Suveranitatea României anulată de sistemul corupt autohton!
No issue detected

surena27 minutes ago
.
România nu are nicio treabă cu colonia, se folosesc, în ultima vreme, tot felul de cuvinte care nu au nicio treabă cu sensul originar al acestuia. Astfel, se folosesc, că îs la modă :colonie, mameluc, Imperiul roman pentru U. E etc.. Dacă Ilie Șerbănescu o tot dă cu colonia de România asta nu înseamnă că este și adevărat. Aș putea da exemple de colonii care și ieri, azi și mâine i azi au dus-o, duc și i vor duce mai bine decât metropola.
România ar fi bine dacă ar fi colonie pentru că raporturile dintre metropolă și colonie s-au schimbat, iar ce are Șerbănescu în cap și toți „intelighenti” care folosesc acest cuvânt, e la modă, a fost în perioada inițială și imediat următoare a colonialismului.
Deci, spuneam că dacă România ar fi colonie ar fi bine, intre colonie și metropolă au loc, pe lângă schimburile economice, schimburi culturale, tehnologice și implantarea sistemului de sănătate, învățământ și mai ales juridic în colonie. Vedeți așa ceva „intelighentilor” în România? O tot dați ipocriților că suntem colonia Occidentului. Fraierilor suntem un stat eșuat, un rump state de ce a fost România odată, cu instituții nefuncționale, cu o economie nefuncționala, coruptă și acaparata de găștile instalate după 1989. Când vorbim de state eșuate „specialistii” au în vedere Somalia, Afganistanul și din bunăvoința (cretinismul) americană Yemen, Libia și Irakul. În realitate unele state eșuate sunt de multă vreme și și-au câștigat acest statut la scurtă vreme de la câștigarea independenței. Aici intră majoritatea țărilor de la Sud de Rio Grande și până la Capul Horn, vreo 90% din țările africane și Albania, Grecia, Kosovo, Bulgaria, Moldova, Ucraina și România în Europa, deocamdată.
Revenind la România statul român nu mai există din 1989,cel care i s-a substituit nu este un stat în adevăratul sens al cuvântului. Vorbim de niște găști, nu le pot numi mafiote pentru că România spre deosebire de Italia, Albania nu are mafie, nu are vendeta, niște golani care au acaparat instituții și le lasă moștenire, sunt în conflict cu alte instituții și dau impresia de aparență și apartenență la un stat. Un stat eșuat are toate instituțiile eșuate de la armată la biserica, nu există una funcțională. Dacă de ex ar fi existat biserica atunci se întâmplă la noi ce s-a întâmplat în Iran, unde ayatollahul și cu clerul șiit a înlăturat regimul corupt și proamerican al șahului în favoarea, cei drept, a unui regim autoritar, dar ținând cont de interesul național și al poporului iranian.
Dacă Grecia nu se prăbușește de tot este tocmai faptul că BOG e capabilă să scoată 5-6 milioane în stradă.
După ce am dărâmat statul roman și am construit nici instituții doar pentru găști, după ce ne-am bătut joc de legi, economie am găsit vinovatul în Occident. Este ca și cum am merge la piață și după tocmeli cu pietarii când ajungem acasă dăm vina pe ei că ne-au înșelat. Spunem că vrem economia capitalistă, ba suntem mai liberali decât americanii și o facem ultralibetala, și apoi țipam că ne-au înșelat capitaliștii odiosi. Toți negociatorii noștri de dinainte de ’89 căliți în negocierile cu capitaliștii și FMI, BM i-am amanetat drept ” comuniști ” și i-am aruncat la coș, tot know – how economic și diplomatic a fost făcut tabula rasa. În locul lor au venit niște neica nimeni, cu aere, cu ifose, cu bășini în cap care au fost făcuți praf. Păi și în CAER erau negocieri dure, darămite în relațiile cu capitaliștii. Cum credeau pochimenii noștri că negociat ei? La sânge! S-a crezut că dacă am intrat în capitalism, în UE, în NATO toată lumea trebuie să se poarte cu noi precum Maica Tereza. Reveniti-va! Treziți-vă! Capitalismul înseamnă concurență, eliminarea proștilor, câștig și pierdere, win to win e cam rar.
În momentul zero, adica în 1989 România sub aspect economic, infrastructura, know-how, calificare forță de muncă stătea mai bine decât multe țări comuniste și capitaliste (Coreea de Sud, Austria). Însă cei care au preluat puterea în frunte cu păpușile Iliescu și Roman și specialiștii (azi e vocal Șerbănescu, dar cât îl lauda pe Isărescu), în fapt mulți fie impostori, fie asasini economici au pus pe butuci România.
UE este o creație a Germaniei a cărei idee a fost pusă de Hitler, Europa o imensă piața de desfacere pentru Germania, Germania care nu putea concura alte puteri capitaliste. Normal că Germania pulsează mult în UE pentru că este principala beneficiara, dar dacă va continua politica tâmpită riscă să mai piardă țări. Plecarea Regatului Unit este o pierdere imensă, toată noțiunea de apărare a UE se baza pe britanici. Dacă nemții, francezii și italienii s-au făcut că investesc în apărare, britanicii chiar au făcut-o. Fără M. B, UE e condamnată să fie doar o putere continentală economica, militară nici nu se pune problema. Plecarea MB scoate UE din ecuația zonei Asia Pacific care este noul boom economic. Plecarea SUA este semnalul că piața UE este saturata și nu are perspective de creștere economică. Dacă nu ar fi supapa numită Est, respectiv țările foste comuniste și cele eșuate (vacile de muls), Europa ar fi în colaps. UE a devenit un fel de URSS sub aspect birocratic, al neînțelegeri problemelor centru republici (state), al corupției transfrontaliere sub controlul serviciilor secrete care au grija (psihoza terorismului) să controleze instituțional (politic), corporativ (economic) și prin acoperiți (juridic) țările membre.
Așa cum America a câștigat, dar și va pierde datorită situație de la Sud de Rio Grande, tot așa se va întâmpla și cu UE. China are drumul deschis, dar are și ea propriile fantasme.
Rusia își va continua pendulare Vest Est și politica de divide et impera, își va reconsidera alianțele și politica lui Alexandru al II lea (considerat de Puțin cel mai mare conducător rus) și mai ales viziunea economică a acestuia.
România care are tradiția „mileniului pierdut” abia după încă „un secol pierdut” va începe să facă ce a făcut România de la Unire până în 1989.
Cât despre Romoșan acesta rămâne ce a fost și înainte de 1989,un turnător.
P. S Orice țară, ca dealtfel orice persoană, care este datoare nu este cu adevărat independenta, suverană. Cine înțelege acest lucru va înțelege și de ce cizmarul Nea Nicu, un țăran s-a încăpățânat, cu riscul de a-și pierde viața, să achite toate datoriile externe. Rusia lui Putin au bătut mult Tam Tam că și-au achitat toate datoriile fostei URSS, preluate și acceptate de Rusia (nu intra problema tezaurului românesc că asta e de altă natură) și că au resurse să-și plătească datoriile.