ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro

office@alianta-familiilor.ro

Aprilie 2, 2020

TARILE „PROGRESISTE” SI PANDEMIA COVID-19: CORELATIE, CAUZALITATE ORI COINCIDENTA?

Saptamina trecuta, cel mai influent ziar din lume, The New York Times, i-a demonizat pe creștinii americani într-un articol, acuzându-i că sunt primordial responsabili pentru extinderea exponențială a coronavirusului în Statele Unite. Este unul din cele mai ostile articole pe care le-am citit vreodată la adresa creștinilor americani. [Link: https://www.nytimes.com/…/coronavirus-trump-evangelicals.ht…]

Titlul articolului este The Road to Coronavirus Hell Was Paved by Evangelicals / Drumul spre iadul coronavirusului a fost pavat de crestinii evanghelici. E un titlu ironic, considerând că articolul a fost publicat de un ziar din metropola Americii care a devenit un iad virtual pentru locuitorii lui, nu din cauza creștinilor ori a comunităților religioase de acolo, ci în primul rând din cauza mentalității, stilului de viață și a gândirii seculariste, atee, hedoniste, feministe și anti-creștine care domină în cea mai mare metropolă a Americii.

New York – un iad virtual

E cumva doar o coincidență că acest iad virtual se derulează în statul New York, primul stat din lume și din istoria omenirii care a adoptat o lege, exact acum un an, în primăvara lui 2019, care permite avortul copiilor nenăscuți exact până în momentul nașterii? Ori că New York City e orașul în care, spun homosexualii, a izbucnit revoluția homosexuală în anii 60, în barul Stonewall, de unde s-a extins în toată lumea? Vă amintiți aplauzele furtunoase din Legislatura Statului New York de anul trecut, când a fost adoptată legea avortului fără restricții? Noi ni le amintim.

Pe 1 aprilie, statul New York avea 84.000 de cazuri cunoscute de infecții coronavirus si 2000 de decese cauzate de coronavirus. Statul vecin, New Jersey, un fel de suburbie a New York-ului am putea spune, avea 22.000 de infectii si 355 de decese.

Pe parcursul ultimelor săptămâni am depistat mai multe articole în mass-media care tind să îngrămădească mai multă simpatie pentru „comunitatea minorităților sexuale” decât pentru restul societății, dând de înțeles că „minoritățile sexuale” suferă mai mult din cauza pandemiei decât noi. Nimic surprinzător în asta: „minoritățile sexuale” au știut întotdeauna, mai bine ca oricare alt grup social, cum să se identifice în spațiul public ca victime. Întotdeauna au fost experți în victimologie.

Ceea ce ne face sa ne întrebam: e pandemia COVID-19 o consecință a revoluției sexuale? Nu în sensul că revoluția sexuală ori stilul de viață al „minorităților sexuale” ar fi cauza pandemiei, ci în sensul că mentalitatea occidentală, influențată de propaganda toleranței fără responsabilitate și discernământ, ar putea fi în primul rând responsabilă pentru numărul mare și în creștere al persoanelor virusate de COVID-19. Nu putem afirma existența unei cauzalități, adică o cauză și un efect, dar putem observa, la nivel empiric, o corelație între mentalitatea permisivă a țărilor occidentale și numărul ridicat de persoane infectate de COVID-19 în comparație cu țările tradiționale, în care oamenii sunt mai conservatori, precauți și prudenți.

Datele statistice din statele „progresiste” ale Americii

Haideți să analizăm datele de ieri, Aprilie 1, 2020, începând cu America. În America sunt 215.000 de infecții. New York și New Jersey împreună constituie jumătatea tuturor cazurilor. Ambele sunt state „progresiste”. New Jersey e un stat cu o populație relativ mică. La fel și „progresistul” Massachusetts, care, la doar câteva milioane de locuitori are 8 000 de infecții si 122 de decese. Intre New York si Massachusetts se afla Connecticut, un alt stat „progresist” cu un numar de 3 500 de infectii si 85 de decese.

Iar pe coasta de Vest, California are 9 500 de infectii si 200 de morti, iar statul Washington 5 500 de infectii si 234 de decese.

In intregime, aceste state „progresiste” au 132 000 de infectii si 3000 de decese.

Restul statelor americane, in marea lor majoritate conservatoare ori traditionale (cu exceptia statelor Illinois, Michigan, Minessota), au 83 000 de cazuri si 1 500 de decese. Comparativ, statele „tradiționale” ale Americii au un număr relativ mic de infecții. Texasul, al doilea stat ca mărime al Americii, raportează aproape 4 500 de infecții la o populație de 29 de milioane de locuitori.

Zona geografică conservatoare a Americii, însă, are o excepție, dar o excepție care sprijină argumentul corelației dintre revoluția sexuală și numărul infecțiilor cu coronavirus. E vorba de statul Louisiana, cu 6 500 de infecții, dar unde majoritatea covârșitoare a cazurilor sunt în New Orleans, cel mai decadent oraș al Americii după New York și San Francisco. În fiecare an, la sfârșitul lui februarie ori începutul lui martie, sute de mii de oameni descind pe străzile din New Orleans pentru a celebra Mardi Gras, un eveniment care acum s-a extins în toată lumea. Sunt zile de desfrâu în care sute de mii de oameni se îngrămădesc în stradă, se îmbată, se îmbrățișează, iau droguri, femeile își arată sânii și se produc alte scene hedoniste. Festivalul Mardi Gras s-a ținut și anul acesta, în ciuda atenționărilor. Hedonismul a tranșat prudența, ducând acest oraș din nou la ruine.

Dincolo de Atlantic

Dincolo de Atlantic, situația în țările „progresiste” e și mai tragică. Ieri, în Portugalia erau 8.000 de infectii si 187 de decese, în Spania 105 000 de infectii si 10 000 de decese, în Franța 60 000 de infectii si 4 000 de decese, în Germania 78 000 de infectii si 920 de decese, in Italia 110 000 de infectii si 13 000 de decese, în Elveția 18 000 de infectii si 500 de morti, în Marea Britanie 30 000 de infectii si 2 300 de morti, în Belgia 14 000 de infectii si 828 de morti, in Olanda 14 000 de infectii si 1 200 de morti, în Scandinavia (Norvegia, Suedia si Finlanda) peste 11 000 de infectii si 200 de morti. Austria a trecut peste 10 000 de infectii.

Surprinde Norvegia, cu 5.000 de infecții, extrem de mult la o populație de 5,5 milioane de oameni. În contrast, Texasul nici nu a ajuns inca la 5 000 de infectii la o populatie de intre 5 si 6 ori mai mare ca a Norvegiei.

Dar cazul care șochează cel mai mult e Islanda, care are peste 1 200 de infectii la o populație de 360 000 de oameni. Islanda este un caz despre care nu scrie nimeni, destinatia unui numar mare de turisti, dar si tara unde sunt avortați toți copiii cu dizabilități fizice ori psihice. Țara în care familia e pe cale de dispariție și unde concubinajul a înlocuit de mult familia tradițională.

Aceste date statistice surprind nu doar numeric, dar si pentru ca ele parvin din cele mai dezvoltate tari ale lumii, unde asistenta medicala e gratuita iar tehnologia medicala extrem de elevata. Atunci, care e explicatia?

Coincidenta ori cauzalitate?

Să fie aceste date statistice doar o coincidență? Nu credem. Am putea spune că exista o corelație între mentalitatea hedonistă din aceste țări și numărul mare de infecții? Cred că da. Revoluția sexuală a dat naștere la atitudinile „neconformiste” pe care le-am văzut decenii la rând. Atitudini care pun în mințile oamenilor nevoia de a „sparge barierele tradiționale / break traditional bariers” cu trufie. Sunt atitudini care resping valorile tradiționale, o gândire care se încrede în stat și abilitatea științei de a produce medicamentele necesare pentru vindecarea bolilor cauzate de stilurile de viață iresponsabile. Așa a fost cu SIDA în anii 1990, care a dus la o mentalitate neconformistă, a nesupunerii.

În incheiere va dam citeva exemple. Un exemplu parvine din comunitatea hedonistă din America, mai precis din New York și Los Angeles. La începutul luni trecute, homosexualii din aceste două orașe au anunțat că vor ține, în ambele orașe, „sexual orgies / orgii sexuale”. Îndemnați să anuleze orgiile din cauza coronavirusului, răspunsul organizatorilor a fost negativ.
[Link: https://www.theguardian.com/…/hands-off-can-orgies-survive-…]

Un alt exemplu e Florida, mai precis plajele de la Miami Beach, unde la mijlocul lunii trecute, in toiul exploziei pe mapamond a pandemiei COVID-19, au descins zeci de mii de sttudenti americani, veniti in primul rind din New England. A fost o saptamina de dezmat, betii si orgii sexuale, fara ca autoritatile sa intervina. O saptamina de infectii masive transmise de la persoana la persoana. O companie de telefoane americana a urmarit traseul a 5 000 dintre acesti tineri la intoarcerea acasa. Destinatiile lor au fost New York, Chicago, Los Angeles si Houston, orase care acum au devenit centre ale epidemiei.

Exista deci o corelație între mentalitatea „progresistă / hedonistă” a occidentalilor și infecțiile COVID – 19? În opinia noastra, răspunsul nu poate fi altul decât afirmativ.