Subject: politica si istoria se repeta

Dumnezeu i-a adus în fața tragediei de la Spitalul Matei Balș aproape pe aceiași actori din cazul dramatic de la Clubul Colectiv. Doar că, de data aceasta, ei au coborât în arena circului unde nu se râde, ci se plânge cu lacrimi amare.

Se plânge pentru viața acelor oameni arși sau sufocați de fum, se plânge de frică să nu cumva să ajungi într-un spital, se plânge pentru că se realizează înșelătoria din promisiunile electorale…

Situația se repetă .

La Colectiv nu exista autorizație de la ISU. I-au condamnat pentru asta pe primarul Piedone și două funcționare din primăria sectorului 4, deși legea nu spunea că ei trebuiau să autorizeze, ci patronii făceau declarații pe propria răspundere.
Nici acum nu s-a schimbat mare lucru. Unitățile HORECA, spitalele, sălile de teatru și cinema, școli și alte multe instituții nu au autorizație de la ISU pentru că funcționează în clădiri vechi și nu îndeplinesc condițiile legii.

Nici la spitalul din Piatra Neamț, nici la pavilionul de la Matei Balș nu exista autorizația ISU. Dar nu se mai face caz din atâta lucru, nu mai e nimeni somat să-și dea demisia și nu se mai flutură cătușele, chiar dacă și aici au murit oameni.

La Colectiv și la Piatra Neamț, ambițiosul Vlad Voiculescu se antrena în domeniul pharma de pe margine. Și striga din toți rărunchii „demisiaaaa!” ministrului Sănătății, a premierului, darea afară a profesorilor din medicină fiindcă nu au îngrijit cum trebuie pacienții arși și nu i-au trimis la clinici din străinătate.

Acum Vlad Voiculescu este ministrul Sănătății și, în mandatul lui de 40 de zile, au murit oameni, arși într-un spital în care era frig. De lipsa căldurii, răspunzător ar fi primarul Nicușor Dan, așa cum Piedone era răspunzător că nu a verificat în teren că ceea ce declaraseră patronii de la Colectiv legat de numărul de clienți și de autorizarea ISU este conform cu realitatea.
Dar de nevoile spitalului unde se trata de Covid și oxigenul era primordial, ca și la spitalul din Piatra Neamț, răspunderea este a ministerului pe care-l patronează Vlad Voiculescu de 40 de zile. Doamne, ce coincidență! Creștinii ortodocși fac parastas la 40 de zile!

Situația se repetă cumva.

La Balș, în afara celor 5 pacienți decedați în saloanele afectate de foc și fum, au existat și victime colaterale. Bolnavi infectați cu Covid, dar cu plămânii afectați de la inhalarea de fum în timpul incendiului. Aceștia au început să moară în spitalele în care au fost transferați.

Așa s-au stins și cei arși la Colectiv. S-au stins rând pe rând, deși medicii noștri au făcut toate eforturile. Vlad Voiculescu nu i-a apărat atunci de criticile vehemente ale unora. Nici acum nu s-a înghesuit s-o facă, de parcă medicii sunt potențiali criminali.

În schimb, ministrul și ministerul lui au gafat-o monstruos.

Ministerul Sănătății a încurcat viii cu morții. A anunțat și familiile  

Tocmai dădusem spre publicare textul unui coleg despre victimele colaterale de la Balș când am primit informația de la Ministerul Sănătății că s-a înregistrat și al șaselea deces. O femeie de 58 de ani, transferată de la Balș la Universitar.

„Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum și cu arsură de 2% din suprafața corporală”, a informat Ministerul Sănătății.

Informația a fost primită și ulterior publicată de toată presa. Am adăugat și noi informația oficială în textul legat de victimele colaterale.

După câteva zeci de minute, avea însă să vină bomba, gafa-gafelor. Ministerul Sănătății anunța că s-a produs o confuzie. Nu a murit o femeie, ci un bărbat de 70 de ani.

„Rectificăm informația. Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiu, intubat. Femeia de 58 de ani se află în stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”.

Știți care e grozăvia, ați sesizat-o în rectificare? Reprezentanții ministerului au anunțat familia femeii că murise! Vă imaginați ce a fost pe rudele acesteia.

Oare cât vom mai spune „Situația se repetă cumva”, domnule Iohannis?

Autor: Simona Ionescu