„Știu că lumea e condusă, în bună măsură, de o mafie homosexuală, dar asta nu trebuie să ne impresioneze prea tare.” Horia Bernea

2018-02-11T13:24:28+02:0011 februarie 2018|Textele altora|

Câteva întrebări pentru domnul Teodor Baconschi

FacebookTwitterg+Email

În legătură cu evenimentele de la Muzeul Țăranului Român, am citit următoarea poziție a domnului Teodor Baconschi, teolog și fost Ministru de Externe:

„Urmarea Lui Hristos nu presupune întreruperea gălăgioasă a proiecției unui film. Nu poți impune pe căi agresive nici virtutea, nici adevărul de credință. Dacă tu, creștin, faci ”ordine morală” așa, te îndepărtezi de propria mărturisire și de Dumnezeu. Scrie un articol în care îți exprimi opinia, dialoghează, caută pacea și lasă-L pe Domnul să judece acțiunea fiecăruia, atâta vreme cât acea acțiune nu pune în pericol viața ta sau pe a altora. Fundamentalismul și naționalismul religios golesc bisericile și smintesc lumea”.
Mărturisesc că am citit de mai multe ori textul, trăind cu senzația că de fapt a scris altceva și nu văd eu bine. M-am lămurit repede văzând că mesajul domnului Baconschi a fost preluat de către ziarul Adevărul pentru a-i demoniza pe participanții de la protestul de la MȚR.
Citesc și nu înțeleg:
1) Unde a fost întreruperea gălăgioasă? Ridicarea în picioare și intonarea imnului național și/sau a unor imnuri creștinești se numește, în viziunea dumneavoastră, „gălăgie”? Chiar Poliția prezentă la fața locului a constatat că nu există niciun motiv de intervenție și toată lumea a plecat liniștită de la studio.
2) Cine a încercat să impună ce în cazul de față? Oamenii nu s-au dus acolo să-i învețe „Crezul” pe cinefilii homofili, ci doar să arate că proiectarea acelui film nu își are locul acolo. De altfel, Regulamentul de organizare al MȚR este explicit în ceea ce privește obiectul de activitate al instituției. Nu ne dorim stat de drept? Sau în cazul acesta operează principiul „ce nu este explicit interzis este permis”?
3) „Scrie un articol în care îți exprimi opinia, dialoghează, caută pacea și lasă-L pe Domnul să judece acțiunea fiecăruia, atâta vreme cât acea acțiune nu pune în pericol viața ta sau pe a altora”. În 2013, în cazul similar,  s-au scris tomuri întregi, s-au făcut memorii, s-a făcut apel la lege. Rezultatul a fost zero. Întreb:  în cazul legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, creștinii ar trebui să stea în fața Parlamentului rugându-se ca aleșii noștri să nu cedeze lobby-ului LGBT? Nu de alta, dar într-una dintre puținele și discretele luări de poziție pe subiect, ați scris că Biserica Ortodoxă Română „dispune de suficiente resurse intelectuale pentru a nu lipsi din acțiune”. Acțiunea în ortodoxie semnifică doar rugăciune și redactarea de memorii?
4) De ce i-a onorat anul trecut Biserica Ortodoxă pe mărturisitorii din temnițele comuniste? Nu cumva unii dintre ei fuseseră întemnițați tocmai pentru că au preferat „acțiunea” întru apărarea creștinătății noastre? Pe câți dintre cei care doar s-au limitat la rugăciuni pentru dispariția comunismului i-a întemnițat regimul ateu? Însuși ÎPS Bartolomeu, omagiat zilele trecute la 7 ani de la trecerea la Domnul, a preferat acțiunea și a spus cu ani înainte de „fundamentaliștii” de la MȚR că Biserica dorește „Europa, nu sodoma”. Era el îndepărtat de Dumnezeu și de mărturisirea creștină atunci?
5) Nu vi se pare ciudat că v-ați însușit limbajul activiștilor homosexualității și că prin această poziție le cântați fix în struna celor care acuză de „homofobie” pe toți cei care nu sunt de acord cu legalizarea mariajelor și adopțiilor unisex? Cu ce credibilitate o  să-i combateți atunci când vor cere interzicerea manifestărilor religioase în public pe motiv de „propagare a homofobiei”? Dacă astea sunt pozițiile laicatului promovat de Trinitas TV, ce pretenții să mai avem de la laicatul ateu?
Nu fundamentalismul și naționalismul religios îndepărtează oamenii de biserici, ci mai degrabă relativismul și liberalismul care transformă orice dogmă și învățătură de credință în funcție de politicile mai marilor zilei. O relevă chiar acest studiu canadian , citat și de Washington Post. Autorii lui? Niște fundamentaliști…
„Prohibirea prozelitismului homosexual din articolul 200 al Codului Penal este un lucru folositor în încercarea de a bara puțin calea ridicolului existențial al unor dezvoltări recente din societatea occidentală. Știu că lumea e condusă, în bună măsură, de o mafie homosexuală, dar asta nu trebuie să ne impresioneze prea tare. A merge «în ton cu spiritul vremii» este un lucru pozitiv, dar e un act în care trebuie să domine discernământul. În general e jenant că realitatea ne obligă să vorbim despre și să dezbatem lucruri ce au un caracter intim. Problemele de mare interes, cele ale Bisericii și ale credinței de exemplu, au devenit lucruri de interes privat, iar problemele intime legate de sex au ajuns lucruri de interes general…!”  – Horia Bernea.

4 Comments

 1. Mișu Croitor 14 februarie 2018 la 6:29 pm - Raspunde

  ..
  EU CRED CĂ ACTUALMENTE EXISTĂ ÎN LUME DOUĂ … grupări ideologice!

  Prima grupare este deja cunoscută, ea promovează agresiv imoralitatea (LGTB & compania, ideologii pro-avort etc.,…) provocând „criza spirituală”!

  A doua grupare este lumea creștină ce este constrânsă acum să lupte pentru restabilirea principiilor morale şi reabilitarea Instituției familiei în lume!

  Totuși v-ați gândit că este posibil că ambele grupări să fie dirijate din acelaşi centru pentru a se obține un numitor comun!? O sinteză.

  Deznodământul previzibil!

  Lumea creștină va câștiga bătălia în măsura în care, conștientă sau nu, va pune umărul la promovarea şi stabilirea unei autorități politice globale binefăcătoare: Anticristul Papal care va legifera moralitate, va restabili ordinea într-un echilibru de mijloc (un fel de Nouă Ordine Evanghelică) ca răspuns la „criza spirituală” a omenirii. Cred că nu mai este cazul să explic anticul procedeu de manipulare a maselor: Problemă + Reacție= Soluție!

  Conştiente sau nu, ambele grupări(mișcări) ideologice sunt dirijate , în interesul celor care le şi controlează! Interesul final fiind UNITATEA MONDIALĂ (cu orice preț), și, din punctul lor de vedere, presiunea exercitată de LGTB asupra creștinismului este „necesară”(!), pentru a provoca mult dorita unitate ecumenică creștină (între protestanți și catolici, care sunt nevoiți astfel să se unească împotriva „inamicului comun”, pentru a salva valorile creștine; se formează/ modelează gândirea COLECTIVĂ).

  Creştinii încă nu realizează că sunt manipulați să pună, şi ei, umărul pentru ca Vaticanul să îşi atingă scopul… care va duce la stabilirea şi definitivarea unei autorităti globale: putere de decizie politică în mâinile unui papă mondial [„Toţi au același gând și dau fiarei puterea și stăpânirea lor.” Ap. 17:13]!

  Vorbim de o dialectica hegeliană(caracteristică Ordinului Iezuit: care are unic scop al existenței lui, prin jurământ, aducerea lumii sub controlul deplin al unui papă mondial, ca monarh universal, o viziune şi o SINGURĂ autoritate publică globală, şi care să fie şi independentă!

 2. 666 (Cata) 11 februarie 2018 la 10:21 pm - Raspunde

  lumea condusa de idioti nemernici. daca astia au nevoie de una ca maovei, simbolul mizrie imorale. asta e evident!

  s-a construit si se investeste enorm pentru distrugerea sufletului si exacerbarea instinctelor primare: sex, mincare la care s-a adaugat deprinderea cea mai veche si nenorocita de pe planeta: crima!

  cine spune ca prostitutia este o meserie si e cea mai veche inseamna ca dispretuieste femeia, jumatatea intregului.

  Mama Pamint, Tata Cer, multumesc pentru frumusetea si iubirea care ma inconjoara!

  • Akritas 12 februarie 2018 la 7:01 pm - Raspunde

   da ! asta se urmareste distrugerea sufletului prin pacat prin vicii ! pierderea sufletului !
   iar daca am pierdut sufletul am pierdut tot, numai avem ce pierde ! ce folos daca castigam lumea intreaga, aur bogatii averi teritorii palate masini tehnologie inalta….daca am pierdut sufletul, am pierdut tot ! tooate bogatiile lumii aur palate tehnologii….nu valoreaza cat un suflet…indiferent de natie….fie ca e suflet de român, englez, rus, grec, tigan, francez, italian, ungur, evreu, chinez, congolez, papuas….
   impotriva acestui suflet a luptat imperiul occidental iudeomasonic….de la subminarea crestinismului la alianta cu paganii mahomedani….de la provocarea invaziei mahomedane la promovarea sodomiei homosexuale pentru subminarea indentitatii nationale si crestine in Europa….e atit de….vizibil….numai ca avem ochi si nu vedem….avem urechi si nu auzim….ni se pregateste giulgiu de moarte si noi dormim….dar….e cazul sa ne desteptam, ca am dormit destul !
   https://youtu.be/mowI6vX6ITc

 3. Sorin5780 11 februarie 2018 la 4:12 pm - Raspunde

  Cred că Mungiu este cel care a determinat luările de poziție ale celorlalți doi apărând în gazeta aceea cu o caricatură de declarație. La câte deservicii ne aduce prin filmele sale, ce mai e încă o borobeață?
  Ușor, ușor îi vor cumpăra sau discredita pe toți aceia care respectau valorile tradiționale creștine. Baconski ca Baconski, n-am pretenții de la el, dar Tănăsescu, preotul, să se delimiteze de acea acțiune ca un politician? Nu mi-a venit să cred!

  Toți simt nevoia să înfiereze astfel de acțiuni cu eticheta de medievalism, de parcă doi bărbați care se sodomizează unul pe altul este modern și de dorit. Am ajuns să primim mustrări și de la PlayTech, un site care scrie în mare parte despre Apple, dar când e vorba de imoralitate fac cor comun cu toți diletanții care urmăresc schimbarea legilor.

  Neimplicarea sau a nu-ți spune părerea vocal acum, când încă mai ai acest drept neîngrădit (vezi Canada lui Trudeau), înseamnă să pierzi mai târziu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top