01) Sistemul perenizat (reasezat ciclic) se indreapta implacabil spre o perioada critica, ce-i poate fi fatala, cu conditia ca o miscare sociala novatoare(antisistem), sa-i administreze lovitura de gratie?!

02) Sistemul actual vazut in prisma formelor ”cameleonice”, este constituit din retele de influenta antagonice, ”metamorfozate/emanate” din cele trei componente majore: nomenclatura, securitatea, informatori, operatiunile de reasezare au fost coordonate (conspiratorii/consiliul de analiza – planificare, au adoptat noi metode de control/influenta/aservire, decentralizand activitatile in ”grupuri specifice” ), organizindu-le ”indirect” , intr-un sistem paralel cu aceiasi resursa umana (”partide”, ”ONG-uri”, ”agentii”, ”institutii”), pentru a controla sistemul/stat.

Regenerarea resursei umane se face cu ”lupii tineri”, in urma unei selectii complexe, institutiile de profil formeaza/recruteaza ”fideli”, estimarea masei ”structurilor-sistemice” se ridica la aprox. 300 000 de persoane, in paliere sociale distincte (99,99% din membrii acestei ”confrerii” nu cunosc arhitectura ”piramidala ” a sistemului, dar fanatismul cu care apara sistemul/stup, indica faptul ca nu doresc in nici un mod sa-si piarda privilegiile, puterea, influenta, etc.

Nota: Cele 100 000 de dosare ale securitatii privind agentii de rang inalt, creatorii/controlorii/indicatorii/ofiterii in ”imersiune”, sunt pastrate cu strasnicie in institutii specializate (poate la BNR), accesul la o mica parte ar permite reconstituirea organigramei retelelor ”primare”, sunt peste 100 de ofiteri acoperiti ai fostei ” securitati”, aflati si astazi in ”imersiune”(generalii nevazuti), cu misiuni trasate pe termen lung (compromiterea/contaminarea, unor organizari antisistem).

Piramida sistemului/puterilor/influentelor, este stratificata in paturi distincte, fapt ce permite mentinerea controlului ”structurii primare” asupra sistemului-stat, creind antagonisme, diviziune, utilizand principiul ”echilibrului precar”, structura este sustinuta/asezata pe patru ”piloni” principali, pe ”masa” populatiei (sclavilor).

02a) Pilonul MAN (structurile armatei asezate in paliere distincte), cel mai stabil pilon, cu o compozitie compacta, asezat pe o structura ”geologica” a masei sigura…

02b) Pilonul MI-MJ (SRI, JUSTITIE, DGPI, SPP, servicii secrete, diplomatie, politie, jandarmerie, DNA, etc ), stabil, paznicii sistemului/tamponul/intermediarii, resursa umana este fidela structurilor.

02c) Pilonul POLITIC (10 000 de marionete), raspund criteriilor de: oportunisti, demagogi, vanitosi, escroci, hoti, etc., o proportie semificativa provenind din informatorii securitatii!

02d) Pilonul CRIMA ORGANIZATA/INTERLOPI (300 de clanuri ierarhizate controlind fiecare aprox 100 de grupuri, per total 30 000 de interlopi), ansamblu ce mentine ”masa” in teroare, instrumentul de control a structurilor grupate in ”pilonii” 02b)MI-MJ, 02c)POLITIC

03) Mass-media constituie un instrument controlat direct de catre ”structura primara”, cu care macina aspiratiile masei, efectele sunt nocive si asupra unor parti ale ”pilonilor”.

04) Care ar fi ”calcaiul lui AHILE”, al sistemului neocomunist?

CITAT: http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1035
Centrul de decizie al Securităţii nu este cel vizibil, pe care-l revelează organigramele diverselor ei structuri, ci unul ascuns, situat în departamentul cel mai apropiat de Kremlin al conducerii PCR. Comandamentul efectiv al aparatului de teroare şi diversiune a aparţinut secţiei ideologice a CC al PCR unde se planifica „construirea comunismului” – adică desfiinţarea României -, în care, după declaraţiile unui membru al acestui organism, nu a pătruns până la mijlocul anilor optezeci niciun etnic român . În acest cerc secret, format din comisari sovietici cu nume conspirative, direct numiţi de Moscova, au fost concepute şi elaborate scenariile şi strategia de lichidare a naţiunii române, şi s-au pus la punct acţiunile care trebuiau să ducă la contopirea României în imperiul marxist universal şi a românilor în magma apatridă a popoarelor care aveau să-l populeze.

CITAT: http://www.universulromanesc.org/biblio/dezvaluiri-documente.html
Se detaşează prin influenţă o castă aparte: ofiţerii de spionaj – disciplina de elită a culegerii de informaţii. Sau „pionii Marelui Joc“ – aşa cum le place unora dintre ei să-şi spună. Dacă, în comunism, formau o castă de privilegiaţi, tot ei au profitat de pe urma tranziţiei, convertindu-se în capitalişti şi formând un soi de oligarhie ereditară.

Sunt conectaţi între ei prin fire invizibile, fac trafic de informaţii şi respectă instinctiv legea Omertei. Îşi măsoară patriotismul în milioane de euro, dar păstrează nostalgia epocii comuniste, când statul i-a luat de la brazdă şi le-a imprimat în scoarţa cerebrală tehnicile de spionaj sovietice. Acum sunt principalii beneficiari ai integrării europene, după ce decenii întregi au spionat democraţiile vestice ale Bătrânului Continent. Când sabotau NATO, în Războiul Rece, nici nu visau că, după nişte ani, vor intermedia tehnică specială americană. Şi-au păstrat reflexele profesionale şi se mişcă eficient la adăpostul discreţiei. Adică „la umbră“ – termenul lor argotic.

Au construit reţele de afaceri, bazându-se pe vechile filiere de spionaj. De aceea, mulţi dintre întreprinzătorii de azi sunt ofiţerii DIE de ieri. Documentările transfrontaliere relevă că fiecare dintre spionii ceauşişti şi-a construit businessul folosindu-se de oportunităţile zonei în care au fost trimişi în misiuni, precum şi de relaţiile betonate atunci. Practic, au utilizat informaţiile şi sursele în interes personal, privatizându-le, ascunşi de paravane offshore, societăţi anonime şi interpuşi.

CITAT: http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=865
Nu există domeniu care să nu fi fost afectat de ceea ce Bukovski numea „sistemul”, o reţea influentă şi eficientă a foştilor activişti şi securişti, continuată de odraslele lor. Am şi obosit să o spun: cum să condamnăm comunismul, când el prosperă, s-a privatizat şi face politică?

CITAT: http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=88
În 22 decembrie 1989, Departamentul Securitatii Statului (DSS), politia politica a regimului communist din Romania, avea un efectiv total de: 15312 angajati, dintre care 10114 ofiteri, 791 maistri militari, 3179 subofiteri si 1228 personal civil. De asemenea, beneficiase de serviciile a peste 400.000 informatori, dintre care 136.000 au fost extrem de activi in zilele premergatoare evenimentelor din 1989, soldate cu fuga si apoi executarea familiei Ceausescu [1].

In unitatile centrale ale Securitatii lucrau 6602 persoane, in cele teritoriale si la Securitatea Municipiului Bucuresti 6059, in scolile de pregatire si perfectionare a cadrelor 225, iar in unitatile speciale acoperite 2426, dintre care 1892 ofiteri [2].

CITAT: http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=967
Daca în 1960 existau 29.515 agenţi, în 1961 numărul lor a crescut la 56.556, iar în 1963 s-a mărit la 78.124 de agenţi cu angajament şi întâlniri de 2 ori pe lună cu ofiţerii de securitate. Aşa că, la eliberare, erai predat în supravegherea directa a securităţii care, prin agenţi, te supraveghea pas cu pas şi în familie.

In multe cazuri securitatea a constatat ca angajamentele luate în închisoare nu mai erau respectate, trecându-se la şantajare sau compromitere. Membrii de partid şi ofiţerii armatei erau şi ei antrenaţi în aceasta „munca” de supraveghere.

…In mod denaturat baza de lucru a elementelor duşmănoase a fost artificial amplificată, considerându-se ca toţi cetăţenii ţarii cu antecedente politice sau cei cu legaturi de orice fel în Occident ar prezenta pericol pentru securitatea statului. In acest mod s-a ajuns la un fapt pur şi simplu de neimaginat, ca în cartoteca evidentei generale a organelor securităţii statului sa se găsească în anul 1965 circa 7.000.000 cetăţeni, ceea ce reprezintă 1/3 din populaţia ţării.

Dacă ar fi raportata aceasta cirfră la numărul populaţiei adulte, ar rezulta că peste 50% din cetăţeni trebuie să stea în atenţia securtăţii statului…. Pentru a putea realiza o urmărire informativa de o asemenea amploare, aparatul de securitate a fost împins ani de-a rândul la crearea unei reţele de informatori exagerat de umflate, prin care au trecut cinci sute de mii de cetăţeni. Menţionez ca în cifra respectiva nu este inclusă reţeaua informativă a organelor de miliţie, prin care au trecut sute de mii de persoane…”

SURSA: http://www.legiuneastraina.org/