În răspuns la Joe indianul.

Situatia este cu totul alta. Desi, la o adica, italienii (si celelalte tari distruse de imigratie) nu ar gresi deloc daca s ar simti cotropite si ar lua masuri pentru reducerea numarului de imigranti si repatrierea altora, mai ales ca astazi se poate face pe cale mult mai pasnica decat altadata. Asta admitand ca ce spui tu are logica. Dar nu are si uite de ce cred ca nu are:
Evreii sunt un popor aparte, care de a lungul istoriei a refuzat aproape in orice caz sa se adapteze obceiurilor, religiei, pasiunilor, sentimentelor gazdelor peste care de obicei au tabarat fara sa ceara voie. Apoi, acolo unde au ajuns, purtarea lor, in special economica si spirituala a revoltat populatiile pamatene. Nu mi se pare o coincidenta ca intotdeauna acuzatiile impotriva lor au fost in mare parte aceleasi, pentru ca ele au fost aduse ca o reactie practicilor lor, acestea la randul lor din mentalitatea parazitara si nestatornica clasic evreiasca. Deci, spre deosebire de noi, evreii sunt o populatie exclusivista. Ceva mai aproape de pamant, si la fel de suparator, oriunde a existat o comunitate evreiasca, a existat mereu si un lobby evreiesc, ei arogandu si cumva ca un drept suprem infiintarea de institute parazitare, care se ocupa in toata existenta lor cu mistificarea istoriei tarilor respective. Nu este deloc numai cazul nostru, s a intamplat in toata Europa, iar dovada este modul cum, in functie de supararea lor, statele cu pricina sunt privite pe rand, ba precum raiul pe pamant, ba precum groapa gheenei, uneori chiar si simultan.
Romanii din Italia (si nu ma refer la tigani), sunt usor de asimilat, acestea pot deveni italieni usor dupa 2-3 generatii, la fel cum au facut si italienii care au emigrat in alte tari acum 80-100 de ani.