SUA nu se pot apăra de armele Rusiei și Chinei

Un raport al serviciului de cercetare al Congresului recunoaște că SUA au rămas în urmă față de Rusia și China în ceea ce privește dezvoltarea armelor hipersonice.
SUA sunt îngrijorate de decalajul mare pe care îl înrgistreazp față de Rusia și China în domeniul dezvoltării armelor hipersonice, scrie portalul Military Watch, cu referință la un raport al Serviciului de Cercetare al Congresului.
https://militarywatchmagazine.com/article/pentagon-criticises-zicron-white-sea-test
https://militarywatchmagazine.com/article/look-first-post-soviet-single-engine-stealth-fighter
https://militarywatchmagazine.com/article/two-hypersonic-missiles-on-russia-s-new-su-57-fighter-which-could-shut-down-f-35-operations
https://militarywatchmagazine.com/article/why-russia-s-newest-attack-submarines-were-designed-to-conduct-sudden-first-strikes-without-leaving-port
https://militarywatchmagazine.com/article/us-chief-of-space-operations-warns-of-growing-enemy-anti-satellite-capabilities
“Rusia și China, probabil, dispun deja de aparatele de zbor hipersonice cu planare, dotate cu focoase nucelare, în timp ce SUA nici nu au demarat dezvoltarea unor astfel de programe”, se menționează în document.
Totodată, bulgetul Apărării al Statelor Unite presupune alocarea 3,2 miliarde de dolari doar pentru cercetarea armelor hipersonice. Această sumă depășește cheltuielile totale pentru apărare ale majorității statelor, scrie publicația.
În afară de aceasta, autorii raportului își exprimă regretul în legătură cu lipsa la Pentagon a unor obiective clar formulate de utilizare a armelor hipersonice, ceea ce determină dificultăți în dezvoltarea lor.
De asemenea, documentul îl citează pe fostul șef al Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale a Statelor Unite, Michael D. Griffin, care avertizase că “America nu dispune de sisteme care ar reprezenta o amenințare pentru Rusia și China și nu dispune de protecție față de sistemele lor”.