SUA declanşează Jihadul contra Rusiei din România! 
Atentia pe care o acorda Statele Unite tarii noastre creste pe zi ce trece, pana si clasa politica romaneasca mirandu-se ce este cu toata aceasta „fratie de sange”. Pentru ca, orice s-ar spune, parteneriatul strategic dintre liderul mondial si ceea ce ar parea un simplu punct pe harta lumii nu doar ca este respectat, dar se intareste tot mai mult, pe zi ce trece.
port constanta 1 SUA declanseaza Jihadul contra Rusiei din Romania!
Portul Constanta va fi transformat de catre americani intr-un centru energetic international
Insa, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, miza acestei maini puse de americani pe crestetul romanilor nu este doar una geostrategica, ci are si o importanta conotatie economica. Iar vestea buna pentru autoritatile de la Bucuresti este ca Washington-ul nu intentioneaza sub nicio forma sa ne abandoneze in ghearele Moscovei, ci a demarat deja un ambitios proiect de transformare a Romaniei intr-o forta energetica a intregii Europe. Asa ca, dupa caderea proiectului gazoductului „Nabucco”, fara a mai astepta aportul Uniunii Europene, americanii dau drumul la robinetul financiar, sursele noastre sustinand ca nu mai putin de sapte miliarde de dolari urmeaza a fi bagate in infrastructura energetica din Romania. Si, dupa cum le este obiceiul, americanii obisnuiesc sa-si apere cu dintii investitiile, asa cum s-a intamplat si in Coreea de Sud.
gazprom SUA declanseaza Jihadul contra Rusiei din Romania!
Gazprom-ul ar suferi pierderi uriase in urma proiectului american derulat in tara noastra
Tara unde coruptia locala generalizata a fost starpita dupa modelul aplicat acum si in tara noastra.
„Fortareata” energetica a Europei
Diplomatia americana nu a privit cu ochi buni cedarile succesive ale guvernelor europene in fata santajului energetic practicat pe fata de administratia Putin. Pentru ca, de fiecare data cand rusii au inchis robinetul cu gaze, mai marii Uniunii Europene au inceput sa tremure si sa o lase imediat mai moale cu respectarea angajamentelor luate fata de americani, ca vor sprijini punerea la punct a Moscovei. Mai mult, exemplul Ungariei, care s-a pus singura la dispozitia Federatiei Ruse, acceptand pe fata dependenta energetica fata de aceasta, au intarit convingerea geostrategilor de la Washington ca au musai nevoie de o „fortareata” energetica, prin care extinderea influentei Moscovei in Europa sa poata fi stavilita la nevoie.
Pana in 2017!
Trebuie precizat de la bun inceput ca nu este vorba doar despre o promisiune pe hartie, asa cum obisnuiesc guvernantii romani sa-si hraneasca electoratul cu „gogosi”. Deja planul se pune in practica, pe mai multe paliere. Pentru ca, pe de o parte, va fi construita o retea alternativa de gaze, care va fi conectata la Portul Constanta si va traversa Romania.
put SUA declanseaza Jihadul contra Rusiei din Romania!
Vladimir Putin nu isi permite sa piarda dominatia energetica asupra Europei
Acest gazoduct va fi un veritabil „cordon ombilical” care va asigura legatura dintre Marea Neagra si Occident. De asemenea, in Portul Constanta este prevazut a se construi, tot pe banii americanilor, cele mai mari depozite de gaze din aceasta parte a lumii, unde se vor putea face stocuri uriase, spre disperarea Gazprom-ului. Pentru ca, daca acest plan este dus la bun sfarsit la termenul stabilit, adica in cursul anului 2017, atunci Romania nu doar ca le-ar putea rade in nas rusilor, dar este prevazut ca sa poata rezista usor o iarna intreaga, impreuna cu alte state europene care se vor alimenta din Portul Constanta, in fata unui eventual asediu energetic al Moscovei. Ca sa nu mai vorbim si de conectarea prin cabluri, tot din Constanta, pe sub Marea Neagra, cu Turcia. Si nu doar pentru a exporta energie electrica, cum este explicatia oficiala, dar mai ales pentru a crea astfel o noua punte cu Turcia, stat membru al NATO, aliat strategic al SUA si vecin cu Azerbaidjan, noul „El Dorado” al rezervelor naturale din aceasta parte a lumii.
Sus Serviciile, jos coruptia!
Iar parte a acestui plan de o majora importanta strategica este intarirea serviciilor de informatii romanesti, care si-au dovedit si pana acum eficienta in fata spionajului rusesc. Care, cu siguranta, nu va sta cu mainile in san in fata provocarii americane. Iar intarirea serviciilor se va face concomitent cu starpirea totala a coruptiei din institutiile romanesti implicate in acest megaproiect. De altfel, reteta nu este una noua, ea fiind aplicata in trecut si in Coreea de Sud, odata cu explozia de investitii americane in statul asiatic. Autor : Cătălin Tache