CD
632 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
Stiri din Yukrana
Până la 2.000 de militari ucraineni, naționaliști și luptători străini au fost înconjurați de forțele ruse și de milițiile Donbass, în orașele Gorskoye și Zolotoye, situate la sud de marile orașe Severodonețk și Lisichansk
Patru batalioane ucrainene. precum și o unitate de artilerie se numără printre cei prinși, forțele încercuite includ, de asemenea, aproximativ 120 de luptători din notoriul „Sector de dreapta” ucrainean si un grup neo-nazi de 80 de luptători străini.
Șeful administrației militare ucrainene Gorskoye, Aleksey Babchenko, a confirmat vineri presei ucrainene că orașul a fost ocupat în totalitate de forțele ruse și de milițiile Donbass.
Serghei Gaidai, pe care Ucraina îl numește șeful „Oblastului Lugansk”, a mai spus pe Telegram că forțele ucrainene s-ar putea retrage în curând de la Lisichansk, deoarece pozițiile lor defensive au fost distruse de forțele ruse și nu are „puțin sens” să rămână.
Forțele aeriene ruse au lovit cu succes, de asemenea, o baterie de artilerie ucraineană echipată cu obuziere M777 fabricate în SUA în regiunea Harkov. Anterior, Washingtonul a promis că va furniza Kievului 90 de astfel de piese de artilerie, potrivit unui raport din mai al New York Times.