Radu
86 aprobate

radu.g@yahoo.com
149.102.242.167

 

SRS MINTE IARASI SI SE DA VICTIMA CA O CUTRA CE ESTE

JUSTIȚIE HORROR SAU DOAR ABULICĂ?
Ieri am rămas de două ori mască. O dată fiindcă am aflat cu stupoare că mi-a fost luată de sub nas pensia. Pentru trei luni. Și a doua oară când am aflat motivul. E halucinant!
Am fost condamnat într-un proces în care nu am fost niciodată citat. Și într-un al doilea proces de executare silită. În care, din nou, nu am fost niciodată citat. Judecat deci fără să știu și fără să mă pot apăra. Iar din banii de pensie le datorez copiilor mei cea mai mare parte. Nu vor mai primi nimic!
În urmă cu aproximativ trei ani, se cheamă că l-aș fi calomniat pe un deputat USR, aflu abia acum, membru al Comisie parlamentare de control a activității SRI. Și cum l-aș fi calomniat? Aș fi afirmat într-o postare pe Facebook că acesta este colaborator al unui serviciu secret. Ca și când aceasta ar fi o insultă. Omul s-a plâns unei instanțe, instanța a judecat cazul fără să mă citeze, fără să-mi ceară probe și un punct de vedere și astfel, în 2020, un președinte de instanță, Adina Macarie, m-a condamnat. Nici după ce am fost condamnat instanța nu a binevoit să mă informeze. Mai târziu, în 26.09.2023, un alt judecător, Ioan Emanuil Grama, a decis executarea mea silită. Fără să mă citeze, fără să-mi dea posibilitatea să mă apăr. Restul e istorie.
În esență, abia la câteva ore după ce am fost poprit, deci executat, am primit cumva retroactiv pe adresa mea un plic gros. Cu o ștampilă pe care este data de ieri. Și astfel am reușit să aflu întreg istoricul judecării și condamnării mele în lipsă.
Dacă nu ar fi vorba de mine, dacă nu aș fi eu cel lezat, dacă ar fi oricare jurnalist în această situație, aș solicita Clubului de Presă să ia atitudine. Să le explice domnilor magistrați care este rostul presei, care sunt limitele în care ne putem exprima o opinie, de ce nu poate constitui sub nicio formă o calomnie ceea ce eu am afirmat și cum este obligatoriu – și nu numai în cazul unor jurnaliști – ca cel judecat să fie citat, oferindu-i-se astfel posibilitatea de a se apăra. Țin însă ca numele celor doi magistrați care nu și-au făcut datoria, care au încălcat flagrant procedurile prevăzute de lege, să fie reținute de opinia publică și mă angajez să fac demersurile necesare ca această ispravă a lor să fie analizată de către Consiliul Superior al Magistraturii. Și închei întrebându-mă cred pe bună dreptate ce fel de justiție este asta? Că ea trebuie să fie oarbă, înțeleg. Dar de ce trebuie să ne orbească și pe noi? (Sorin Roșca Stănescu)
1. Ion
noiembrie 10, 2023 at 12:40 pm, Răspunde
Puteti sa faceti o contestatie in anulare. Si o reclamatie la CSM si CEDO. Abuzurile sunt din ce in ce mai dese, mai subtile, dar nimeni nu raspunde pentru acestea.
o Revoltatul
noiembrie 10, 2023 at 15:28 pm, Răspunde
Contestatia te rezolva la sf.asteapta,mai bine zis la pastele cailor.Sa fim seriosi,justitia din Romania este sub genunchiul broastei,asa ca sa avem ïncredere in viitorul indepartat!!!!!!!!.
o Contestație La Executare.
noiembrie 10, 2023 at 22:41 pm, Răspunde
Executarea silită se poate aproba fără a fi citat, cf. art 666 alin. (2) din Codul de procedură civilă: „Cererea de încuviințare a executării silite se soluționează în termen de maximum 7 zile de la înregistrarea acesteia la instanță, prin încheiere dată în camera de consiliu, FĂRĂ CITAREA PĂRȚILOR.” Deci nu e nimic ilegal, mai ales că poate face contestație la executare.
SRS stia de proces si ca l-a pierdut, doar a facut apel la sentinta primei instante.
Stia si toata presa. A se vedea titlurile din 2021:
„Sorin Rosca Stanescu, obligat sa publice pe site-ul Sputnik sentinta prin care a fost condamnat sa-i achite daune morale unui fost deputat USR” (4 Februarie 202 – Ziare.com);
” Stanciu Viziteu a câștigat un proces cu Sorin Roșca Stănescu. Acesta l-a acuzat că este „ofițer acoperit” ” (5 februarie 2021).
Sunt din ce in ce mai multi cei care mint ticalos chiar si aici, la comentariile de pe Inpolitics, despre oameni reali, altii ameninta cu moartea pe ceilalti, iar mai devreme sau mai tarziu aceste fapte se vor deconta cumva.
2. Ion
noiembrie 10, 2023 at 14:14 pm, Răspunde
Rămâi fără cuvinte ! Este absolut incredibil cum poate funcționa justiția în țara asta ! Și când te gândești ce salarii și ce beneficii au onor magistrații.. Rușine !
3. Cum De A Introdus SRS Apelul La TMB ?
noiembrie 10, 2023 at 18:58 pm, Răspunde
Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu a fost deputat USR pana in 2020, iar acum este primarul Bacaului. Da, SRS e obligat la plata a 10000 lei. Nu „acuzi” ca ar fi SRI-ist pe cineva, bazandu-te ca nu e calomnie, dar contextual tot ceea ce spui sunt numai denigrari legat de pretinsa calitate de SRI-ist a aluia.
Cum a facut apel SRS fara sa stie de proces? E alt proces?

Da click pe limk sa vezi declaratia de recurs a cutrei:
https://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000544285&id_inst=3