CD
668 aprobate

denitsoc@gmail.com
66.71.243.136

 

SUVERANITATEA JAPONIEI?
De Thorsten J. Pattberg

China, India, Rusia și alte națiuni libere se confruntă cu dificultăți de respect reciproc și încredere atunci când se angajează cu conducătorii Japoniei, deoarece Japonia nu este o națiune suverană.
Japonia imperială s-a predat Statelor Unite ale Americii la 15 august 1945, punând capăt celui de-al Doilea Război Mondial. De atunci, conducătorii japonezi trebuie să se consulte cu ocupanții lor americani înainte de a semna ceva cu alte țări, ceea ce împiedică practic unificarea Asiei.

America a destrămat Japonia.
În primul rând, America a confiscat toate armele, mașinile, planurile și invențiile japoneze. Apoi, a preluat rezervele de alimente și energie. În sfârșit, a persecutat sute de mii de naționaliști pentru a stârni frica în populație.
America dorea tot avutul Japoniei, inclusiv reparații de război, rezerve de aur, producție și servicii.
Japonia ar trebui să plătească pentru propria sa ocupație americană până la sfârșitul timpurilor. În prezent, Tokyo cheltuiește aproximativ 8 miliarde de dolari pe an pentru a menține toate cele 34 de baze americane.

Imperialiștii au venit cu un termen imperial pentru lumile lor ce le numesc „națiuni de export”. Astfel, Japonia, la fel ca Germania nazistă învinsă, a devenit o națiune de export pentru producție, ceea ce înseamnă practic că acum trebuia să producă mașini pentru Imperiul American.
Și dacă este prea mult, Japonia, poți oricând să găsești și să faci mai mult, construiește-ți fabricile pe marginea Pacificului de sushi, dar nu uita să trimiți jumătate din tot ce ai la export în America și aliații săi.

Din păcate, acest lucru face ca Japonia să fie ca o femeie usoara și scumpă.
Sistemul politic al Americii este cu siguranță „liberal și democratic”, așa că regimul japonez din 1950 s-a grăbit să se numească „Partidul Liberal Democrat al Japoniei”.
O mare parte din Japonia a fost redenumită. Confucian a devenit „creștin”, budismul a devenit „filozofie”. Colonialismul era acum „globalism”, iar subjugarea națiunilor străine se numește acum „împărtășirea valorilor”. În cele din urmă, faceți ceea ce vă spun SUA este „ORDINEA BAZATĂ PE REGULI”, iar Japonia se identifică acum ca parte a „Occidentului”.

Faptul că Japonia a fost torturată și abuzată atât de mult timp aproape că a făcut imposibil ca China și alții să se angajeze cu Japonia. Este ca și cum SUA, cu o bâtă de baseball însângerată în mână, ar fi ordonat Japoniei: „Nu vorbi cu chinezii!”
În consecință, nimeni în Japonia nu vorbește chineză. Chiar dacă este vecinul tău de 1,4 miliarde de oameni. Copiii nu învață limba la școală.

Poporul japonez este notoriu suprasolicitat, dar PIB-ul mediu pe cap de locuitor după trei sferturi de secol sub dictatul SUA este pentru totdeauna cu 33% mai mic decât în America, în timp ce povara fiscală este cu 100% mai mare.
Mai oribil, America a „împrumutat” chestii din Japonia în valoare de 1,3 trilioane de dolari pe care nu le-a plătit și nu le va plăti niciodată.

Oare poporul japonez a beneficiat vreodată pentru ca se comporta ca asociatul Vestului? Nu.
Când Japonia a imitat puterile occidentale în secolele al XIX-lea și al XX-lea și a colonizat Manciuria, Taiwanul, Coreea de Sud și Filipine, adevăratul Occident a sabotat rapid Japonia, iar Japonia a pierdut totul și multe altele.

Chiar și astăzi, după șapte decenii de occidentalizare, puterile occidentale din NATO, G7 și alianțele militare QUAD văd Japonia mai ales ca un trădător asiatic util. Washingtonul va sancționa Japonia oricând. Cel mai infam pachet de sancțiuni împotriva Japoniei a fost tăierea acesteia de la alimente, petrol și metale în anii 30 ai secolului trecut, urmată de înghețarea tuturor activelor japoneze de peste mări, ducând la atacul disperat al Japoniei asupra bazei marinei americane din Pearl Harbor.

Din 2016, America amenință din nou Japonia cu sancțiuni din iad: dacă nu cumperi jeturile militare Boeing pentru a lupta cu China, dacă nu susții Ucraina împotriva Rusiei, te vom numi rasist și vom inunda țara ta cu zece milioane de africani. Vom demite, de asemenea, Toyota Group și vom face următorul tău prim-ministru dintr-o femeie nevrotică, vom, vom, vom…

Aproximativ 86.000 de militari americani și conducători guvernează Japonia [ultima dată verificată în iulie 2022]. Au portavioane americane, arme nucleare, drone ucigașă, submarine și agenți în fiecare minister, universitate, think tank și ONG. Complexul ambasadei SUA este mai mare decât Dieta Națională a Japoniei.

Iată trista realitate: Japonia este terminalul hegemoniei SUA în Pacific, iar bogăția și puterea sa sunt bogăția și puterea Americii, nu a ei sau a Asiei.

De 40 de ani, Japonia a cunoscut declin sau stagnare. Ce ne face să credem că mai multă subjugare a SUA este mai bună pentru Japonia?
Acordul comercial SUA-Japonia din 2020 sau și Acordul de parteneriat economic UE-Japonia din 2019 sunt de fapt tratate inechitabile. Studiază-le. Nu există un singur standard japonez în lume. Tokyo își semnează propria aservire a puterilor străine și pentru ce? Pentru a se exclude din Asia.

China nu se amestecă în politica națiunilor suverane. Dacă Japonia vrea să se decolonizeze, o poate face doar din interiorul ei.
Totuși, trebuie să-l dorească destul de mult – și încă nu există semne. India a fost condusă de Anglia timp de 200 de ani. Hong Kong a fost o colonie britanică timp de 156 de ani.

Japonia este o colonie americană de 77 de ani, iar Washingtonul încă mai are acolo un mare impuls. Este probabil ca Occidentul să risipească Tokyo în lupte ilegale de câini dintre SUA și țările libere vecine.
Această nebunie s-ar putea opri dacă Japonia îi dă afară pe ocupanții americani și își câștigă din nou „Respect”.
Asia pentru asiatici.

Autorul, Thorsten J. Pattberg este un scriitor și critic cultural german.
Sursa: https://thesaker.is/things-are-not-looking-good-for-japans-sovereignty

Traducerea: CD