Liderița PNL – Madam Gorghiu
Am remarcat-o cu mulți ani în urmă. Era o tânără drăguță, cu o atitudine pozitivă și se încadra în niște limite de acceptabilitate intelectuală și de bun simț. Am revăzut-o săptămâna trecută pe un platou de televiziune, într-un șpagat ridicol între mediocritate și enormitate, îmbătrânită și acrită, iar după coafura tip de rasa Merinos mă așteptam să behăie, nu să cuvânte. Cum dracu domnule Orban, când ai în partid personaje de talia lui Mihai Neamțu sau Adriana Săftoriu, o lași pe respectiva femeie să fie vector de imagine a PNL? Iar că veni vorba de PNL, când aveți de gând să prezentați o viziune coerentă și aplicabilă privitoare la eventuala dumneavoastră guvernare? Doar nu credeți că țopăiala din fața Guvernului și nulitățile pe care le scoateți în față vor câștiga alegerile?
Astăzi, când partidul dvs. este prins ca într-un clește între aripile politice ale securiștilor și mașinăria de vot a PSD, fără un proiect credibil pentru România și fără figuri carismatice și inteligente care să-l promoveze, iar asta ieri dacă se poate, veți fi sub 20% la alegerile viitoare.
Domnului director al ANP
După cum bine știți, de o grămadă de ani sunt în custodia unității de elită a penitenciarelor din România – penitenciarul Rahova. Aici nu am de ce să mă plâng. Mâncarea este la fel de infectă ca peste tot, pachetele pe care le primesc de la familie sunt compuse (conform unui ordin de ministru) doar din mizeriile vândute de supermarketuri, considerându-se că mâncărurile gătite de familie îngrașă și ar da urât pentru populație să vadă un deținut obez. Directorul stabilimentului este un om cald și bun, preocupat în permanență de confortul psihic al infractorilor, oferindu-le, în limita posibilităților, tot ceea ce cadrul legislativ permite. Vă spun toate astea, domnule director, pentru că am auzit că vreți să-l schimbați din funcție și, în acest caz, mi-ați face mie personal un mare rău. Acest om minunat mi-a promis încă de acum 15 luni că-mi va acorda o zi de permisie. Dacă-l schimbați voi pierde orice speranță în acest sens. Mai mult decât atât, motivele pentru care vreți să-l schimbați, nu sunt întemeiate deloc. Dacă doriți, într-o viitoare postare voi lua motiv cu motiv și voi aduce argumente solide în combaterea lor. Iar dacă nici acele argumente nu vă vor convinge, măcar nu-l schimbați până nu-mi dă permisia. După asta faceți ce vreți cu el, că doar nu-i frate cu tata. Mi-am permis să vă scriu dumneavoastră și nu ministrului Toader pentru că, dincolo de a se ține de capul lui Kovesi și Lazăr, oricum nu-i capabil să rezolve altceva.
Bugetul României
Generație, am reușit să intru în posesia bugetului pe anul 2019. Este un buget făcut de contabili, nu de economiști profesioniști sau politicieni cu viziune. Orice buget îndreptat spre investiții trebuie să fie un buget multi anual, cu surse certe de finanțare și care să țină cont de dinamica economiei mondiale. În caz contrar, începi anul ăsta o investiție, cheltui o grămadă de bani, iar la anul nu mai ai bani să le continui sau să le termini. Așa s-au risipit sume amețitoare în ultimii 30 de ani. De asemenea, banii trebuiesc băgați în investiții aducătoare de profit – 70%, iar restul de 30% în investiții sociale.
În acest buget, doar 20-25% sunt băgați în investiții aducătoare de profit. Asta înseamnă că investițiile sociale, după ce vor fi finalizate, vor genera costuri suplimentare (salarii, utilități, întreținere, pază, exploatare) pentru anii următori. Cifrele pe care ți le-am dat, generație, sunt valabile pentru țări aflate în situația fragilă în care se află și România.
Culmea ironiei
Dosarul pe care Kovesi și-a construit cariera politică i-a adus și perzania. Din dorința de a-mi fura trustul de presă și de a-l livra lui Ghiță, Băsescu îi dă ordin lui Kovesi să facă pe dracu-n patru și să mă bage la beci. Pentru început, aceasta fabrică împreună cu Ghiță un dosar penal de șantaj, cu probe contrafăcute (recunoscut public de Ghiță), și mă arestează. Dosarul fiind extrem de subțire, madam redeschide și dosarul FNI (închis în două rânduri de același Parchet General) și comite ilegalități peste ilegalități pentru a-l aduce cât mai repede în țară pe Niclae Popa. Amuzant mai este și faptul că cel care a fost ajutat să-mi fure trustul de presă de către Kovesi, a dat, ani mai târziu, în gât. Ce poate fi mai minunat, generație, decât să vezi cum se cotonogesc două lichele în groapa cu rahat?
SURSA: