CD
1.370 aprobate

denitsoc@gmail.com
149.102.242.198

 

Comentariul la un email:
Gratie lui Misa

https://adevarul.ro/stil-de-viata/stiinta/traim-in-matrix-teoria-fizicianului-roman-care-2308175.html

Trebuie totusi depasita teoria starilor de agregare a materiei, Plasma a avansat din categoria starilor de agregare in cea a starii de existenta a Materiei: MSubstanta, Energie/Camp si Plasma, inca din 1971.
Starile de agregare ale materiei substantiale: Gaz, Lichid , Solid sunt completate cu stari intermediare: cum sunt stările de Cvasicristal, Coloid, Condensat Bose-Einstein și Cristal lichid.
Informatia in contextul de mai sus este o stare de manifestare a Energiei/Camp, idee ce a aparut si ea de asemenea spre sfarsitul anilor ’70.
Notiunile de Antimaterie, Gauri negre[exotism acretic] si Big Bang trebuie si ele eliminate din campul nostru de preocupare si cunoastere pentru ca sunt repere false si de curand dovedite ca atare stiintific.
Latura materiala ramane in directia data de Democrit, dar restul trebuie evaluat altfel, prin alte prisme filozofice, concepte fizice si metafizice cat si alte instrumente noi care ajuta perceptiei largi si neingradite.

Reticienta fizicianului roman Marian Vopsaroiu, de a pasi cu totul in teoriile moderne, este asemenea bancului cu Vaca, soricelul si pisica:” daca te bagi in ceva …, baga-te pana la capat…”.

Este adevarat ca traim in limitele unei matrici personale determinate de cunostintele noastre „stiintifice” cat si de cat de mult am fost sustrasi din domeniul Perceptiei creative si indrumati spre aprecierile empirice asupra realitatii. Materialismul stiintific si dialectic castigand teren mai mult decat era necesar, lasandu-ne in afara unui echilibru instabil dar creator, in stare sa ne faca sa percepem mai mult si sa gandim/intelegem mai mult.
Prin asa zisa educatie stiintifica am fost indepartati de natura si perceptiile noastre s-au atrofiat deoarece nu le-am mai folosit, ci am apelat mereu la ceea ce ne-a fost dat ca legi stiintifice, care ne limiteaza la o cunoastere empirica cu reflexii rationale.
Filozofia nu mai este, ca in antichitate, un instrument complex de exersare a perceptiilor fenomenelor metafizice, ci este o „stiinta” in slujba Materialismului Dialectic si Stiintific, de aici si limitarea cunoasterii noastre.
Dar tot mai multa lume a simtit aceasta limitare si s-a pornit Revizionismul, cel istoric si filozofic ca indrumator al celorlate domenii.
Suntem in plina era a Revelatiei[in greceste Apokaliptos], sa fim atenti si adaptabili la rezultate.
CD

PS
In noile dimensiuni ale cunoasterii „a avea sens” conteaza mai mult decut „a sti”.
In teoria „stiintifica” materia este tot ceea ce afectează direct sau indirect simțurile umane și alte obiecte. Lumea din jurul nostru, tot ceea ce există în jurul nostru este materie. O proprietate integrală a materiei este mișcarea.
Materia se poate manifesta prin Substanta sau Energie/Camp sau intermediar prin Plasma.
Cand vorbim de antimaterie este greu de precizat daca este o lipsa/vacuum a materiei sau o forma exotica de manifestare acretica, deci nici „stiinta” actuala nu este in stare sa lamureasca propriile secretii. De aceea subiectul a fost abandonat dupa ce s-a dovedit a fi fals. Teoria vidului material este la fel de fortata ca cea a Big Bang-ului.
Vidul este o forma de existenta/nonexistenta a substantei, nu a materiei[gaura neagra], pentru ca s-a dovedit demult ca lumina trece prin vid cat si alte radiatii de energie. Noi nu cunoastem nici macar o,1% din ceea ce este si se manifesta ca Energie si va fi o nerozie sa se afirme existenta Vidului de Energie.
In materie de energie/camp pana si pozitia fata de un obiect sau camp conteaza, iar pozita binara[0;1] si chiar quantica[0;1;0x1] este o consecinta a intersectarii de campuri.