CD
660 aprobate

denitsoc@gmail.com
66.71.243.136

 

SUA SUNT ÎN URMĂ ÎN CURSA CU ARME HIPERSONICE
De Tyler Durden

America rămâne în urma concurenților săi internaționali în cursa armelor hipersonice. Testul de săptămâna aceasta a oferit mai multe informații despre cât de rău sunt în urmă SUA.
Bloomberg a fost primul care a raportat corpul de alunecare hipersonică comună pe vârful unui amplificator de rachetă în două etape care a eșuat după ce a apărut o „anomalie” în timpul lansării la instalația de rachete din Hawaii.

Boosterul nu a reușit să se aprindă, ceea ce ar fi accelerat racheta peste Mach 5, la care corpul de alunecare se separă și folosește viteza și o cale imprevizibilă pentru a lovi ținte fără a fi detectat de cele mai avansate scuturi de apărare din lume.
„Deși Departamentul nu a putut colecta date despre întregul profil de zbor planificat, informațiile adunate în urma acestui eveniment vor oferi informații vitale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Lt. Cdr. Tim Gorman într-o declarație. El nu a oferit detalii suplimentare despre testul eșuat.

Gorman a spus că oficialii vor folosi datele de la eșecurile rachetei pentru a corecta problema pentru testele viitoare.
Chiar dacă programul de arme hipersonice a experimentat mai multe „anomalii ale testelor de luptă” în ultimul an, purtătorul de cuvânt a fost încrezător că livrarea armelor pe câmpurile de luptă moderne va avea loc „la date țintă începând cu începutul anilor 2020”.

Testul anterior al corpului de alunecare s-a încheiat devreme când racheta de rapel a eșuat, ceea ce a împiedicat racheta să părăsească rampa de lansare. Marina și armata au lucrat împreună la dezvoltarea armelor hipersonice.
Forțele aeriene au lucrat și ele a o armă hipersonică. După mai multe teste eșuate la începutul acestui an, serviciul a testat cu succes o rachetă hipersonică în largul Californiei de Sud în mai.

Nu este un secret că SUA se încadrează în urma cursei armelor hipersonice, deoarece cea mai mare armată din lume, în ceea ce privește dimensiunea și bugetul de apărare, nu a lansat încă arme hipersonice.
Între timp, Rusia și China au finalizat teste cu succes și/sau au lansat arme super rapide pe câmpul de luptă modern.

Administrația Biden a dezvăluit recent un nou pact de securitate trilateral între parteneriatul Australia – Regatul Unit – Statele Unite (AUKUS), o mișcare de „accelerare a dezvoltării capabilităților hipersonice și contrahipersonice avansate”.
Concluzia este că SUA rămâne în urmă concurenței în lansarea de arme hipersonice.

Sursa: https://www.zerohedge.com/military/us-falls-behind-hypersonic-weapons-race-after-another-failed-test

Traducerea CD