Pe masura ce se apropie ziua de 29 iulie 2012, Traian Basescu este din ce in ce mai disperat. Fiindca si el si clica lui de valeti mutanti stiu foarte bine ca la sfarsitul acelei zile, regimul Basescu va deveni o amintire. Urata. Unul dintre cele mai groaznice cosmaruri pe care le-a trait poporul roman. Dovada o reprezinta afirmatiile din ce in ce mai necontrolate pe care le face mincinosul suspendat la oficinele portocalii, dar si faptul ca au reaparut la rampa, ca ultimi aparatori ai celui care a ucis pana si speranta romanilor, “colonelul” gunoier Cezar Preda si “colonelul” penal Boureanu, cu nesimtirea si obraznicia cu care ne-a obisnuit(un ratat care nu a fost in stare sa isi tina nevasta acasa si care s-a dus sa se prostitueze tocmai cu nasul lor, libidinosul de Sebastian Vladescu).

Basescu a declarat public foarte recent intr-o emisiune televizata ca deplasarea lui la Curtea Constitutionala a avut drept scop sa le declare judecatorilor ca ne aflam in fata desfasurarii unei lovituri de stat. Prin aceasta, el a recunoscut ca el este creatorul acestui fals monstruos, pe care l-au preluat, la instigarea si la ordinul lui, slugile sale, Monica Macovei Dracovei, Traian Ungureanu, Mihai Razvan Ungureanu si multi altii, care au propagat acest fals in strainatate, pretutindeni acolo unde pozitia si relatiile lor ca oameni politici PD-L si/sau europarlamentari le-a permis. Foarte grav este faptul ca acest fals a fost rostogolit, in mod straniu si suspect, in medii internationale, simultan, ceea ce duce in mod firesc la ipoteza implicarii in aceasta uriasa operatie de intoxicare a opiniei publice si a mediilor politice europene si mondiale a unor profesionisti ai manipularii, intoxicarii si dezinformarii. Or, asta naste ideea ca in aceasta operatie a fost implicat in mod ilegal si criminal Serviciul de Informatii Externe, care are cu totul alte atributii. Dupa 29 iulie, marturisirea publica a lui Basescu va trebui sa fie prima piesa din dosarul penal care va trebui sa fie deschis pe numele lui pentru tradare nationala si pentru atentat la siguranta nationala. Pe numele lui si al tuturor celor care au preluat si au dus mai departe minciuna grosolana despre “lovitura de stat”.Urmare a acestor declaratii total  iresponsabile se vede si evolutia cursului leu-euro-dolar.

Despre ce lovitura de stat poate fi vorba atunci cand, in baza articolului 95 din Constitutie, Parlamentul Romaniei, care potrivit articolului 61 din Constitutie este “organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii” a decis, cu larga majoritate de voturi, suspendarea presedintelui? Care, tot potrivit Constitutiei, este supus judecatii si deciziei poporului roman, ce are posibilitatea sa-l demita sau sa decida reintoarcerea sa la Cotroceni. Problema lui Basescu este insa ca, daca in urma cu cativa ani ne impuia capul cu “intoarcerea la popor”, astazi, numai ideea acestei intoarceri ii da fiori reci pe sira spinarii.

Acesta este si motivul pentru care slugile lui de la Curtea Constitutionala care au certificate de handicap oficiale, au actionat, in dispretul Constitutiei pe care trebuie sa o apere si asupra careia trebuie sa se pronunte, pentru a clarifica, la nevoie, aspecte care nu au putut fi prevazute de legiuitor la momentul adoptarii in Parlament a Constitutiei. Fiindca, in verdictul lor asupra Legii referendum-ului, jalnicii membri ai Curtii (eu nu voi face greseala de a-i numi judecatori, fiindca niciunul-poate cu exceptia lui Ion Predescu si a Aspaziei Cojocaru-nu a fost in viata lui magistrat), in loc sa interpreteze Constitutia, au siluit-o. Fiindca si-au atribuit un drept pe care nu-l au: au completat Constitutia, scriind, practic, un nou articol sau alineat, incluzand si notiunea de „sef al statului” inexistent. Si, pentru ca cititorii sa fie convinsi ca nu fac o afirmatie gratuita, am sa explic. Articolul 81, alineat 3 al Constitutiei stipuleaza: “ In cazul in care niciunul dintre candidati nu a intrunit aceasta majoritate (este vorba de majoritatea de voturi ale alegatorilor inscrisi in listele electorale, de care facea vorbire alineatul 2-nota mea), se organizeaza al doilea tur de scrutin, intre primii doi candidati stabiliti in ordinea numarului de voturi obtinute in primul tur. Este declarat ales candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi.” Dupa cum se poate observa, alineatul 3 nu impune nicio conditie de cvorum pentru alegatorii prezenti la urne la al doilea tur. Or, in conformitate cu principiul simetriei, este logic ca demiterea presedintelui sa se faca in aceleasi conditii in care el a fost ales. Deci, Legea referendumului nu trebuie sa prevada nicio conditie de cvorum pentru validare, asa cum de altfel recomanda si Comisia de la Venetia. Prin impunerea conditiei cvorumului de jumatate plus unul din alegatorii inscrisi in listele electorale, Curtea Constitutionala, nedemna de acest nume (in actuala ei componenta) a completat cu de la sine putere Constitutia cu un nou articol, introducand un element de protectie suplimentara a presedintelui suspendat de parlament. Si impunand, in mod aberant, ca un presedinte ales intr-un scrutin in care se puteau prezenta la vot oricati alegatori (teoretic chiar si numai trei milioane, fiind declarat ales candidatul cu cele mai multe voturi in aceste conditii) sa nu poata fi demis de poporul roman decat daca la referendum se prezinta cel putin jumatate plus unul dintre alegatorii inscrisi in liste. Abia aceasta este o lovitura de stat, data de niste clienti ai lui Basescu (care i-a si decorat cu cateva zile inainte de pronuntarea pe Legea referendum-ului).

Mai atrag atentia asupra unui articol din Constitutie, articolul 82, alineatul 2, care spune: “Candidatul a carui alegere a fost validata depune in fata Camerei Deputatilor si a Senatului in sedinta comuna, urmatorul juramant: Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea materiala si spirituala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei,. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!” Or, prin afirmatia ca Parlamentul Romaniei, in temeiul Constitutiei si cu larga majoritate, a infaptuit o lovitura de stat, nemernicul care a ajuns prin frauda presedinte al Romaniei, care astazi este suspendat si duminica, 29 iulie, va fi demis de poporul roman pe care l-a batjocorit si l-a calcat in picioare, a incalcat flagrant juramantul depus.

Unde este inscris in Constitutie dreptul Presedintelui de a taia salarii si pensii cetatenilor romani????
Cel care astazi incearca sa pozeze in patriot si in aparatorul capitalului romanesc, spunea in februarie 2000, la Clubul Presei Economice, in calitate de ministru in guvernul Romaniei si de imputernicit al guvernului in relatia cu FMI si Banca Mondiala: “CEC nu va fi scutit de includerea in procesul de privatizare. (…) El ( Traian Basescu-nota mea) a afirmat ca privatizarea tuturor bancilor de stat este singura solutie de a scoate sistemul bancar din criza si de a evita implicarea in continuare a politicului in activitatea bancilor.”A ne agata de un fals patriotism ca pierdem bancile este complet gresit”, a apreciat ministrul Transporturilor.
Pentru cei care nu au inteles inca de ce Basescu a fortat imprumutul de 20 de miliarde de euro, din care 13 miliarde de la Fondul Monetar International, voi mai da un citat din declaratiile facute cu aceeasi ocazie de mincinosul suspendat.
Desi Romania a indeplinit conditiile din PSAL si din programul pentru agricultura ASAL, nu va putea primi restul transelor aferente acestor acorduri pina cind FMI nu va aproba prelungirea acordului stand-by, care inseamna un gir pentru programul economic al Guvernului. “In momentul de fata, in afara FMI nu exista nici o alta institutie cunoscuta si acceptata de toata lumea care analizeaza situatia macroeconomica a unei tari. Fara acest diagnostic, finantarile nu sint posibile”, a spus Traian Basescu.
Ticalosul care astazi vorbeste cu nerusinare despre nevoia de creare de locuri de munca, spunea in 7 august 2000 (in aceleasi calitati mentionate anterior): ca PSAL 2 nu va mai fi “un acord de contractie” a economiei, ci unul de dezvoltare a acesteia. “Pina acum, toate acordurile cu Banca Mondiala au avut ca scop diminuarea pierderilor din economie. Imi propun ca PSAL 2 sa fie primul program de dezvoltare a economiei romanesti”, a precizat ministrul. Mica problema (evident ca absolut intamplatoare…) este ca de PSAL I (care, conform propriei marturii a fost un acord de contractie, deci de lichidari de unitati economice si de desfiintare de locuri de munca-cel putin jumatate de milion) a fost coordonat de Basescu personal, care este astfel responsabil pentru jumatatea de milion de locuri de munca lipsa. Acordul PSAL II, pe care l-a negociat Basescu (cu prevederi grave pentru economia romaneasca) nu a mai fost coordonat de el. Ci de guvernele Nastase si Tariceanu. Care au reusit sa faca din el, cu toate conditiile restrictive si dezavantajoase, un acord de crestere economica.
Legat tot de nerusinarea cu care ticalosul national vorbeste azi de locuri de munca, trebuie sa amintim si de desfiintarea in mare parte a mineritului (azi, Basescu vorbeste de locuri de munca in minerit, ca sa justifice suspectele presiuni pe care le-a facut in favoarea proiectului Rosia Montana!). Implicatiile mineritului sunt detaliate in Strategia Industriei Miniere in perioada 2004-2010. ”Un numar de 155 localitati din regiunile miniere depind în proportie mai mare de 50% de veniturile asigurate din activitatea miniera desfasurata pe aria geografica a acestora; afecteaza direct situatia sociala si materiala a 68.000 persoane angajate în activitatea miniera, precum si indirect a peste 150.000 persoane din ramuri de activitate conexe si colaterale; influenteaza negativ situatia sociala a peste 50.000 de tineri din zonele miniere afectate, urmare a influentei nefavorabile produse asupra economiilor regiunilor respective.” Trebuie spus ca nunai activitatea de conservare a minelor a costat 600 de miliarde de lei, iar activitatea de inchidere a mai costat inca 800 de miliarde de lei, deci un total de 1.400 de miliarde de lei (la cursul din anii 1997-2000), adica circa 200 de milioane de dolari. O parte din acesti bani au fost achitati dintr-un credit de 120 milioane de dolari, contractat sub coordonarea lui Traian Basescu de la Banca Mondiala, din care 89 milioane au si fost consumati si 31 de milioane au fost anulate de guvernul Boc in Ianuarie 2012.
In acest articol, mai spun doar ca, in anul 2005, in emisiunea televizata Zig-Zag, a lui Ion Cristoiu (devenit astazi unul dintre cei mai dezgustatori pupincuristi basisti), fostul lider al PD, Petre Roman, a dezvaluit faptul ca actualul presedinte detine de citiva ani buni documentatia completa a defunctei Bancorex, ceea ce include numele si firmele tuturor greilor politicii si afacerilor care au luat credite pe ochi frumosi de la banca respectiva si au uitat, pina in ziua de azi, sa le restituie .
Cum a ajuns dosarul in cauza la Basescu, insa? Simplu, arata Roman: “In 1998 sau `99 era o problema: noi trebuia sa incheiem cu Banca Mondiala un important contract care era PSAL 1 si trebuia sa trecem la PSAL 2. Erau fonduri de ajustare structurala. Si nu mergea treaba din cauza ca nu se facusera anumite privatizari, printre care si Petrom si C.S.Galati. In plus, era legat si de chestiunea Bancorexului. Si atunci, Radu Vasile, care devenise prim-ministru, a spus `Ati fi de acord sa se ocupe de PSAL 1 si 2 Traian Basescu?`. Eu am vorbit cu Traian Basescu atunci si i-am spus `Bai, Traiane, asta e o treaba foarte serioasa. Te inhami la chestia asta? Pentru ca e importanta`. Zice `M-as inhama, cu o conditie: in legatura cu Bancorex sa mi se dea dosarul complet`.: “Domne, daca e sa deslusesc ce se intimpla acolo, sigur ca trebuie sa stiu ce e inauntru”. Roman afirma, insa, altceva, anume ca “pe Traian Basescu il interesau foarte mult operatiunile legate de Flota, derulate prin Bancorex” si sa contracareze la timp actiunile justitiei.Eu as mai adauga ca pe Basescu, obisnuit sa guverneze cu serviciile secrete, cu ascultari de telefoane, cu dosare si santaje, il interesa sa aiba ”munitie” cu care sa ”aiba la mana” o sumedenie de persoane publice cu credite neachitate la Bancorex.
Voi reveni cu alte date in articolele din zilele urmatoare.