Valoarea medie a pensiilor în Europa (in Euro).
·         Luxemburg (3.000 Euro)
·         Norvegia (1760)
·         Grecia (1620)
·         Danemarca (1411)
·         Elvetia (1393)
·         Italia (1141)
·         Franta (1108)
·         Islanda (1046)
·         Suedia (1060)
·         Finlanda (1050)
·         Austria (1026)
·         Spania (877)
·         Belgia (847)
·         Germania (791)
·         Malta (615)
·         Slovenia (604)
·         M. Britanie (460)
·         Polonia (437)
·         Cehia (390)
·         Portugalia (354)
·         Ungaria (332)
·         Croatia (321)
·         Estonia (288)
·         Letonia (258)
·         Lituania (220)
·         ROMANIA (177)
·         Bosnia (171)
·         Bulgaria (145)
·         Albania (55)

Te mai miri ca nemtii sunt suparati pe greci, care au o pensie medie peste cea a elvetienilor, de doua ori mai mare decat a germanilor, sau de peste trei ori mai mare decat a britanicilor, etc?!
 
***TRIST, DAR ADEVARAT! Sa te temi de greci, chiar si atunci cind le faci daruri
 
Al Doilea Razboi a devenit Mondial întru apararea Poloniei, dar la Yalta, polonezii i-au fost dati lui Stalin. Biletelul lui Churchill îi cerea Tatucului 90% din Grecia. Acolo, în Grecia, populatia era majoritar comunista, dar Mediterana nu putea fi lasata la cheremul flotei sovietice.
Grecia a ramas în lumea asa-zisa libera (libera, în orice caz, de comunism). Dar cum sa o faci sa-si uite poftele de comunizare? Facându-i daruri. Bancile occidentale au început sa cumpere câte bonuri de tezaur au avut chef grecii sa vânda. Si au avut chef sa vânda în valoare de multe, multe miliarde de dolari (apoi, euro). Acum, iata, s-au acumulat 320 de miliarde de euro, care figureaza, desigur, ca datorie suverana: 30.000 de euroi pe cap de grecotei. Record mondial. Tot traind din daruri, grecii s-au învatat cu banul usor câstigat. Si-au dat dar din dar: a 13-a si a 14-a pensie, al 13-lea si al 14-lea salariu. Trai nineaca, pe banii occidentalilor, britanici si nemtesti, în principal. Asa era aranjamentul financiar supravegheat de NATO. Ca sa moara comunismul din capul grecului, hai sa-i dam un trai asa cum crede el ca l-ar avea daca ar da tara pe mâna comunistilor! Guvernantii, dupa ce au plecat coloneii de la conducerea tarii, l-au mituit pe grec în fel si chip. L-au iertat de taxe. L-au lasat sa faca evaziune fiscala.
Si bugetul? Cu ce se umplea bugetul daca taxele erau o gluma? Cu daruri de la occidentali, care continuau sa cumpere bonuri grecesti de tezaur. Pâna când, dom’le? Pâna la prima mare criza financiara. Si dupa aia? Austeritate? Nu merge, caci grecul saracit o da înapoi spre comunism. Iertare de datorii? Nu merge, caci bancile britanice si nemtesti ar da faliment. Munca (investitii)? Nu merge, caci grecul s-a învatat cu lenea bine platita, iar daca îi aduci muncitori straini iese pe strazi si da foc oraselor.

Asa a aparut în lume un experiment unic: stat supersocial pe banii altora.
Acestia nu prea mai au nici ei bani. Pot sa-i tipareasca? Da, pot. Dar asta ar însemna inflatie pe euro.
Sa-i dam pe greci afara din zona euro ca sa-si produca ei propria lor inflatie, fara sa contamineze toata zona! Pai, nu merge nici asa. Ar fi un precedent care ar scoate tot sudul zonei euro din zona: Spania, Portugalia, Italia. Caci si aceste tari erau pofticioase de comunizare si au fost si ele mituite cu daruri otravite din aceleasi banci occidentale.
Sa le cumpere chinezii bonuri! Nu le vor cumpara, caci nu sunt atât de prosti. Chinezii vor sa cumpere euro-bonuri, garantate de Banca Centrala a UE, dar Germania nu vrea astfel de bonuri de tezaur care n-ar face decât sa se duca în dar catre aceeasi gaura neagra din Grecia, în loc sa se duca spre bunastarea neamtului, de zece ori mai harnic decât grecul.
Sa-si vânda grecul tot ce are: munti, temple, statui, zei, flota! Acolo se va ajunge. Dar lent, lent. Ca nu cumva grecul, bruscat prea tare, sa-i scoata pe comunisti din cimitire si sa-i puna în muzee. Nu vor aduce mai multi turisti, dar le vor da o lectie occidentalilor: sa te temi de greci si când le faci daruri.

Nota redactiei. Nu am reusit sa aflu cine este autorul acestui text. După părerea mea este cel mai bun text din câte ami citit pe acest subiect. Da! Marile Puteri au impiedicat Grecia să adopte un regim comunist, dorit in 1945 de majoritatea grecilor, în schimb ne-au obligat pe noi să acceptăm un regim comunist, noi, românii, printre care cu greu adunai câteva sute de comuniști! O căruță, cum zicea Petre Țuțea! Toți comuniștii din România la 23 august 1944 nu depășeau mia de membri, iar printre cei 1000 de comuniști, românii alcătuiau o minoritate.