia cu zăcămintele de gaze norvegiene.

Reprezentanții companiei POLONEZE S-AU OPUS, DE ASEMENEA, ATÂT CONSTRUIRII, CÂT ȘI PUNERII ÎN FUNCȚIUNE A GAZODUCTULUI NORD STREAM 2.
În septembrie 2021, agenția federală germană de rețea Bundesnetzagentur a acordat PGNiG dreptul de a participa la procedurile de certificare Nord Stream 2. Compania poloneză nu are insa drept de veto în această chestiune. Cu toate acestea, polonezii nici măcar nu ascund că vor depune toate eforturile pentru a amâna certificarea gazoductului pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Dar au tupeul insa de a cere noi invoiri si favoruri si astfel ca pe 28 octombrie 2021, compania poloneză a trimis O NOUA SCRISOARE către PJSC Gazprom și Gazprom Export, prin care „modifică declarația PGNiG din februarie 2020 pentru a modifica/scadea prețul gazului furnizat Poloniei în baza contractului din 25 septembrie 1996 (așa-numitul Yamal contract), astfel încât situația actuală a pieței să poată fi luată în considerare la efectuarea unei revizuiri.”

Acestea sunt insa prețurile la zi care acum îi supără pe polonezi și nu numai pe ei.
Aceste preturi nu sunt dictate de rusi ci de americani care vor sa-si vanda scumpul lor gaz lichefiat.

Mandri, indraciti si instabili, dar cu tupeu si mai cer si de POMANA.
Asta da mandrie si diplomatie poloneza …