Ticalosii din massmedia romaneasca

Mesaje primite

Calin Kasper

15:35 (acum 7 ore)

către eu
Domnule Profesor Ion Coja,
 
Am incercat sa trimit spre dumneavoastra textul de mai jos ca un comentariu la un alt articol, dar apare eroare de la Google. E cam suspecta aceasta eroare, dar romanul e ingenios si gaseste alte modalitati de a ajunge la tinta.
 
Fiindca e sfarsit de an, va doresc sanatate si putere, ca sa continuati activitatea dumneavoastra de trezire a constiintei romanilor. Eu vad AUR si ca un rezultat al activitatii dvs. neobosite pe taramul nationalismului, eforturi care au inceput sa dea roade. Doamne, ajuta!
Partidul AUR si complotul Massmediei impotriva lui
 
A trecut o saptamana de la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 si massmedia se dezlantuie in continuare impotriva unui partid care, in mod surprinzator a obtinul 9% din voturile exprimate. De ce atata jale si deznadejde? Pentru ca ceea ce va urma va fi o renastere a Romaniei din temelii, o demolare a clasei politice existente care nu trebuie sa mai fie la putere, ci in puscarie. Deci, multi isi tem pielea, daca cumva o justitie aspra si impartiala va ajunge sa le judece faptele.
 
In primul rand, partidul AUR si conducatorii lui sunt facuti troaca de porci si dupa cate imi dau seama, multe acuzatii sunt trase de par, exagerate si chiar neadevarate. De exemplu, de curand un post de televiziune prezenta un membru AUR care ar fi delapidat 36.000 de lei bani europeni. Omul nu e inca condamnat, asa ca pentru nenorocitii acestia nu conteaza prezumtia de nevinovatie. Si chiar sa fie asa, in comparatie cu milionul luat ca spaga de Valcov, e o bagatela. Alt mare ticalos era reprezentantul AUR din Bihor pentru ca s-a certat cu nevasta, in timp ce George Simion era prezentat ca un infractor pentru ca Republica Moldova i-a interzis accesul pe teritoriul ei. Iar la cimitirul din Valea Uzului, unde Simion a fost batut de unguri, incidentul a fost pus tot pe seama lui, ca de ce s-a dus acolo, adica a cautat galceava cu lumanarea. Si batut, si cu banii luati, zice un proverb romanesc citadin.
 
Acum, fie vorba intre noi, e foarte bine asa, pentru ca atacurile astea dezlantuite vor arata romanilor care au votat cu AUR ca bine au facut, iar celor care n-au votat cu ei, ca au ce regreta. Oricum, la ora actuala, daca ar mai fi din nou alegeri, AUR si-ar dubla procentele obtinute.
 
Dar, sa vedem un exemplu concret de dezinformare, pe care l-a difuzat toata presa si toate televiziunile, fara ca sa fie cineva in stare sa dea de gol mistificarea. Lui Sorin Lavric i se pune in carca ca ar fi spus ca tiganii sunt o plaga sociala si ca au tendinta de a face ticalosii. Nu stiu daca vorbele domnului Lavric nu au fost deformate sau scoase din context, de aceea nici nu le comentez. Dar, aceste afirmatii ale presedintelui senatului partidului AUR, (scriitor de valoare, absolvent a doua facultati, de medicina si de filozofie, intelectual rafinat), au starnit mania proletara a domnului Gelu Duminica, sociolog de meserie. Iata declaratia lui:
 
Familia mea a fost deportata de cei care gandeau ca romii sunt o „plaga sociala” a societatii. Parte din copiii familiei mele au sfarsit pe campurile inghetate ale Transnistriei, singura lor vina fiind ca erau romi. Responsabili pentru suferinta lor si pentru alte zeci de mii de frati de-ai nostri, au fost cei care se credeau superiori doar pentru ca erau „romani puri”, „crestini” si „patrioti” Alte sute de mii de evrei au fost considerati „balast” de cei care voiau o „Romanie frumoasa ca soarele sfant de pe cer”.
 
Domnul sociolog face evident referire la legionari, numai ca nimereste ca nuca in perete, fiindca afirmatiile lui nu sunt adevarate. Guvernul National-Legionar a fost indepartat de la putere la data de 21 ianuarie 1941, prin puciul organizat de Ion Antonescu. Dupa aceasta data fatidica, legionarii au inceput sa fie din nou vanati ca si pe vremea lui Carol al II-lea, infundand puscariile Romaniei iar cei putini, care au reusit sa se refugieze in Germania, au fost internati in lagarele naziste, alaturi de evrei, de tigani si de alte minoritati. Deci, domnule Duminica, la data cand guvernul legionar n-a mai fost la parghiile puterii, Transnistria nici nu apartinea Romaniei. Cum puteau legionarii sa organizeze lagare in teritoriul sovietic? Va dati seama ce tampenii sustineti? Primele lagare in Transnistira au inceput sa fie infiintate in vara anului 1942.
 
Daca bati un caine si te intanesti cu el peste un an, acesta isi va arata coltii si va marai la tine. De ce? Pentru ca tine minte ca i-ai facut rau. Ori domnul Duminica ar trebui macar sa stie cine i-a persecutat familia. De asta declaratia lui Gelu Duminica mi se pare extrem de suspecta, foarte apropiata de ceea ce numim direct minciuna.