IZRAELUL DISTRUGE GAZA PENTRU A CONTROLA CANALUL BEN GURION !!!cea mai importantă cale de transport maritim din lume?

Mesaje primite

rodica bratulescu

14:23 (acum 19 ore)

către CorvinCristianeuVasileDanAlexMarvinSCMihaiNiculaeIonCostachesecretariat@piperea.roMihaiChrisRazvanGeoDumitruMironDanielaAdrianConstantinVasileVictorMirceacontact@geopolitika.ro

IZRAELUL DISTRUGE GAZA PENTRU A CONTROLA CANALUL BEN GURION !!!cea mai importantă cale de transport maritim din lume?

https://www.globalresearch.ca/video-israel-destroys-gaza-control-world-most-important-shipping-lane/5839470

Inline image

Video: Israelul distruge Gaza pentru a controla cea mai importantă cale de transport maritim din lume? Canalul Ben Gurion care leagă Estul Mediteranei de Golful Aqaba

Cercetare globală, 10 noiembrie 2023

Toate articolele Global Research pot fi citite în 51 de limbi prin activarea butonului Traducere site-ul web de sub numele autorului.

Pentru a primi Newsletter-ul zilnic al Global Research (articole selectate),  faceți clic aici .

Faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus pentru a trimite prin e-mail/redirecționare acest articol prietenilor și colegilor dvs. Urmărește-ne pe Instagram  și  Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram . Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

***

Cercetarea globală Introducere

Analiză geopolitică incisivă și atent documentată de Richard Medhurst referitoare la construirea Canalului Ben Gurion care leagă Estul Mediteranei de Golful Aqaba. 

Proiectul Canalului Ben Gurion a fost inițial un proiect „secret” (clasificat) din SUA, formulat în 1963 de  Lawrence Livermore National Laboratory  LLNG, un think tank strategic (concentrat pe radiațiile nucleare) cu contract cu Departamentul de Energie al SUA . Proiectul LLNG a fost formulat ca răspuns la naționalizarea Canalului Suez în iulie 1956 de către președintele  Gamal Abdel Nasser (1956-1970). Intenția sa a fost să ocolească Canalul Suez.

Conform documentului „clasificat” întocmit de LLNG (1963) citat de Business Insider , iulie 2023, a fost avut în vedere un plan strategic:

„să explodeze un canal alternativ de Suez prin Israel folosind 520 de bombe nucleare” .

Planul a constat în folosirea a 520 de explozii nucleare îngropate „pentru a ajuta în procesul de excavare prin dealurile din deșertul Negev. Documentul a fost desecretizat în 1993”. Nu am putut consulta documentul LLNG „declasificat”.

Documentul desecretizat este recunoscut în videoclipul lui Richard Medhurst. 

 

Acest plan american, negociat pentru prima dată cu Israelul în anii 1960, este de o relevanță maximă pentru evenimentele care se desfășoară în Palestina.

Obiectivul său este de a obține dominația maritimă israeliană-americană  împotriva oamenilor din Orientul Mijlociu. În contextul actual, constituie un proiect hegemonic condus de SUA-NATO-Israel. Este în concordanță cu „ Planul de ștergere a Palestinei de pe hartă” al lui Netanyahu: 

Canalul Ben Gurion va oferi Israelului, în special și altor națiuni prietene, libertatea de șantaj care decurge din accesul la Canalul Suez.

Statele arabe au folosit Marea Roșie pentru a face presiuni asupra Israelului și, ca răspuns, Israelul a decis să obțină mai mult control asupra Mării Roșii. Aceste țări africane au afinități culturale și economice cu statele arabe. Unul dintre principalele beneficii militare pentru Israel este că îi oferă Israelului opțiunile strategice, deoarece Canalul Ben Gurion va elimina total importanța Suezului pentru armata SUA, dacă este necesar în ajutorul Israelului.

Israelul urmărește să împingă Egiptul mai mult într-un colț, eliminând Suez în coridorul mondial de comerț și energie și devenind un centru global de comerț și logistică energetică.

Experții sunt de părere că această situație va zgudui echilibrul strategic-energetic al inițiativei Chinei Belt and Road Project în Marea Mediterană, alături de Strâmtoarea Hormuz, care este punctul de transfer a 30% din energia mondială. Canalul Ben Gurion ar avea sprijinul solid al Occidentului. ( Eurasia Review , 7 noiembrie 2023, subliniere adăugată)

Președintele Biden susține pe scară largă genocidul condus de Israel. În mod vizibil, ceea ce este în joc este un proiect hegemonic al SUA care urmărește expulzarea palestinienilor din patria lor și însuşirea tuturor pământurilor palestiniene.

Potrivit lui Yvonne Ridley:

„Singurul lucru care oprește proiectul recent revizuit [Canalul Ben Gurion] să fie reînviat și ștampilat este prezența palestinienilor în Gaza. În ceea ce îl privește pe Netanyahu, ei stau în calea proiectului ” ( Yvonne Ridley , 10 noiembrie 2023, subliniere)

În timp ce proiectul este luat în considerare de SUA-Israel, așa cum a subliniat Richard Medhurst, valabilitatea planului LLNG 1963 este cel puțin îndoielnică.

Ceea ce este dezvăluit în videoclipul lui Medhurst este strategia militară și de informații a SUA de a folosi Israelul ca „hub” în Orientul Mijlociu, în vederea asigurării controlului hegemonic asupra căilor navigabile internaționale strategice. 

 

Michel Chossudovsky, Cercetare globală, 10 noiembrie 2023

***

Potrivit lui Richard Medhurst:

„Va începe în orașul-port Eilat și se va termina chiar lângă, dacă nu direct prin, Gaza”