.Text primit de la dna Nicoleta Surdei

Nicoleta Surdei
28 octombrie la 13:57
BOMBA LUI TIRIAC: IOHANNIS, AFACERI SECRETE IN TELEVIZIUNE, IN GERMANIA !!!!!!!
În direct la Realitatea TV, Țiriac a dezvăluit, aseară, la emisiunea ”Jocuri de putere”, că îl cunoaște pe Klaus Iohannis de dinainte de a fi șef al statului: ”Eu l-am cunoscut înainte, ca primar al Sibiului, pentru că am făcut 2-3 televiziuni cu dumnealui, pentru nemți, acum 20…18 ani…15 ani. A făcut o treabă bună unde a făcut-o, la Sibiu”.
Miliardarul nu a furnizat alte detalii, poate și pentru că moderatorul a omis să i le ceară, așa că lucrurile rămîn în ceață.
Dezvăluirea e, însă, de mari proporții și ar putea avea consecințe serioase pentru șeful statului.
Pînă acum, despre Ion Țiriac se știa că a fost partener cu Adrian Sîrbu în cadrul PRO TV, și cu acționarii americani din familia Lauder, desigur.
Despre Iohannis, însă, nu există nici cea mai vagă referire în biografiile sale oficiale legată de asemenea aspect.
Perioada de timp la care face referire Țiriac (20, 18 sau 15 ani) ar fi înainte de obținerea calității de primar, în 2000, în schimb formularea trimite clar cu gîndul la faptul că Iohannis era, deja, primar în acel moment.
O primă ipoteză ar fi că e vorba de posturi TV locale, destinate minorității germane din România, puse pe roate de tandemul Iohannis și Țiriac.
Contactat de Inpolitics, deputatul minorității germane, Ovidiu Ganț, fost coleg cu Iohannis în Forumul Democrat al Germanilor din România, dezminte, însă, categoric: ”Minoritatea germană din România nu deține și nu a deținut vreodată o televiziune proprie, fie și locală, a avut doar presă scrisă și emisiunea în limba germană a TVR. Nu am auzit niciodată ca dl.Iohannis să fi fost implicat în vreun proiect de televiziune”.
Dacă în România nu există asemenea posturi, formularea ”pentru nemți” trebuie că se referă la Germania.
De aici, lucrurile se complică.
Ce experiență l-ar fi recomandat pe Klaus Iohannis să fie cooptat de un afacerist care nu se implică niciodată în mărunțișuri, în punerea pe picioare nu a uneia, ci a mai multor posturi TV în Germania?
A pus și bani în business, obținuți din meditații, sau doar know-how?
Cînd s-a implicat edilul în afacere, în timpul liber ori și-a luat concediu de la primărie?
În fine, dar nu cea de pe urmă: de ce nu apare în CV-ul său asemenea activitate de prim rang; să faci posturi TV cot la cot cu Țiriac înseamnă mult mai mult decît a fi profesor de fizică la liceu ori Inspector școlar județean?
Dacă răspunsul la întrebările de mai sus nu va sosi rapid, s-ar putea sa teoria conspirației care l-a prezentat, în anumite cercuri, anul trecut, pe Iohannis ca fiind mai mult decît ce se știe oficial, adică un fost profesor devenit edil și apoi șef de stat, să primească serios vînt în pînze. (Bogdan Tiberiu Iacob)
http://inpolitics.ro/bomba-lui-tiriac-iohannis-afaceri-secrete-in-televiziune-in-germania_18431895.html
Bomba lui Tiriac: Iohannis, afaceri secrete in televiziune, in Germania

inpolitics.ro
Magnatul Ion Țiriac a aruncat, cu sau fără intenție, o bombă de proporții pe scena publică, dezvălui…