Sorin
801 aprobate

george-turle@t-online.de
93.229.30.85

 

Slalom ieftin Surena. Sari ca puricele de la o tema la alta. De parca pina acum ne-am ars in dezbateri despre cultura rusa, iar aia se omoara in Ucraina pe partituri Rachmaninoff sau pe versuri de Puskin. Ti s-a casunat iarasi un razboi personal cu mine, ca in decembrie anul trecut. Eu nu mi-am permis sa sar la persoana si s-o etichetez, nici sa dezvolt obsesia de a incepe fiecare postare aratand-o cu degetul….”X e asa si pe dincolo” si dupa o retorica de genul asta sa ma apuc de ingaimat ceva. E clar ca a devenit o chestiune personala, asta apropo de patima.

Culmea naibii ca tocmai tu spuneai acu’ 3 luni ca de fapt cultura rusa e un furt.
citat Surena:

„Rusia a preluat de la Kiev nu numai numele, dar și literatura și reformele în domeniul ortodoxiei, în schimb nu a oferit decât aceeași aroganță imperială pe care au invățat-o de la tătarii Hoardei de Aur, pe vremea când erau perceptorii lor, Cnezatul Moscovei fiind o creație a tătarilor în rândul celorlalte cnezate rusești de a le controla și exploata. Asta a fost și la asta a revenit Moscova începând din 1917 și până astăzi.”

De asemenea, cu doar 2 luni inainte de a deveni apologet si avocat al lui Putin:

Citat Surena:
„Acest lucru nu-l înțelege gay Romoșanu și nu mai înțelege că vremea tratatelor ‘peste’ țări și a zonelor de influență nu mai sunt, după cum le-au transmis UE și America acceptare azi, fiecare țară fiind liberă să-și aleagă apartenența economică și militară.”

Deci atunci Ucraina era suverana si avea dreptul de a-si alege apartenenta.

Citat Surena:
„Revenind la Ucraina, pierdută complet de Rusia, după ocuparea cu japca a Crimeei, ”

Deci cu 2 luni inainte de a face apologia lui Putin si a plasa Ucraina (si vestul) in postura de responsabil al tuturor cauzelor si relelor, spui ca Crimeea a fost luata de rusi cu japca.

Mai departe:

„Rusia sau mai bine zis Putin dorește ca ea să rămână „în afara” UE și NATO ”

Deci Putin ia cu japca Crimea de la ucraineni, dupa care doreste sa ii interzica dreptul de a-si alege apartenenta, la care, chiar cf tie, avea tot dreptul si in acord cu statul de tara suverana si in virtutea a ceea ce au transmis (pe atunci nu imperiile raului) SUA si UE.

apoi, citat Surena:

„O intervenție rusească, plecând de la istoricul din Transnistria,Georgia și Crimeea, se bazează pe un pretext ( Rusia nu are niciunul și nici nu a reușit să-și convingă poporul că ar avea), ”

Deci Putin se va folosi de pretexte, caci motive nu are nici unul, incat nici propriulpopor nu si-l poate convinge, sa intervina in tarile/regiunile mai sus amintite.

Apoi
” nici „apropiații” China și India nu acceptă o nouă încălcare a garanțiilor internaționale pe care Rusia le-a dat Ucrainei în schimbul renunțării la arsenalul nuclear sovietic. ”

Se aude Surena pina la tine? Ai scris cu manutza ta mai alaltaieri ca Rusia incalca garantiile date Ucrainei.

Apoi:

„Rusia nu-și permite un război de anduranță pentru că economia rusească este dependentă de exportul de hidrocarburi iar UE este principalul furnizor de valută)”

De necrezut, huh?

Apoi:

„P.S Dacă Rusia lui Putin este o superputere militară,cum tot afirmă Putin, de ce are nevoie de „garanții de securitate”? China nu a ridicat niciodată problema garanțiilor de securitate vizavi de relația Vietnamului cu SUA. ”

I-auzi!…deci pretentia la garantii pentru securitate ziceai ca e o totala mascarada, mai ales daca se maketeaza drept superputere…adica o suma de pretexte de rahat. Acum in schimb bietul Putin e legitim ingrijorat de extinderea catre est a NATO, de perspectiva ca Ucraina ar intra in alianta (nu ar intra, dar vorbim…), deci tot ce face acum e complet justificat, drept, just, temerile ii sunt indreptatite, iar el e o biata continua victima a propagandei imperiilor raului.

Apoi:

„Faptul că Vietnamul este atât de apropiat de America pentru a contracara agresiunea permanentă a Chinei ar trebui să-i spună ceva lui Petrică și celor care îi împărtășesc inepțiile”

Adica promovarea unor puncte de vedere pro-ruse, contorsiuni mentale in scopul de a le justifica intentiile sau actiunile, sunt ineptii, spunea autorul mai alaltaieri.

Apoi (de fapt un pic mai hacana):

„Putin uită că tocmai măsurile tâmpe politice și economice ale Rusiei au împins Ucraina, Georgia, Moldova spre UE și NATO.”

Stai, ce?? Politici tampite pe linie, prin care si-a indepartat vecinii si i-a facut in mod indreptatit sa doreasca sa-si caute asocieri in alta parte?

Cum le vedeai tu Surena mai alaltaieri (desi cu textul din primul citat esti pe gheata subtire), si cum te-ai sucit in 2 luni complet, tinandu-mi mie lectii despre patima, luciditate, discernamant, informare-dezinformare.
Ideile si convingerile se cladesc in timp, adunand date, facand comparatii, absorbind informatii si in timp cristalizandu-ti perceptia despre un anume subiect. Schimbarea de perceptie se face tot in timp, cand suma de informatii noi, necunoscute pina atunci iti poate forma convingerea ca poate anula validitatea informatiilor detinute pina atunci. Nu exista revelatii si schimbari cu 180 de grade peste noapte, ca si cum te-ar fi pocnit fulgerul. Tot contextul si cauzele a ceea ce se intampla acum in Ucraina sunt chestii vechi, n-aveai cum le afla numai de anul asta. O asemenea schimbare brusca de la a te lua de piept cu toti pentru un snume set de idei, ca peste cateva saptamani sa faci acelasi lucru pentru opusul, denota lipsa de maturitate (mai cunoscusem pe cineva, pe un alt forum, pe arie de istorie, pentru care azi eram urmasi 100% de daci, peste o luna nu mai aveam nimic a face cu dacii, ci eram populatie latinofona, apoi la u alt interval de timp eram ba o combinatie de daco-romani cu turcici, ba urmasi de cruciati teutonici pripasiti pe teritoriile romanesi in du-te vino-ul intre vest si Ierusalim), sau un anume interes (o cooptare, de pilda).