• .

  O mizerie de reportaj marca Corvin Lupu, un obscur profesor de stiinte politice,devenit peste noapte si istoric si specialist (doar suntem tara cu cei mai multi specialisti si doctori in nimic) in revolutii.
  Sa le luam pe rand cu ce spune sulfa bolsevica
  1) Datorită faptului că șeful PSD, Liviu Dragnea și principalul său consilier și redactor al Programului de guvernare al PSD, Darius Vâlcov, au proiectat măsuri care duceau, într-o anume perioadă de timp, la creșterea suveranității României, iar o țară suverană poate evolua în direcții necontrolabile de către puterile dominante
  Masura transferarii contributiilor de la angajator la angajat in primul rand ca nu este sociala, responsabilitatea sociala este si a angajatorilor,nu numai a angajatilor, dar este o masura de politica ultraliberala care nici macar in tarile cu economie liberala nu se aplica. Cum lupta Dragnea si Valcov cu corporatistii? Reducand contributia acestora pe munca. Restul Programului de guvernare nici macar nu merita comentat, l-au comentat cativa economisti de marca din Romania si au spus ca e un fas.
  2) „Puterile dominante”…. Am în vedere Uniunea Europeană, ca și principală purtătoare a intereselor companiilor internaționale multinaționale, Germania, Franța și, într-o mai mică măsură, statele vest-europene din linia a doua, Olanda, Spania, Austria.
  Dupa ce citesti companiile internationale multinationale iti dat seama cata incultura zace in acest distins profesor si „doctor”. Nefiind poet nu-i putem tolera pleonasmul, o companie transnationala sau multinationala (exista diferente) este internationala prin definitie d-le prof.Corvin Lupu! Apoi ce este UE stimate „don doctor”? Cum sa fie „putere dominanta” ? Asa ati invatat la istorie? Ce poate sa faca „puterile dominante” in fata unei „superputeri”? Sa plece din Suez!
  3) In primăvara anului 2014, Casa Albă, în mare măsură chiar împotriva voinței grupării evreiești care a condus-o două mandate
  Sulfa batrana e mancator de „rahat” rusesc (la fel de bun ca si cel turcesc).Daca actualul president de la Casa Alba nu are relatii cu evreii cand are evrei in familie atunci cine are relatii? Ce president normal la cap a fost de acord cu propunerea jidaneasca de a muta capitala la Ierusalim? Nici macar nu ai habar cu ce fonduri au colaborat companiile de imobiliare ale lui Trumap. Te-ai uitat si mataluta la dezbateriile americane de la republicani sa vezi ce acuze i se aduceau lui Trump?
  4) Grupări național-protecționiste din serviciile secrete ale SUA, cele care l-au adus pe Donald Trump la putere.
  Daca FSB este serviciu national protectionist al SUA ce sa mai comentam? Cum sa interpretam narozia acestei sulfe istorice ? Ori ca Trump e un nerecunoscator, un neica nimeni pentru ca imediat uns president a inceput sa tot schimbe sefii serviciilor sau ca prof. Lupu delireaza. Ultima varianta este cea corecta! Exista dovezi clare ale implicarii FSB in alegerile americane si Trump il crede pe…Putin care i-a spus ca ei au fost ingerasi.
  5) Pentru blocarea acelui program de guvernare, președintele Iohannis, pe care eu îl consider, cunoscându-l bine, că este antiromân și am multe argumente în acest sens, a respins numirea lui Shevil Shaideh ca prim-ministru și l-a impus pe ofițerul SRI Grindeanu la Palatul Victoria
  Delir total! SIE, SRI si ceilalti (de la contraspionaj) au trimis rapoarte lui Johannis ca „tataroaica” Nogaiului (stii cine a fost Nogai?) Dragnea are cumnatul urmarit, cercetat pentru finantarea terorismului. In aceste conditii, cat de iresponsabil ar fi trebuit sa fie Johannis sa treaca peste aceste rapoarte? Cum ar fi aratat imaginea Romaniei cu ruda unui finantator al terorismului premier?
  Daca il cunosti pe Johannis tot atat de bine cat cunosti istoria ne-ai convins!
  6) Să nu uităm că s-a promovat un Cod Fiscal care supără băncile străine și multinaționalele. Codul îngrădește mult evaziunea fiscală și exportul ilegal al profiturilor, cel puțin teoretic
  Nu aveti notiuni elementare economice, nu aveti nici notiuni generale de cultura economica, habar nu aveti ca transnationalele au mecanisme legale (tratate pe care si Romania le-a semnat si le respecta) de a-si extrage fiecare eurocent investit aici. Daca nu ar avea aceste mecanisme nu ar investi. Se vede tovarase prof.Lupu ca tot cu mentalitate comunista ati ramas. Se adeverste axioma lui Kieslowski in cazul dumitale. Capitalul e fluid si se duce dupa profit,cand nu mai e profit ori bariere in calea lui se evapora si tu ditamai doctorul ramai somer iar cartile tale raman necitite si imbatranesc, se prafuiesc pe rafturi (nu ca ar fi citite acum ori nu ar avea stratul de o palma de praf) .
  7) FSN-ul a luat din propriile voturi și le-a dat unor partiduțe satelit, ca să acceadă și ele în Parlament și să se creeze atmosfera artificială de „emulație democratică”, cea necesară detensionării societății românești, resetării ei și pregătirii psiho-sociale a populației pentru jaful generalizat care urma să se desfășoare.
  Dupa ce le-a discredita (partidele de opozitie), le-a umilit liderii sistematic (Campeanu, Ratiu,Copos) pe motivul ca nu au mancat salam cu soia si sunt tradatori ori puscariasi (Copos), le-a limitat accesul la TVR si au fost avertizati ca un regim antidemocratic nu va fi recunoscut atunci au falsificat alegerile si in sens invers. Iliescu&Co nu au detensionat societatea, dimpotriva au avut grija sa continue campania de discreditare a exilului romanesc. Uitati prof. Lupu cum regimul Iliescu il discredita pe Culianu, vehement adversar al regimului Iliescu? Cine l-a asasinat pe Culianu ?
  8) În 1996 a câștigat Iliescu alegerile și s-a dat ordin de afară să fie adus Constantinescu la Cotroceni.
  O miciuna ca, de altfel, tot reportajul , Iliescu a pierdut in momentul in care Constantinescu i-a pus celebra intrebare cu credinta.
  9) De ce nu l-au vrut pe Geoană președinte?
  Pe Geoana nu l-a vrut presedinte Iliescu, dar aici iti trebuie inteligenta nu desteptaciune ca sa pricepi…. Cine i-a pus epitetul lui Geoana de Prostanac?Cine l-a gratulat pe Nastase cu Bombonel? Ion Iliescu . Ca sa intelegem jocul ilescian trebuie sa ne reamintim de relatiile pe care Iliescu le-a avut cu Bombonel si Prostanacul.
  Mizeriile cu revolta populara in loc de revolutia romana confiscata de securisti, cele privind demonstrantiile impotriva guvernarii PSD ori actiunile Jandarmeriei nici macar nu mai trebuie comentate. Omul nostru s-a discreditat iremediabil prin ineptiile spuse.
  Ne oprim la destainuirea prof. Lupu (nume predestinat) devenit democratic si prieten cu mieii nationalisti, respectiv la „Democrație, cea care ne-a fost impusă de Uniunea Europeană”. pai cine vreai sa ne-o impuna tovarase? Dupa ce Iliescu confiscase,din nou, puterea, Nastase a inteles ca daca nu vrea sa ajunga in situatia Rusiei trebuie sa faca ceva cu „democratia”. Nastase a mimat crezand ca tine asa, UE a pus niste conditii, prin compromis s-a ajuns unde suntem. Daca nu erau UE acum reveneam la Principatele Romane, in cel mai fericit caz, ori la scenariul iugoslav, si la harta lui Samuel Huntington din „Ciocnirea civilizatiilor”. Omul spune ca este istoric, dar nu observa ciclicitatea istoriei si rolul pe care conjuncturi istorice si anumite „interventii” le-au jucat in istoria Romaniei.
  In urma reanalizarii documentelor privind Revolutia de la Praga aveti idee ce se desprinde tovarase istoric ? Nicolae Ceausescu a fost „actor intra muros” .
  Gura pacatosului adevar greiesti! Corvin lupu recunoaste ca fara U.E nu am fi avut „aceasta democratia „. el si ceilalti tovarasi care acum fac apologia patriotismului si nationaluismului romanesc ne pregatisera o altfel de democratie, in stilul tov.Brucan. Adica, democratia in stilul lui Dragnea care daca a castigat la momentul t alegerile crede ca acestea sunt batute in cuie si poate sa faca ce vrea pana la alt moment t. Nu asa arata democratia musiu Lupu! Asta e democratia voastra a neocomunistilor si nu are nicio treaba cu democratia europeana.
  P.S In acest moment Johannis are cel mai bun guvern si daca il alegea nu putea nimeri unul mai bun, e guvernul care ii ofera pe tava un nou mandat de Presedinte. De ce crezi sulfa istorica ca a semnat fara sa clipeasca, cu zambetul pe buze numirea Vioricai si Vasilica in functia de premier? Ce nu stii tu este ca Dragnea mersese la bluf, fiind convins ca Johannis va refuza propunerea si sa se dea victima. Ai vazut la investire ca ii venea sa planga? De bucurie crezi tu sulfa istorica?
  Dragnea ca si voi aveti o cateva probleme mari:
  1) Proasta statului a inceput sa gandeasca ca daca il scapa pe P.S Dragnea se duce ea dracului asa ca zilele P.S Dragnea sunt numarate. Ultima tampenie cu asasinii sorosisti este dovada ca omul este pe marginea disperarii si habar nu are ca oricand poate face obiectul urmarii penale, respectiv prevederile art.404 din Codul penal. Din aceasta cauza americanii te sfatuiesc sa nu vorbesti, ca tot ce spui s-ar putea sa-ti dauneze.
  2) Minciunile voastre, manipularile voastre grosolane gen mineriade nu mai tin in sec XXI unde comunicarea este totul si nu mai poate fi controlata oricat v-ati dori.
  3) Daca ati intrat in hora UE si Nato pentru ca FSN-PDSR-PSD a dorit „legitimitatea” ca partiddemocratic nu puteti sa iesiti voi cand vreti, vorba romaneasca:” cine intra in hora joaca”
  4) Prietenii vostri de la Rasarit vorba istoricului Xenopol nu v-au fost prieteni niciodata, de duci cateva randuri mai sus si recitesti pana ce pricepi actor intra muros pentru ca este ideea lor.
  Rusia a piedut pentru totdeauna Gurile Dunarii si Stramtorile in Razboiul Crimeii, ce incearca acum cu Turcia, ce teatru joaca in Romania nu pot sa stearga axioma istoriei : victoriile/ infrangerile decisive stabilesc pentru totdeauna limitele unui Imperiu.
  5) Poporul acesta chiar este urmasul Romei pentru ca stie ce sa le faca lichelelor, le da un damnatio memoriae. Asta te paste si pe tine sulfa istorica.

  .

  Nota redacției: Prea multe întrebări lăsate fără răspuns. Nu am înțeles ce rol a avut Ceaușescu în 1968, că actor „intra muros”! Și altele, aluzii nu ușor de înțeles. Dar acesta este stilul autorului, n-ai ce-i face!… Decât să-l rogi să revină acolo unde nu a fost explicit deloc! O sugestie: atenție la folosirea lui „ca și” în locul lui „ca”, o greșeală surprinzătoare la un Surena. (vezi „Uniunea Europeană ca și principala purtătoare…”)