Text primit de la dl. Constanatin Dimulescu

 

 

Stimate domnule profesor,

Se pare ca Grecia a stiut de ce s-a imprumutat asa de mult de la occidentali.

Era unica ocazie sa vada banii in mana si apoi sa ii justifice ca compensatii de razboi.

Ii admir din tot sufletul, marita sa fie imitati de romani.

CD

 

Grecia ameninţă

–        să confiste  proprietati, terenuri şi întreprinderi aparţinând Germaniei

de Allan Hall – Daily Mail

Grecia este în pe cale sa confiste  proprietati, terenuri şi întreprinderile aparţinând Germaniei dacă Berlinul nu este de acord pentru a da  compensari pentru perioada  ocupației naziste din al doilea război mondial.

Prim-ministrul Alexis Tsipras a cerut Germaniei plata ce se ridica la mai mult de £112billion în despăgubiri.

El a spus anterior, aceste plăţi nu acoperă cerinţele pentru compensarea infrastructurilor distruse, compensaţii pentru crime de război şi returnarea  unui împrumut forţat pentru  nazişti.

Greek Prime Minister Alexis Tsipras, who says that Germany owes his country compensation worth hundreds of billions of euros due to the Nazi occupation during the Second World War +4

Greek Prime Minister Alexis Tsipras

 

Într-o adresă emotivă in fata Parlamentului el a spus ca guvernul său are o datorie istorica fata de oamenii care „s-au luptat şi -a dat viaţa pentru a învinge nazismul”.

Germania a respins cererile ieri, spunând că a plătit despăgubiri catre Grecia.

Un purtător de cuvânt pentru cancelarul German Angela Merkel a declarat că problema a avut fost “legal şi politic rezolvate” la acel moment şi în timpul discuţiilor care au dus la reunificarea Germaniei in 1990.

Dar politicienii greci au avansat prin persoana fostului Ministru al  Justiţie Nikos Paraskevoloulos, idea de a restatua decizia Înaltei Curti din 2000 prin care i se permite Atenei să confiste  proprietati germane pentru a compensa victimele unui masacru nazist de 218 civili greci în satul Distomo.

Decizia privind proprietatile/activul german poate fi susţinută numai de un ministru de Justiţie şi predecesorii săi si au avertizat întotdeauna ca vor face acest lucru. Situatia se referă la o atrocitate specifică petrecuta în satul Distomo în care forţele naziste au avut o ieşire violenta, macelarind in două ore bărbaţi, femei şi copii pretinzand ca a fost un răspuns la un atac al de forţele de rezistenţă.

Între timp în Germania au fost analizate cererile dintr-un plan mai larg privind confiscarea activului german.

Revista Spiegel a raportat ieri că ea a auzit de un plan de a confisca proprietati si active germane în cazul în care cererea de despăgubiri a fost ademisa.

Acest lucru ar implica confiscarea Institutul Goethe, organizatie culturala de prestigiu din strainatate, precum afacerile şi activele firmelor germane. Resentimentul datorat a patru ani de ocupație nazista a Greciei, în care 250.000 de oameni au fost ucişi, este de lungă durată.

Dar el a fost reînviat de măsurile de austeritate dureroase impuse de zona euro din 2010 în conformitate cu pachetul de salvare internaţionale £175billion.

Mass-media greaca au prezentato pe doamna Merkel şi ministrul ei de finanţe în uniforme naziste. Şi primul act al noului prim-ministru, Domnul Tsipras, a fost să depună o coroană de flori la locul unde 200 comuniştii greci au fost împușcați de naziști.

Domnul Tsipras a spus Parlamentului – în timpul unei dezbateri, marţi 10/3/’15, despre crearea unui comitet de reparatii si că “el nu va abandona cererile irrevocable a le greciei pentru compensare şi că guvernul său va lucra astfel încât să fie îndeplinite obligaţiile neonorate catre Grecia şi poporul grec”.

SYRIZA, cel mai de stânga govern, ales vreodată în Europa, a candidat pentru office pe o platformă de respingere a măsurilor de austeritate şi a cheltuielilor lor, ca o cale de ieşire din criză.

Dar din momentul in care a fost ales a trebuit sa renunte la un număr de angajamente, fiind forţat să accepte temporar reformele pentru extinderea creditului până în iunie.

Ministerul de finanţe German a spus ca nu ar fi in curs nici o negociere pentru datoriile pe timp de război.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/03/11/268A688800000578-2989746-image-m-59_1426086552884.jpg

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2989746/Greece-threatens-seize-property-land-businesses-belonging-Germany-Angela-Merkel-does-not-agree-pay-compensation-WWII-occupation.html

NT. Romania ar trebui sa ia exemplu de la Grecia si iar mai trebui si un conducator de talia lui Tsipras. CD