Fostul şef SIE Teodor Meleşcanu susţine că dosarul „MicrosoftGate” de România a pornit de la FBI.
Oana Craciun,
Cercetările în dosarul de corupţie „Comisioane de milioane la nivel înalt“, în care DNA a cerut începerea urmăririi penale pentru nouă miniştri români, nu au pornit din România, ci din Statele Unite ale Americii, de la o anchetă FBI, a declarat duminică fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, la Digi24. Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) Teodor Meleşcanu, în prezent candidat la alegerile prezidenţiale din 2014, a declarat duminică, la emisiunea ”Imparţial” de la Digi24, că dosarul ”MicrosoftGate” de România a fost demarat de anchetatorii FBI, care sunt în continuare implicaţi în cercetări.„Nu se va stinge uşor. Afacerea n-a pornit la noi. Ancheta a venit din Statele Unite, aşa că nu e o treabă gestionată doar la noi, pe care să poţi să bănuieşti că e făcută pe criterii politice, cum s-a mai întâmplat de multe ori”, a spus Teodor Meleşcanu.Acesta a adăugat că SIE nu a contribuit la această anchetă, ci a ţinut de FBI, Microsoft fiind o societate americană. „Iar în materie de corupţie, americanii nu glumesc deloc cu societăţile lor”, a explicat Meleşcanu.
Mesaj clar pentru politicieni
Întrebat ce părere are despre numărul mare de foşti miniştri care sunt implicaţi în dosar, acesta a invocat exemplul unui ministru, dintr-un guvern pe care a refuzat să-l precizeze, dar în orice caz se întâmpla pe la sfârşitul anilor 90 – începutul anilor 2000. Consilierul juridic al respectivului ministru i-a arătat un material şi l-a avertizat: „Dle ministru, dacă faceţi aşa, intraţi în puşcărie!”. Şi ministrul respectiv i-a răspuns râzând: „Mă, tu ai văzut vreodată un ministru din România în puşcărie?”„De data aceasta, am văzut miniştri şi prim-ministru intrând la închisoare. De data aceasta, mesajul este foarte clar”, a completat Teodor Meleşcanu. Meleşcanu a spus că nu cunoaşte conţinutul dosarului Microsoft, dar nu crede că cineva şi-ar permite să ceară ridicarea imunităţii a nouă miniştri fără să aibă nişte dovezi solide din acest punct de vedere.
Dosar de anvergură şi mită de zeci de milioane de dolari
Daniel Funeriu şi Valerian Vreme s-au autosuspendat din Partidul Mişcarea Populară, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut începerea urmăririi penale împotriva lor, precum şi a altor şapte foşti miniştri, în dosarul „Comisioane de milioane la nivel înalt“.Deşi nu au recunoscut acuzaţiile aduse de procurori în dosarul „Comisioane de milioane la nivel înalt” care a cutremurat din temelii clasa politică românească, având în vedere persoanele pentru care DNA cere aviz pentru declanşarea urmăririi penale, dar şi sumele pe care acestea le-ar fi luat mită, Daniel Funeriu (suspectat de abuz în serviciu) şi Valerian Vreme (abuz în serviciu) au făcut gestul de onoare pentru a nu afecta imaginea partidului din care fac parte şi s-au autosuspendat. DNA a anunţat vineri că nouă miniştri din Guvernul Năstase şi Guvernele Boc 1, 2 şi 3 sunt suspectaţi că au luat mită pentru a încheia contracte cu preţuri umflate, care au dus la păgubirea bugetului de stat cu zeci de milioane de dolari.Este vorba despre contracte de achiziţionare a unor licenţe Microsoft în unităţile şcolare din România, de contracte pentru produse educaţionale Microsoft şi de contracte aferente derulării Programul „Sistem Educaţional Informatizat” (SEI).În acest caz, procurorii au cerut aviz de la preşedinte ţării, Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale faţă de cei nouă foşti miniştri.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, în acest dosar sunt vizaţi şi alţi demnitari, dar şi importanţi oameni de afaceri. Mai exact, acesta este doar începutul unui scandal care va zgudui serios mediul de afaceri şi clasa politică românească.
29.09.2014
Pe aceeaşi temă:
„MicrosoftGate“ de România: DNA declanşează operaţiunea „Mâini curate“ în care sunt anchetaţi nouă foşti miniştri
Cutremur pe scena politică. DNA cere aviz pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri în dosarul „Comisioane de miliarde la nivel înalt”
Şeful SGG, chemat la DNA în dosarul licenţelor educaţionale
Corupţie la nivel înalt cu contracte de peste un miliard de euro. Este verificată activitatea a trei ministere
Nota Redacției: Sperăm ca ancheta FBI să lămurească și misterioasa poveste a diplomelor lui Funeriu: cea de bacalaureat și cea de licență.
Acum inteleg de ce copiii de clasa a intii-a au inceput anul acesta scoala fara carti.
Pentru ca urmau sa primeasca abecedare electronice. Pe care nu le-au mai primit probabil din cauza ca afacerea oneroasa cu ministerul invatamintului fusese data in vileag.
Totusi e de retinut cum pleda Ponta pentru manuale electronice spunund ca orice copil manevreaza Tableta ,computerul si telefonul mobil de la virste prescolare.
Comentez afirmatia;
„Fostul şef SIE Teodor Meleşcanu susţine că dosarul „MicrosoftGate” de România a pornit de la FBI.”
Stiti ce inseamna asta?
Raspuns: Serviciile romanesti eficientza ZERO sau complici cu infractorii.
Rezultatul trebuia sefii serviciilor destituiti si cei responsabili si un pic de puscarie pentru neglijentza in serviciu , valabil si pentru ministrii si chiar prim ministrii dupa fapte si dsupa caz.
Dar in Romania nu se intampla nimic ca toti fura mana in mana datorita sistemului de alegeri care permite ca numai cei cu bani sa ajunga la conducere.Si majoritatea au bani din afaceri cu statu si din jefuirea statului.
se fac in fiecare zi rapoarte. numai ca persoanele responsabile fac pierdute informarile. aia sunt mina in mina cu infractorii politici. Corb la corb nu-si scoate ochii! Numai ca ar cam trebui sa raspunda si penal pentru tainuire macar. Se incepe de la Presedinte, Prim ministru, Ministru… se stie exact cine si cum. Serviciilor le place inactiunea persoanelor respective, pentru ca devin complici, si implicit santajabili….
Serviciile noastre din pacate au sefi la Washington, Tel Aviv, Berlin si Moscova.
„Nu poate să intre într-o campanie minţind o ţară întreagă şi aruncându-ne pe noi la lada de gunoi. 200.000 de euro am cheltuit din banii mei. Am trimis la BEC contestaţie pentru că această ascensiune fulminantă şi acea declaraţie ne-au terminat. Nu ne venea să credem. Deşi aveam informaţii că dânsul joacă întotdeauna la două capete”, a mai spus, nervos, Rece.
Telenovela începe însă cu un comunicat de presă din partea Partidului Dreptăţii Sociale, prin care adevăratul preşedinte, Ion Sasu, îl reneagă pe Traian Rece, spunând că nu are nicio calitate pentru a vorbi în numele partidului.
P.S. in textul de mai sus,Rece este cel ce a strans semnaturi ptr. Melescanu
sunt 26 de ministri anchetati penal, acum ma uit la realitatea tv, desi nu am incredere in pustiul care modereaza pana la capat
Dupa cum stiti cu totii americanii au interese in zona. Si automan isi doresc sa scape de hotii marunti. Pt ca nu ii intereseaza posibilitatea de ai cumpara f usor ci „stabilitatea” din punctul lor de vedere, sunt nevoiti sa faca ceva curatenie.
Iar daca nu ati uitat SUA a tot continuat razboiul rece cu fapte! Candva va porni un razboi iar Romania cu siguranta va fi implicata, dar doar ca un pres.
Eu cred ca nu avem nici o sansa daca facem jocul rusilor sau al americanilor, in zona asta este nevoie urgent de state independente.
Tare de tot!
„Unchiul Sam” nu se joaca cind e vorba de coruptie! mai ales atunci cind NU este la virf…
Asa ca sintagma „procese politice” n-o sa mai tina deloc si – presimt – ca niciunul nu e basma curata.
scapa doar cine se taie imprejur….!
Ha, ha, ha, ha……..! Mare adevar.
Este interesant că atribuția statală a investigării crimelor antiromânești a fost transferată subsistemelor statale străine. Țin să atrag atenția asupra modului insesizabil al substituirilor funcțiilor statului român cu funcții ale statelor străine. Acest transfer făcându-se lent conferă naturalețe principalelor crime antiromânești.
Se pare că după principiul contracarării unei acțiuni printr-o acțiune contradictorie ar trebui ca o parte dintre noi să căutăm aliați externi pentru a-i scoate pe americani din România ca să nu mai facă anchete penale pe teritoriu român. Această imixtiune în treburile interne ale românilor nu este pozitivă. În mod normal trebuia ca procuratura română să înștiințeze poliția americană despre infracțiunile întreprinderii americane pe teritoriul României.
Articolul este menit să arate superioritate organelor de stat străine notamente capitaliste asupra organelor de stat române pentru a le discredita. Parte integrantă a războiului axiologic antiromânesc. Generalizând această metodă de degenerare a valorilor juridice și instituționale puteți deduce în ce marasm urmează să intrăm peste câțiva ani.
Speranaț că efbiaiul va elucida problema autenticității documentelor de studiu ale lui Funeriu este o pilulă antiromânească sugestivă. Noi avem foarte multe poliții în România și deci ar fi normal ca una din ele măcar să identifice problema autenticității diplomelor lui Funeriu mai ales că în societatea capitalistă multilateral dezvoltată separarea puterilor capitaliste este netă.
pai mai treceau o suta de ani pina ai fi vazut primul ministru la locul potrivit cu fatele sale daca te lasai la mina „justitiei” din RO. Prima data ii lasam sa faca ei curatenie, sa ne arate si noua cum se face….