Te pui cu proștii?!

Spalarea la creier cu bancuri si glumite

https://connect.xfinity.com/ajax/image/mail/compose/image?uid=80f376aebcfd4e67a405d55cc8f4ee93

Acest text din link-ul de mai sus circula de Internet de circa 10 ani si nimeni nu a gasit inca de civiinta sa aduca necesarele corectii sau critici.

La prima vedere este un text ironic si reuseste usor sa castige cititorii care nu dau prea mare atentie la substratul ideologic al „satirei”, respectiv luarea in deradere a unor texte clasice, care nu trebuiesc interpretate cu usurinta in felul distorsionat pe care il face textul de mai sus.

Sa luam pe rand cele 5 poezii:
1. Catelus cu parul cret – este o poezie pentru gradinita si are limbajul si simbolistica necesara comunicarii cu copiii de gradinita. Mesajul urmarit si de altfel acceptat de cei ce nu sunt inca spalati la creier, cum sunt copiii este ca IPOCRIZIA exista si se ascunde chiar sub juraminte.
Cateii sau pisicile, desi domesticite nu fura, ci vaneaza alte vietuitoare din instinct.
Numai un spalat la creier de TFList, #progresist. Alfabetist, poate sa se rezume doar la faptul furtului. Atata educatie au, atat pot ei gandi si mai si sunt mandri de asta. Vorba romaneasca:
„Prostul deca nu’i si fudul nu’i prost destul”.
2. Aceaiasi situatie, niste minti limitate nu pot vedea si probabil n’au avut ocazia sa invete de la cineva, adevaratul mesaj al baladei Miorita. Si alti denigratori ai culturii romanesti cu grade mai inalte in Garda Antinationala a Globalistilor s-au referit la balada populara si au interpretat fortat si limitat mesajul ei. Admiram cu respect si evlavie piesele anticilor greci care in tragedii puternice demonstreaza forta teribila a DESTINULUI. Ei bine avem si noi o balada populara care si ea demonstreaza intr-un fel deosebit Iplacabilitatea Destinului. Dar nu poti sa ceri unor spalati la creier sau unor mercenari in slujba distrugerii culturii si fiintei nationale sa priceapa profunzimea unei asemenea balade? Acestia sun indivizi blestemati, care vor fi pomeniti doar ca eroi negativi si periculosi pentru societate.
3. Situatie identica, minte limitata la mistocareala ieftina si fara respect fata de operele geniale ale culturii romanesti, incerca in mod jalnic sa reduca mesajul filozofic al poeziei Luceafarul la un comentaiu fortat si fara legatura cu contextul poeziei. Ideea filozofica din Luceafarul a fost cel mai bune exprimata poetic dintre toate poeziile scrise de toti poetii lumii. Nici Lermontov in poezia sa „Demonul” nu reuseste sa ajunga la o asemenea profunzime si elucidare in acelasi timp, asa cum a reusit Mihai Eminescu. Umanitatea nu se poate limita doar la Spiritualitate, suntem fiinte si tot ce este uman si social ne caracterizeaza si ne insoteste. Putem atinge cote inalte ale spiritualitatii dar nu ne putem doar limita la ea.
Din nou ce poti pretinde de la niste indivizi ne educati si in plus si „spalati la creier”/manipulati?
4.O alta metafora grandioasa si generoasa din punct de vedere filozofic le scapa priceperii denigratorilor manipulati, asa cum au dovedit-o si mai sus. Daca acesti manipulati-#progresisti ar sti ca cei ce construiau biserici, catedrale si palate in lume, in vechime nu erau prea multi si ca adesea ei cadeau victima propriilor lor capodopere, caci proprietarii capodoperelor sau edilii, doreau sa-i elimine/omoare decat ca acesti maestri sa faca ceva asemanator pentru altii, istoria ne aduce suficiente exemple de constructori si arhitecti victime ale operelor lor. Poate nu ar mai fi facut comentariul penibil de mai sus.
Limitatii mintal nu au putut realiza ca Ana este un simbol, ea reprezinta Viata insasi a autorlui/mesterului, autor care se lupta cu el insusi, stiind ca va fi ucis daca continua opera sau sanu o mai creeze spre a-si salva viata, insa fara posibilitatea de a-si dovedi geniulmaiestria constructiva.
Este lupta intre viata si ceatie in conditiile egoismului autoritar.
5. Miopia – vedera scurta ce sa aplica si gandirii este demonstrata din nou de noua generatie #progresista de tradatori ai natiei si prin rationamentul extrem de limitat aplicat poeziei lui Cosbuc.
Indivizi care nu pot avea un orizont larg si care se multumesc cu sofisme de 2 Bani si nici nu pot pricepe ceva mai profund si mai generos. Acesti indivizi aplica stampila gandiri lor scurte la idei, mesaje si opere pe care ei nu le pot cuprinde si intelege. Ei nu stiu ca caii, ca si alte animale au trasee genetice mostenite care ii fac foarte valoros,i caci pot reproduce generatii intregi de aceiasi rasa cu aceleasi trasaturi valoroase care ii deosebesc de marea masa de cai.
Eroul poeziei prefera sa-si omoare armasarul decat sa ajunga la dumanul patriei sale care era un turc suzeran si nu un arab cu bani, asa cum il vad manipulatii in mitea lor scurta si ingusta.
Ei nu au simtul viziunii dincolo de momentul prezent si de circumstantele imediate locale, ei nu au putut vedea ca a vinde o rasa superioara de cai unui dusman este a-ti trada patria; caii erau la acea vreme arme militare!
Acesti limitati mintal nu pot sa vada tredarea nici chiar cand o comit ei insisi, lasnd la oparte faptul ca chiar daac realizeaza fapta ei tot comit tradarea.

Deci nu poeziile ne formeaza pe noi in mod gresit ci interpretarea lor printr-o prisma limitata si distorsionata a gandirii # progresiste adusa chiar si la putere de spucaii si scarbavnicii de Globalisti.

Este mai usor sa injuri decat sa gandesti profund.