Care a fost naționalitatea lui Stalin? Rus, georgian sau evreu?
No issue detected

BunicaAyahuascalast week
b***************@gmail.com***.***.***.215
Cu riscul de a-i irita pe cei ce băltesc în lăturile ignoranței, Stalin este de fapt Eroul Tuturor Oamenilor Muncii, iar toate faptele mărețe i-au fost șterse din paginile istoriei universale..toate realizările și enormele sacrificii..urmărind acest film, realizezi cîtă tristețe se ascunde în inima sa și ce povară grea și-a asumat, în final fiind abandonat și trădat…
Stalin a reprezentat pentru oamenii muncii, garanția unor condiții de viață umane, adaptate secolului XX, fără a exploata omul. Cetățenii Uniunii Sovietice au primit drepturi la care astăzi visează majoritatea locuitorilor acestei planete, că recunosc ori ba:
1. Dreptul la o zi lucrătoare de șase-opt ore. Pentru prima dată în istoria omenirii.
2. Dreptul la concediu anual plătit. Pentru prima dată în istoria omenirii.
3. Imposibilitatea de a concedia un angajat la inițiativa administrației sau proprietarului, fără consimțământul sindicatului și a organizației de partid.
4. Dreptul la muncă și furnizarea de locuințe.
5. Dreptul la educația generală și profesională gratuită. În plus, la fel si învățământul secundar profesional, cât și învățământul superior.
6. Dreptul la folosirea gratuită a grădinițelor.
7. Dreptul la îngrijirea medicală gratuită.
8. Dreptul la un tratament balnear gratuit.
9. Dreptul la locuințe gratuite.
10. Dreptul de a-și exprima liber punctul de vedere asupra tuturor problemelor de actualitate ale țării.
11. Dreptul la protecția statului împotriva abuzului șefilor și a funcționarilor locali.
12. Dreptul de a călători liber la locul de muncă sau de a avea un document de călătorie individual plătit de stat.
În plus, femeile au avut dreptul la o serie de beneficii suplimentare:
1. Dreptul la un concediu de maternitate de trei ani, parțial sau integral plătit, cu menținerea locului de muncă.
2. Dreptul la servicii gratuite pentru copil până la un an.
3. Dreptul la lapte gratuit pentru nou-născuți până la trei ani.
4. Dreptul la îngrijiri medicale și balneare gratuite pentru orice boală din copilărie.
În nici o țară din lume nu era ceva de genul acesta, și nici nu ar fi putut exista. Unele beneficii sociale în țările străine au început să apară numai după cel de-al doilea război mondial ca rezultat al mișcării puternice cauzată de existența statului sovietic pe planetă.
Această motivare a generat realizări enorme în dezvoltarea economiei naționale, și anume:
1. Fără ajutor extern, a fost restabilită economia națională distrusă după primul război mondial, războiul civil și după Marele Război Patriotic. Istoria omenirii nu a cunoscut niciodată o astfel de faptă națională.
2. În toți indicatorii economici ai dezvoltării economiei naționale, URSS a ocupat al doilea loc în lume după SUA incepand din a doua jumătate a secolului al XX-lea. Și nu ar trebui să uităm că în secolul al XX-lea, trei războaie monstruoase au impiedicat expansiunea economica a Rusiei iar în SUA nu au existat războaie în ultimii 150 de ani.
3. În ceea ce privește numărul invențiilor, URSS a ocupat locul al doilea după SUA, iar la mijlocul anilor optzeci primul loc, înaintea SUA. Și această cifră indică nivelul intelectual al dezvoltării națiunilor în URSS și nivelul tehnic al producției industriale. Acest nivel a fost comparabil cu cel american, cu prima economie a lumii !
4. Cel mai bun sistem de învățământ profesional general și special din lume, pe care America abia acum începe să-l aibă.
Amintiți-vă cuvintele președintelui american John F. Kennedy, care a vorbit cu amărăciune în anii șaizeci, că rușii au câștigat de fapt lupta pentru Cosmos și că era timpul ca americanii, să adopte experiența educațională rusească.
5. Cel mai bun sistem preventiv de îngrijire a sănătății din lume, pe care America și Europa tocmai încep să-l aibă.
6. Cel mai bun sistem de pregătire fizică și sportivă a populației țării, la care China a trecut, și spre au început să-l adopte o serie de țări civilizate ale lumii.
7. Unul dintre cele mai bune sisteme de explorare spațială din lume, cu care numai America ar putea concura.
8. Cel mai bun echipament militar din lume cu care numai America ar putea concura.
Acum Rusia, după Trădarea lui Gorbaciov, a redevenit o Mare Putere cu o mare istorie și cu cea mai profundă cultură din lume…Rusia, rămîne speranța noastră și sora noastră mai mare.