CD
699 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

TEAMA EVREIASCA
– liderii evrei se tem că sfârșitul antisemitismului ar putea duce la pierderea identității evreiești.
Editorial

La o întâlnire între liderii evrei miliardarul și președintele de multă vreme al Congresului Mondial Evreiesc, Edgar Bronfman și-a exprimat o teamă comună în rândul elitei evreiești că tinerii evrei – devenind prea confortabil asimilați – trebuie să fie incitați. să se reconecteze cu identitatea lor evreiască prin orice mijloace necesare:
„Ideea este că avem o criză și nu-mi pasă cum facem ca tinerii să se implice în evreismul lor”, a declarat Bronfman la o întâlnire STAR [Synagogue Transformation and Reform] din Chicago, Agenția Telegrafică Evreiască.

… Parcurgând notițele mele de 20 de ani, sunt surprins de cât de des liderii evrei laici și religioși și-au exprimat teama că încetarea antisemitismului ar eroda și mai mult legătura slabă pe care tinerii o aveau cu iudaismul. În mod ironic, creșterea activismului evreiesc ca răspuns la antisemitism ar putea fi o oportunitate de a găsi un loc pentru ei.

În 2019, în timp ce instituțiile noastre rostesc aceleași argumente, evreii americani se confruntă cu o criză existențială cu totul diferită: ascensiunea antisemitismului american. Acum este momentul perfect pentru a socoti cu adevărat ce înseamnă să fii evreu și care este considerat membru al tribului, deoarece oamenii care nu s-au gândit niciodată la iudaismul lor până acum li se amintesc constant de acest lucru de către antisemiți.

Este un contrast trist, diferența dintre starea de spirit evreiască de acum 20 de ani și cea de astăzi. Există un sentiment reînnoit de solidaritate și de scop în rândul evreilor de toate confesiunile în lumina amenințării antisemitismului care vine din exterior.
Cu toate acestea, deși s-au înșelat în privința încetării antisemitismului, cei doi decenii în urmă au avut dreptate când au îndreptat discuția spre cum să îmbrățișeze mai mulți evrei care recunosc doar o legătură slabă cu iudaismul. Acesta a fost gândul original din spatele “dreptului nascutului in Israel”.

Astăzi, în timp ce intervievez oameni a căror legătură cu iudaismul este întărită prin creșterea antisemitismului, încă se întâmplă că mulți nu sunt afiliați sinagogilor. În urmă cu douăzeci de ani, ei ar fi fost socotiți ca pierduți în fața iudaismului – iar acești „evrei culturali” încă nu sunt numărați în multe anchete oficiale sau în deciziile instituționale.

Nu mi-am dorit niciodată ca antisemitismul să definească felul în care scriu despre iudaism. Dar creșterea antisemitismului ne poate ajuta să vedem mai clar decât în urmă cu 20 de ani. Putem vedea cine este cu noi și cine nu. Evreii se ridică pentru a fi numărați. Aș fi mai optimist pentru viitor dacă am găsi o modalitate de a-i îmbrățișa.
Aceasta este o recunoaștere remarcabilă din partea evreilor: că identitatea lor depinde în mare parte de antisemiți.

Fără percepția că sunt înconjurați de cei care îi urăsc irațional doar pentru că sunt evrei, evreul obișnuit manifestă foarte puțin interes față de identitatea lor evreiască și mai ales de religia lor.
Și elita lor nemiloasă va face tot ce este necesar pentru a-i face pe evreii de sub ei să se simtă „mai evrei”, chiar dacă asta înseamnă să folosești organizații precum ADL pentru a crea o percepție falsă că niciun loc din lume nu este sigur pentru evrei, în special în țările creștine albe extrem de tolerante unde preferă să locuiască.

S-ar părea că situația ideală pentru elita evreiască ar fi menținerea unui anumit nivel de antisemitism perceput, dar niciodată eradicarea completă a acestuia – în felul în care un dependent de droguri își realizează buzz-ul ideal de întreținere.
Evreii au experimentat această identitate Catch-22/cercvicios în Rusia sovietică, pe măsură ce și-au pierdut încet identitatea evreiască în favoarea etosului sovietic mai larg, și abia atunci când Stalin a decis că Commintern a devenit prea plin cu etnicii evrei și a început să-i curețe din conducere. acești „sovietici” au devenit din nou evrei.

Nota:
Revista “Crestini pentru Adevar” a republicat acest articol din 2019 ca răspuns la grupurile evreiești care susțin recent că „antisemitismul” a atins „un maxim istoric” – și cum de fapt această impresie servește doar intereselor cabalei de elită care conduce evreia mondială.

Sursa: https://christiansfortruth.com/jewish-leaders-fear-an-end-to-antisemitism-could-lead-to-a-loss-of-jewish-identity

Traducerea: CD