–– Forwarded Message ––
From: Ghe. Seitan
To: „ionzcoja@yahoo.com” <ionzcoja@yahoo.com>
Sent: Wednesday, May 15, 2013 7:16 PM
Subject: Fw: A inceput macelul Rosiei Montane

Daca nu vizualizati corect acest newsletter click aici

Draga prietene al Rosiei Montane,

Uniunea Social Criminala a declansat macelul Rosiei Montane.
S-O VA anunța in perioada 22-23 mai.
De ce ne aflam intr-un moment critic pentru Rosia Montana?

Inainte sa puna mana pe Putere, actuala guvernare promitea prin vocea lui Victor Ponta o evaluare echilibrata a proiectului minier de la Rosia Montana, dincolo de activitatile de lobby si interese politice de gasca. Alegerile au trecut si viziunea Guvernului s-a schimbat abrupt. La fel si planurile referitoare la Rosia Montana, iar in acest moment procedura acordului de mediu este in curs de finalizare.

Dan Ș-O VA lua
Imediat dupa instalare, Dan Sova a inceput (re)negocierea cu Rosia Montana Gold Corporation. Obedienta fata de marile corporatii a ministrului delegat a venit de la sine, caci vechea scoala de partid i-a aratat in detaliu cum oportunismul da roade de aur. Imbelciugarea duce la imbelsugare astfel incat lobby-ul facut (fie de Basescu, fie de Ponta) a devenit legitim. In fata cui? Nu stim.
Astfel Dan Sova a infiintat o noua companie miniera, modifica legislatia, ignora parerea specialistilor si dreptul publicului de a lua parte la decizii atat de importante. Toate acestea denota o agenda de lucru straina intereselor poporului roman, aservita marilor corporatii.

Daca acest copil teribil al proiectelor mari si intereselor marunte nu intelege ca se joaca cu focul, atunci trebuie sa se stie ca DAN S-O VA LUA de la noi, toti cei satui de cei corupti si de afacerile lor!

Sustine si tu Campania Salvati Rosia Montana. Redirectioneaza 2% pana pe 25 mai 2013!

BARBARUL

Daniel Barbu, ministrul culturii a preluat retorica companiei miniere si a predecesorilor sai privind patrimoniul cultural de la Rosia Montana. In ciuda tuturor atentionarilor venite in ultimii 10 ani pe adresa institutiei sale, din partea celor care au expertiza sa se pronunte fara echivoc pe teme legate de protejarea patrimoniului, d-l Barbu are viziuni de aur. Si atat.
Mai mult nominalizarea Rosiei Montane pe lista UNESCO depinde de ultim pas, tehnic – de semnătura ministrului. Ignorand ghidul operaţional pentru implementarea Conventiei Patrimoniului Mondial, ministrul Barbu condamna la distrugere istoria milenara a Rosiei Montane. Monumente ce au rezistat mii de ani in fata eroziunii, a hoardelor barbare sau chiar a comunistilor pusi pe demolari acum urmeaza sa fie distruse. Si nu ar fi distruse de cutremure sau de razboi, ar fi distruse pe semnatura unui barbar inconstient.
Urmareste paginile facebook Alburnus Maior si Rosia Montana in UNESCO pentru urmatoarele episoade ale macelului Rosiei Montane declansat de Uniunea Social Criminala.

Si mai ales fii gata sa iesi in strada pentru Rosia Montana!

Allianz nu se aliaza cu Gabriel Resources
Mai multi activisti ai Campaniei Salvati Rosia Montana au participat pe 8 mai la Adunarea Generala Allianz, cel mai mare asigurator de accidente din lume. Scopul acestei deplasari a fost informarea membrilor AGA despre riscurile si ilegalitatile asociate proiectului minier propus la Rosia Montana. Gabriel Resources a inceput discutiile cu Allianz pentru asigurarea proiectului minier, conditie esentiala pentru obtinerea avizelor necesare. Dupa ascultarea argumentelor activistilor, Michael Diekmann, CEO-ul Allianz, a declarat: „Ca urmare a celor aflate astazi, Allianz nu va face afaceri cu Gabriel Resources si nu va asigura proiectul propus”. Citeste mai mult aici.

Ati primit prezentul e-mail intrucat aceasta adresa electronica figureaza in baza de date a campaniei Salvati Rosia Montana. Motivul pentru care baza de date a campaniei contine aceasta adresa poate fi unul din cele de mai jos:

– ati solicitat abonarea la newsletter-ul campaniei;
– ati participat la unul dintre evenimentele organizate de campania Salvati Rosia Montana;
– sunteti sustinator, voluntar sau partener al campaniei Salvati Rosia Montana.

Daca vreti sa nu mai primiti acest newsletter click aici