Ce nasol! Ne-aţi băgat în ceaţă cu aceste informaţii de la dl. Radu Ştefan, nu că nu le-aş mai fi citit la dînsul, dar mai bine nu le mai citeam.
Acum la fiecare evreu o să stau să mă gândesc: dar ăsta cum e, e tăiat împrejur au ba?
Sau mai rău: l-au tăiat în ziua a 8-a sau mai încolo? Există un gradient al hipertrofierii dependent de parametrul timp, momentul tăierii?
Poate din această cauză nu se înţeleg arabii musulmani şi israeliţii, sunt şi unii şi alţii insensibili la suferinţa celorlalţi, cu un plus pentru muslimi, că în Israel nu ştiu cît se mai practică, e un stat laic în care cetăţenii au dreptul de a accepta sau nu o anumită practică religioasă.
Dar Menasce de Dommergue, cel cu doctoratul dat la Sorbona despre efectele patologice ale circumciziei in ziua a 8-a, omul ăsta cum era, circumcis sau necircumcis, şi în ce măsură felul în care era i-a influenţat opiniile ?
Aud că la adulţi e cu anestezie.
Pentru doritori avem un link:
https://www.vice.com/ro/art…
( https://www.vice.com/ro/article/wn8w84/cum-e-sa-ti-faci-circumcizie-la-maturitate-219)

dar înainte de a intra pe link, intraţi pe fotografia Hârști-hârști:
https://images.vice.com/vic…
( https://images.vice.com/vice/images/content-images/2015/03/31/cum-e-sa-ti-faci-circumcizie-la-maturitate-219-body-image-1427800830.jpg)

Poate prezintă interes un articol de-al lui Teşu Solomovici din 2013 referitor la „Scandalul ,,Memoriilor” lui Wilhelm Filderman”.
Redăm articolul:
‹‹Wilhelm Filderman (n. 1882, la Bucuresti – m. 1963, la Paris) a fost cel mai important lider al evreimii române, activitatea sa acoperind trei decenii de viaţă evreiască şi românească, cele mai tumultoase din istoria contemporană (1917-1947). A condus lupta evreilor-români pentru emancipare şi obţinerea de drepturi cetăţenesti şi politice, a exprimat şi a personificat cu autoritate, zel si talent de necontestat lupta pentru salvarea însăşi a existenţei fizice a întregii populaţii evreieşti din România. A fost un avocat strălucit al etniei sale şi la fel de strălucit al cauzei naţionale a României. A fost arestat, deportat şi eliberat de mareşalul Ion Antonescu, a fost arestat şi oprimat de comunişti fiind nevoit să fugă din ţară în 1948. Marele om politic Iuliu Maniu îi scria în 1945 că ,,Partidul Naţional Ţărănesc şi el personal au găsit un puternic stimulent în rezistenţa dvs dârză pentru afirmarea sentimentelor noastre de umanism neclintit”. Iar liderul american Louis Marchal spunea în 1923: ,,Filderman este unul dintre cei mai mari, dacă nu cel mai mare evreu european”. Încă nu se ştie exact cum a reuşit să scoată din România enorma sa arhivă, care a ajuns la Paris şi ulterior la Muzeul ,,Yad Vashem” din Ierusalim. Între aceste documente de foarte mare importanţă se află şi caietele cu ,,Memorii”, probabil şi Testamentul său. Din motive imposibil de înţeles, publicarea lor în româneşte este tărăgănată suspect. Toate demersurile unor organizaţii ale evreilor-români şi ale unor personalităţi de frunte ale tribului evreo-român, şi nu numai, nu au reuşit să-i înduplece pe birocraţii răuvoitori de la Ierusalim. Ei continuă să ţină încuiate manuscrisul ,,Memoriilor” sabotând astfel editarea lor în româneşte.

Protestul împotriva acestei tărăgănări insuportabile s-a amplificat în ultima vreme. Cu vreme în urmă, rabinul-şef Moses Rosen a sesizat cum stă povestea şi, după discuţii minore, a renunţat să se ia de piept cu ,,Yad Vashem”. După moartea rabinului, academicianul Nicolae Cajal, elegant cum îi era felul, şi înţelept, a căutat să-i convingă pe căpoşii de la Yad Vashem. Acestora nu le-a fost greu să-l ducă de nas pe Cajal, care în făcăturile mizere ale politicii nu se prea dovedea. I s-a spus lui Cajal că Jean Ancel pregăteşte publicarea ,,Memoriilor”, Cajal i-a crezut, dar, după cum ştim ,,Memoriile” au apărut în…engleză, şi doar primul volum. De atunci, linişte, minciună şi prefacătorie!

Cajal a simţit că ceva nu e in regulă, el a venit personal la Ierusalim, şi cu prilejul Conferinţei susţinută la 28 decembrie 1998, la Universitatea din Tel Aviv, a vorbit despre ,,uriaşa dimensiune a liderului etniei evreieşti-Wilhelm Filderman”. El şi-a încheiat conferinţa subliniind că ,,nu s-a făcut suficient pentru cunoaşterea marelui evreu-român Wilhelm Filderman”. Cajal şi-a exprimat speranţa şi satisfacţia că ,,Memoriile” lui Filderman vor fi tipărite de Editura HASEFER în româneşte.

Aiurea, bucuria sa a fost prematură. Cajal a fost minţit cu bună ştiinţă, ca noi toţi. Deputatul dr. Aurel Vainer, actualul preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, are o fibră mai combativă decât Nicolae Cajal. E un luptător, el a scris şi a cerut în termeni duri celor de la Ierusalim să ,,elibereze” Memoriile lui Filderman. Dar de pomană!

Zilele trecute, în publicaţia MAXIMUM care apare în româneşte la Tel Aviv, se cere liderilor evrei-originari din România să se adreseze Poliţiei şi Justiţiei. ,,Memoriile” lui Filderman reprezintă un bun de incalculabilă valoare istorică, nu numai pentru evrei, ci şi pentru români. Aceste ,,Memorii” nu sunt proprietatea personală a nimănui. Ele trebuie publicate în limba în care au fost scrise, şi lăsate să circule nestingherit…››

Scris de Tesu Solomovici in 04 martie 2013 pe corectnews.com:
http://www.corectnews.com/s… http://www.corectnews.com/s…
( http://www.corectnews.com/social/scandalul-memoriilor-lui-wilhelm-filderman)

Citiţi şi:
https://ro.wikipedia.org/wi…
În final veţi spune ca şi dr. Marc Zaffran, specialist în medicină generală:
„Touche pas à mon prépuce !!!”, http://martinwinckler.com/a…
(„Nu vă atingeți de prepuțul meu!!!”)

Nota bene:
H   Â   R   Ş   T   I   –   H   Â   R   Ş   T   I   
https://images.vice.com/vic…

Era să uit, am mai găsit o poză în cursul documentării. Aceasta se găseşte la adresa:
https://kedemauctions.s3.eu-central-1.amazonaws.com/s3fs-public/sale/1294/679.jpg
şi arată astfel:
https://kedemauctions.s3.eu…
Pentru cei care nu văd ce scrie, pun textul:
La petite retouche des vrais croyants.
The small retouch of true believers.
Micul Retuş al adevăraților credincioși.

*

Nota redacției: Dacă textul „Memoriilor” este același cu textul numit de noi pe acest site „Jurnalul” lui Filderman, text preluat în mod abuziv de autoritățile israeliene de la secretarul particular al lui Filderman după 1990, atunci acest text are un proprietar, despre care dl Teșu Solomovici știe bine cine este: Academia Română. Deși Dl Teșu Solomovici este unul dintre cei mai corecți publiciști dintre evreii români, de multe ori spune numai jumătate din adevăr, din ce știe. Bun și atât. Deocamdată!… Decât nimic!