CD
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
TEATRUL ABSURDULUI
Editorial

Există ceva de teatrul absurdului în postura politica americana și europeana. Dar este departe de a fi amuzant. Este deranjat de amenințător.
Secretarul American al Apărării Lloyd Austin a efectuat în această săptămână impresionant, deși patetic, o stranie gimnastică mentală. Într-o conferință de presă, șeful Pentagonului a cerut Rusiei să fie mai transparentă în ceea ce privește mișcările de trupe „la granița cu Ucraina”. Cu alte cuvinte, pe pământ rusesc.

Între timp, ipocrizia absurdă nu vede forțele AMERICANE și NATO escaladându-și cu înverșunare prezența ofensivă la granițele Rusiei, în special în regiunea Mării Negre.
„Oficialii americani nu sunt siguri de ce președintele rus Vladimir Putin acumuleaza forțe militare în apropierea graniței cu estul Ucrainei, dar îl văd ca pe un alt exemplu de mișcări militare îngrijorătoare care cer explicația Moscovei, a declarat miercuri secretarul Apărării Lloyd Austin”. noteaza Associated Press despre conferința de presă a Pentagonului.

Raportul îl citează pe Austin spunând: „Vom continua să solicităm Rusiei să acționeze responsabil și să fie mai transparentă în ceea ce privește acumularea forțelor în jurul frontierei cu Ucraina… Nu suntem siguri exact ce face domnul Putin”.
Acest talent dubios pentru o asemenea gimnastica mentală și gândirea dublă(bi-polara) este împărtășit si de alți membri ai administrației Biden. Săptămâna trecută, diplomatul evreu de top al Americii, Antony Blinken, a susținut că Rusia este pe cale să invadeze Ucraina, dar în același timp secretarul de stat american a mărturisit cu o ignoranță candidă spunand „Noi nu stim care sunt intentiile lui Putin”.

Cum este posibil să se angajeze într-un dialog semnificativ cu astfel de oameni vidati intelectual, care ar trebui să fie adevarati lideri guvernamentali – și liderii prea auto-declarate cea mai puternică tara din lume, cea mai strălucitoare națiune? Nici o ofensă, dar ar fi, probabil, mai productiv să se angajeze într-un dialog cu personajele năucitoare din piesa absurdistă a lui Samuel Beckett “Așteptandu-l pe Godot”.

Rusia a respins în mod repetat toate afirmațiile despre faptul că amenință Ucraina sau orice altă țară cu invazie. Moscova contestă, de asemenea, informațiile false si „nesigure” furnizate de administrația Biden și mass-media occidentală cu privire la acumularea de trupe în apropierea Ucrainei pe flancul său vestic. Rapoartele mass-media occidentale s-au bazat pe date falsificate de pe sateliti comerciali, care pretind a arăta manevre militare ruse.
Este demn de dispreț faptul că personalități de rang înalt ale guvernului american aduc acuzații grave împotriva Rusieise pe baza unor astfel de surse falsificate grosier. Asta în sine vorbește despre deteriorarea profesionalismului diplomatic și a inteligenței politice a Washingtonului.

În al doilea rând, faptul important ratat în toate balbele rostite cu emfaza este acesta: trupele și echipamentele rusești se află pe teritoriul suveran al Rusiei. Este culmea absurdului ca oficialii americani să ceară Rusiei „să explice” și să fie „mai transparentă” cu privire la propria apărare națională, pe propriul teritoriu.

Asta dovedeste o hiper-aroganță în rândul politicienilor americani care le deformează capacitatea de a gândi rezonabil.
Există o analogie aici cu protestul din această săptămână cu privire la testul cu rachete reușit al Rusiei împotriva unui satelit din epoca sovietică pe orbită. Administrația Biden a condamnat Rusia pentru crearea de „junk spațial” și pentru înarmarea spațiului, ignorând în același timp faptul că SUA au efectuat anterior același tip de atac cu rachete și, fără îndoială, a încercat să înarmeze spațiul încă din timpul programului „star wars” al administrației Reagan în anii 1980.

În orice caz, acuzațiile SUA de acumulare militară a Rusiei pe propriul teritoriu sunt cu atât mai ridicole atunci când luăm în considerare creșterea reală a forțelor NATO în Ucraina și în regiunea Mării Negre – chiar la ușa vestică a Rusiei.
Kremlinul a sugerat că prezența ofensivă crescândă a NATO în apropierea granițelor Rusiei nu se datorează prostiei, ci mai degrabă are ca scop provocarea unui conflict. Rusia rezistă intens pericolului unei confruntări armate și totuși provocările continuă.
În urmă cu aproape două săptămâni, William Burns, șeful CIA, a efectuat o vizită de mare importanta la Moscova, în timpul căreia a purtat discuții cu personalități de rang înalt de la Kremlin, inclusiv cu președintele Putin. Putem presupune cu siguranță că Burns a fost informat în termeni certi că acumularea forțelor SUA și NATO în apropierea teritoriului Rusiei este o linie roșie care va capata un răspuns prompt din partea Rusiei.

Mai nedumeritoare sunt și mișcările regimului de la Kiev susținut de SUA de a escalada conflictul din Ucraina împotriva populației etnice ruse din regiunea separatistă Donbas. Regimul ultranaționalist duce un război de mică intensitate împotriva Donbasului de la lovitura de stat susținută de SUA la Kiev, în 2014. Americanii și alte puteri NATO măresc rezervele de armament și instructorii militari ai regimului, întâratand-o să respingă orice soluționare pașnică a conflictului de opt ani.
Abia luna trecută, șeful Pentagonului, Austin, se afla la Kiev, unde a promis cu nepăsare inconstienta aderarea Ucrainei la blocul NATO. Asta în ciuda numeroaselor avertismente din partea Moscovei că o astfel de mișcare ar fi o destabilizare inacceptabilă.
Exercițiile de război intensificate ale NATO în regiunea Mării Negre determină în mod inevitabil regimul de la Kiev să renunțe la angajamentele obligatorii din punct de vedere juridic la Acordul de pace de la Minsk din 2015 – intermediat de Rusia, Germania și Franța. Publicarea comunicărilor diplomatice ale ministrului rus de externe Serghei Lavrov demonstrează în mod clar că Germania și Franța sunt complice la a închide ochii la încălcarea sistematică de către regimul de la Kiev a acordului de la Minsk de către regimul de la Kiev.
În acest context, Rusia este, în mod justificat, profund precaută de o confruntare care explodează din condițiile incordate din Ucraina și Marea Neagră. Având în vedere istoria tragică a națiunii ruse de a suferi invazii militare din trecut, este pe deplin de înțeles și într-adevăr extrem de prudent ca apărarea formidabilă a țării să fie în alertă ridicată.
Există ceva de teatrul absurdului în postura politica americana și europeana. Dar este departe de a fi amuzant.
Este deranjat de amenințător.

Sursa: https://www.strategic-culture.org/news/2021/11/19/theater-absurd-pentagon-demands-russia-explain-troops-russian-soil

Traducerea: CD