Cristescu P. Radu
41 aprobate

cradu6@gmail.com
84.232.222.228

Acum mai multi ani in urma, cand Mailat a fost arestat in Italia pentru viol si crima (pe care nu le-a recunoscut niciodata), a fost mare tevatura pe la TV-uri. Intr-una din emisiuni, un reporter l-a intrebat pe un lider rom (probabil vreun bulibasa), ce parere are despre odioasa crima a romului Mailat si la care bulibasa a replicat ca Mailat nu este rom ci rudar.
M-am interesat pe net ce-i cu rudarii si am aflat ca ei insisi nu se considera tzigani pentru ca : 1- nu vorbesc limba tziganeasca, 2- nu au un bulibasa, 3- nu-si vand fetele la maritis de varsta adolescentei, 4- se considera de neam romanesc si urmasi ai dacilor si de la vechea Roma.
Ca atare, mai indreptatiti sunt rudarii sa fie numiti romi, (Rom in germana inseamna Roma), pentru ca ei se considera ca se trag de la Roma. Deci tziganii, care provin din India, nu ar trebui sa se autointituleze roma people sau poporul romani [cu trimitere evidenta la Rom(a) ] ci pur si simplu indieni, pentru ca si India ii revendica. Tziganii care au preluat denumirea de rom ii acuza pe rudari ca le fura identitatea. Cred ca faza este derulata pe invers, ca in zicala romaneasca, „Hotzul striga hotzii”.
PS-1. Scuze daca gandesc nelogic si promit sa ma indrept daca gresesc.
PS-2. Se pare ca de fapt puterea in Romania este in mainile romilor, si ei stabilesc care este adevarul iar noi, valahii, ramanem mai departe sa bajbaim in intuneric cum drept si corect a mentionat dl Nicu Cohen, ceea ce pe mine nu ma deranjeaza ca sunt tinut in intuneric.