În Miercuri, 28 Ianuarie 2015 10:51:31, Mircea Manzat

 

PATRULATERUL MAFIEI P.S.D.-ISTE DIN GORJ

 

Cine era Toni Mihail Greblă înainte de 1989?

 

Un nimeni. Rudar din Sadova Doljului, ajunsese avocăţei „de doi lei” în localitatea gorjeană Târgu Cărbuneşti. Cum nu avea deloc clienţi, devenise, graţie setei ce-i dădea ghes, „stâlpul” cârciumilor din amintitul târg de-l aduceau chelnerii în spate la haltă şi-l aruncau în „trenul de 15,30”, ca pe un sac de cartofi, pentru a ajunge în Târgu-Jiu.

Norocul lui cu răzmeriţa din 1989, că nu putem zice că a fost revoluţie, mai ales la Gorj. Individul s-a trezit (şi la propriu, şi la figurat) pe scaunul primului secretar direct din cârciuma lui Galiţescu (vecin cu Comitetul Judeţean P.C.R.), unde a început să dea ordine ca la balamuc, iar la primăria municipiului Târgu-Jiu s-a instalat alt beţivan, coleg cu Greblă – Popescu Aurică.

Cine l-a pus aici? Păi cine altcineva decât cei cu care era în legătură de multă vreme şi în 21 decembrie au apărut pe ecrane în pulovăre înflorate. Avea de mult legături cu ei şi aştepta semnalul să ia cu „asalt” sediul P.C.R. Gorj.

De-a lungul anilor, presa a scris mult despre escrocheriile rudarului Greblă, dar despre cele făcute împreună cu un alt escroc, analfabetul Condescu, mai marele sindicatelor miniere (trădătorul minerilor), a consemnat mai puţin. Amândoi, umăr la umăr, au lichidat mineritul gorjean. Înainte de 1996, au furat, cel puţin de câteva zeci de ori mai mult decât baronul P.S.D. de Gorj, Nicolae Mischie, cunoscut ca unul din cei mai mari corupţi, numai la nivel naţional dar şi în Uniunea Europeană prin zecile de mii de euro prădaţi din fondurile PHARE etc.

Mediocrul avocat, practicant al corupţiei şi al traficului de influenţă, rudarul Greblă, după ce l-a minţit pe Cozmârcă la consfătuirea de la Râmnicul Vâlcea din 2 nov. 2002, că-n Gorj nu se dă la copii decât lapte şi corn, el furând pe an cca. 6 miliarde lei, prin înlocuirea cornului cu biscuiţi şi a laptelui cu brânză topită (mai corect împuţită) în peste 30 % din localităţi, şi-a făcut autocritica.

Ajungând acasă (la Gorj n.n.), ciocoiul-prefect i-a recomandat firmei de el selectată pentru livrarea laptelui şi cornului la copii (conform O.U.G. 96/2002), pe nume GATMAT S.R.L.; (ca.t!) să sporească furatul, ajungând la peste 50 % din localităţile rurale. Acest nenorocit de rudar prefect a poruncit să se livreze 2-3 biscuiţi populari şi o bucăţică de brânză topită, împuţită, ambalată de sclavii lui şi astfel furtul de la gura copiilor a crescut ajungând la cca. 8 miliarde lei, numărul şcolilor dublându-se. Aşa da măsuri.!

Fiind pe lista neagră a schimbării, ca incompetent şi corupt, am aflat din sursele lui, apropiate la beţie (unde spune tot), mai ales când este şi-n prezenţa unor liceene (aduse special pentru acest obsedat sexual) că şi-a aranjat să rămână în continuare la cârma corupţiei P.S.D. din Gorj, uzând de nume sonore de la nivel central.

De fapt, rudarul Greblă a mai fost prefect şi schimbat ca necorespunzător în 1993, iar Ion Iliescu l-a teleportat ca diplomat în Elveţia.

Am mai scris, de fapt, despre hoţiile acestui bandit, dar cine să-l schimbe, Năstase? Care-i schimba pe cei care demascau hoţii şi hoţiile în loc să-i bage la zdup pe hoţii demascaţi. Dar poate că aşa este, cine se aseamănă se adună.

Nimeni nu aude, nimeni nu vede, nimeni nu cercetează, iar banditul Greblă jupoaie judeţul Gorj mai rău ca pe timpul fanarioţilor, la fel ca alţii din teritoriu şi de la centru. Vorba aia: hoţ la hoţ nu-şi scoate ochii.

Împărţindu-şi în Gorj sfera de jupuit a judeţului cu alt escroc, baronul Mischie, din când în când apar scântei între ei pentru conflicte de interese şi iarăşi se repliază şi dau tunuri de miliarde de lei, unul pe faţă, despre care lumea ştie – Mischie, iar celălalt „metoda cârtiţei” – agoniseşte, dar nu mai iese la suprafaţă ca 1990-1993 (schimb ilegal de 10 ha teren agricol lângă Târgu-Jiu, vânzări de spaţii comerciale, vila în construcţie, cu materiale furate în plin teren al I.A.S. Târgu-Jiu, etc.)

De această dată, faraonul Greblă, în loc să creeze locuri muncă în minerit, bagă firmele căpuşă ale acoliţilor săi să sugă vlaga mineritului, iar numărul minerilor în 2 ani de guvernare P.S.D. s-a redus de la 22.000 la 17.000 (cu 5.000), fiind în continuă scădere, chiar cu încă 4,5 mii. Şi ce spuneau P.S.D.-iştii când se aflau în opoziţie? Ca vor creşte numărul minerilor, că vor avea grijă de ei! Nu le-ar fi ruşine!

Greblă, mână-n mână cu directorul general al C.N.L.O., Vulpe, un alt hoţ de marcă, şi cu Marin Condescu, liderul naţional al sindicatelor miniere, au jefuit mineritul într-un mod bestial. Greblă a manipulat licitaţiile ITUC Motru (acţionari SPP-işti, între care Ducu Cristian, Artego – acţionar şi manager, profesorul de chimie David Viorel – Usarul, cu afaceri dubioase şi scos de Parchet cu N.U.P., ITUC Rovinari, ARC Târgu- Cărbuneşti, Rominex Timişoara, Trefo SRL (firma subprefectului Vîlceanu, un alt mare hoţ, cu zeci de miliarde lei furate de la C.N.L.O.), Urex Rovinari – patron Crişan Alexandru din Braşov. Şi lista-i lungă. Acest escroc intervenind C.N.L.O. Târgu-Jiu şi favorizând firmele de mai sus, obligând la refacerea licitaţiilor la preţuri mult mai mari, în defavoarea altora corecţi. Şi cum serviciile se plătesc în zeci şi sute de mii de dolari, Greblă nu se sfieşte să-i pună la teşcherea şi să le fie protector.

Hoţomanul primeşte şi dolari, EURO, lei, precum şi un Volvo nou, în 2002, de la SPP-istul Ducu Cristi, plicuri cu felicitări „groase”, în coşuri cu flori date de Sarcina şi alţii, unde-n sala de festivităţi a Prefecturii, în 2002, i-a chemat pe cotizanţi să cinstească ziua groparului Gorjului, încingându-se un bairam pomina. Şi, după cum spuneam, activitatea lui este foarte laborioasă şi fructuoasă pentru el, bineînţeles.”

Şi, după cum spuneam, activitatea lui este foarte laborioasă şi fructuoasă (pentru el, bineînţeles), zilnic zbătându-se, dând telefoane pentru punere la cale a diverselor hoţii, trafic de influenţă şi corupţie, imixtiune în justiţie (cică e apropiatul „junei” Ministru Rodica Stănoiu), beţii (îndeletniciri mai vechi), apoi alergatul şi munca în sânul femeilor. Despre problemele judeţului, Dumnezeu cu mila! Merge prin judeţ, când vine de la Bucureşti, Craiova ori de la vila de la Cheile Buţii (Petroşani), Tismana când se mai întâlneşte cu generalul Naghi Gabi, şeful SPP (protejându-l la Preşedinte), unde încinge câte un chef de pomină. Şi să fie asigurat că nu va fi schimbat de Năstase, impostorul şi hoţul de Greblă l-a cultivat şi pe adjunctul S.P.P., gen. Crainiceanu, fost aghiotant al lui Năstase, precum şi pe mai marele sindicaliştilor mineri, analfabet, cu studii la Herculane, Marin Condescu, o altă lepădătură, care, alături de corupţii din conducerea C.N.L.O. Tg-Jiu, şi-a tras 2 vile de cel puţin 15 miliarde de lei în cartierul lor „tovărăşesc din Tg-Jiu – Vărsături. Frumos nume al cartierului de-ţi vine să verşi pe aceşti escroci!

De unde o avea acest hoţoman atâţia bani? Din cotizaţia amărâţilor de mineri, dar şi din cele 2 firme ale lui, care fură banii C.N.L.O. (cică Condescu l-ar fi lăudat pe rudarul Greblă la Năstase pentru „pacea socială” din Gorj, rugându-1 ca „să-i fie bine” lui Năstase cu minerii, să-l păsuiască în continuare ca prefect pe Greblă. Păi, ce pace socială?! Că încă o reducere, şi în Gorj mai cârteşte un miner, iar gorjenii mor de foame şi ei cresc în grumaji. Cei doi ciorditori, Condescu şi Greblă se bucură de „pacea Socială” a minerilor şi gorjenilor pentru a-i lasă pe ei şi alţii să fure nestingherit (împreuna cu Vulpe(a) vicleană care a rupt în nouă Roşia Jiu, o cariera a CNLO pe care a condus- o). Şi uite aşa corupţia ne(greblată), cu încrengăturile ei, înfloreşte şi se dezvoltă o mafie în toată regula. Cât despre hoţiile marilor dregători din C.N.L.O., începând cu tartorul cel mare, directorul general Ion Vulpe, care, recent, şi-a tras aproape 1 miliard de lei, cică de pe terenurile luate de C.N.L.O. (vezi hotărârea Consiliului Administraţie al C.N.L.O. din 05.12.2002) şi te întrebi de unde şi-a ridicat mândreţe de palat în „cartierul tovărăşesc” din Tg-Jiu – Vărsături.

Pe baza unui protocol încheiat de această echipa de mafioţi la nivel local, şi cu acordul mafioţilor de la centru (P.S.D., Ministerul Muncii, CNAS), s-a organizat o licitaţie, ca, în contul datoriilor ce le are CNLO Tg-Jiu, sa se facă reparaţii capitale şi modernizări la Spitalul „Tudor Vladimirescu”, cu 300 de paturi (secţiile chirurgie – ortopedie) în valoare de 20,6 miliarde lei. Câştigătoare a fost ERBASU EXPERT CONSTRUCŢII SA Bucureşti. Suma a fost apoi majorată, ilegal, la 26 miliarde lei. Până în prezent, cheltuielile se ridică la 29,5 miliarde lei, în condiţiile în care nu s-au realizat nici 50 % din lucrări. Mai repede se construia, cu suma respectivă un spital nou cu 500 de paturi. Dar hoţii-s hoţi, ţiganii-s ţigani şi-n ziua de Paşte, ei nu au mamă, nu au tată.

Să mai adăugăm că lucrările au fost date subantepriza mafiotului „americano-moldovean” Clement Mocanu, pripăşit prin Tg-Cărbuneşti, patronul firmei ARC, constructor al vilelor din „cartierul tovărăşesc” al mafiei conducerii C.N.L.O şi al baronilor P.S.D. de Gorj. Despre ce se întâmplă la Spitalul Judeţean Gorj, directorul spitalului judeţean, dr. Sandu Emil (chirurg) i-a ameninţat că, dacă va păţi ceva, îi va tăia pe aceşti hoţi, care-l obligă să semneze recepţiile. Se pare că s-au gândit chiar să-l înlocuiască.

La intervenţia liderului sindical naţional, hoţomanul de Condescu, a escrocului Greblă, împreună cu arogantul Vulpe, s-a hotărât să facă la spital şi dotarea, întocmindu-se act adiţional la contract pentru încă 16 miliarde de lei, aducând paturi de milioane bucata, în condiţiile în care spitalul gorjean nu beneficiază de nici o dotare, având aparate la nivelul sec. al XIX-lea, graţie directoarei Direcţiei Sanitare, rudăriţa Sanda Mischie (Bety cea frumoasă),

soţia renumitului baron P.S.D. Nicolae Mischie (care seamănă neaoş cu răposata academician Elena Ceauşescu).

La iniţiativa aceluiaşi bandit Condescu, frate de cruce cu Greblă, C.N.L.O. care urmează să se desfiinţeze în iunie a.c., apară cumpără tot de la firma A.R.C. o casă de rande-vous în Bucureşti, ca sediu pentru reprezentanţa companiei şi a sindicatelor, cu aproape o jumătate de milion de dolari, la care se adaugă 2,6 miliarde, reparaţia şi modernizarea ei. Altă jumătate de milion de dolari a fost folosita pentru sediul EM Jilţ – Mătăsari, făcându-se plăţi fără situaţie de lucrări tot către firma ARC.

De altfel, şi Ion Vulpe, actualul director general al C.N.L.O., în vremea când era director la E.M.C. Roşia, a dat lucrări de miliarde şi prin încredinţări directe la diverse firme, precum SC Popeci SRL Bumbeşti Jiu, SC Popeci Craiova (naşul copiilor săi), SC Max Proiect Bucureşti etc, fără nicio licitaţie, practică ce se utilizează şi acum.

Tot în acea perioadă, Vulpe a cumpărat mai multe case cu terenuri de zeci de milioane de lei din zonele strămutate, (ex. Popescu Victor şi Popescu Ion din Fărcăşeşti), escrocând statul şi primind apoi miliarde de lei în urma expropierilor.

Revenind la ciocoiul-prefect, să remarcăm că, de când a fost pentru a doua oară prefect, a devenit tot mai arogant, avându-l model pe şeful său de la centru, Bombonel.

Rezolva problemele judeţului, de care habar nu are, numai prin telefon, ocupat fiind cu beţiile şi mândrele, se ocupa cu diversiuni şi dezbinări, luând partea celui care da mai mult. Justiţia este la uşa lui, procurorii şi judecătorii stau la coadă la el la uşă cu dosarele în braţe. Dă ordine procurorilor şi judecătorilor să aresteze pe cine nu-i convine sau să dea soluţiile pe care le doreşte, ameninţându-i cu „juna” Rodica Stănoiu, cică ar fi rudă cu nevasta-sa.

VA URMA!

Din cartea „CORUPŢIE ŞI SĂRĂCIE”

N.R.: Graţie laborioasei sale activităţi, a fost avansat judecător la Curtea Constituţională a României, fără a susţine vreun examen sau fără să fi prestat vreun minut pe la vreo instanţă în calitate de judecător. de preşedinte de complet, nici nu poate fi vorba!

Cu onoarea şi morala. cum rămâne, coane Victore!