ION, avem rezultatele!

Mesaje primite

Laura Rico – Avaaz Dezabonează-te

08:04 (acum 3 ore)

către eu

Acţionează acum!

Propunerile pentru schimbare ale mișcării noastre

Comunitatea noastră din toată lumea a participat la sondajul anual și ne-a împărtășit visurile și speranțele pentru o lume mai bună.

Dragi prieteni și prietene,
Avem rezultatele! 

Cu câteva săptămâni în urmă am întrebat milioane de membri Avaaz din toate colțurile lumii și în 17 limbi diferite care ar trebui să ne fie prioritățile în lunile care urmează.

150 000 dintre noi au răspuns!

E potențial cel mai mare sondaj global pe care l-am lansat vreodată și ne va ajuta să ne definim prioritățile și modul în care ne vom prezenta lumii în aceste momente cruciale.

Iată câteva dintre rezultatele marcante, precum și unele dintre visurile și speranțele împărtășite de membri, oameni ca și tine, care visează la o lume verde, luminoasă și echitabilă.

Top 5 campanii prioritare

 54.94%

Criza climatică

 33.43%

Apărarea drepturilor omului

 31.14%

Protejarea biodiversității și criza speciilor în pragul extincției

 27.82%

Combaterea polarizării, extremismului și apărarea democrației

 25.56%

Combaterea sărăciei


„Visez la o lume în care să se poată trăi civilizat, fără ură de orice fel, cu pace și fără discriminări. La o planetă curată, la grijă din partea tuturor pentru pământul nostru și pentru toate speciile care trăiesc pe el.”

– Monica M., membră Avaaz din România


Cum ar trebui să răspundem crizei climatice?

Următoarele 2 propuneri de campanii au primit cele mai multe voturi de susținere:

 70.71%

Accelerarea revoluției energiei verzi prin oprirea subvențiilor de miliarde de dolari pentru combustibilii fosili și prin asigurarea cheltuielilor guvernamentale în concordanță cu bazele științifice despre climă.

 57.64%

Legi climatice câștigate prin eforturi intense care să forțeze guvernele să-și asume responsabilitatea față de mediu chiar și în instanțe.

✊IA PARTE LA ACȚIUNE: alătură-te campaniei Opriți acest tratat toxic acum.


„Visez la o lume în care oamenii coexistă cu natura într-un mod care reconciliază inovațiile umane cu evoluția naturală a ecosistemului.”

– Reggie G., membru Avaaz din Filipine


Ce ar trebui să facem pentru a proteja natura și biodiversitatea?

Următoarele 2 propuneri au primit cele mai multe voturi de susținere:

 66.13%

Presiune pe guverne și pe instituții financiare să oprească investițiile în proiecte care distrug natura.

 45.10%

Ajutor pentru protejarea a jumătate din planetă, prin presiuni pe planurile de redresare economică, socială și ecologică care funcționează atât pentru oameni, cât și pentru natură.

✊IA PARTE LA ACȚIUNE: alătură-te apelului global pentru a proteja jumătate din planetă.


„Visez la o lume în care totul este frumos. Unde există egalitate de gen. Tinerii sunt auziți, vocea lor este auzită și ei sunt implicați în procesul decizional. Visez la o lume fericită, lipsită de probleme. Lumea unde totul este verde, atmosfera este una plăcută. Visez la lumea mea. Lumea care mă reprezintă, care mă vede ca un om al societății plină de idei și gata să inspire o altă lume.”

– Daniela B., membră Avaaz din Republica Moldova


Cum ar trebui să luptăm pentru egalitatea de gen în 2021?

Următoarele 2 propuneri au primit cele mai multe voturi de susținere:

 58.62%

Transformarea lui 2021 în anul în care guvernele își iau angajamentul pentru un plan de acțiune globală pentru a proteja femeile de violență și finanțarea grupurilor care lucrează pentru a pune capăt violenței de gen.

 56.68%

Obținerea unui angajament global din partea liderilor lumii de a pune capăt căsătoriei copiilor până în 2030 și finanțarea grupurilor din prima linie care lucrează pentru a pentru ca fetițele să nu mai devină mirese.

AFLĂ MAI MULTE: vezi videoul pe care l-am lansat de Ziua Internațională a Femeii (conținut în limba engleză)


„ Visez la o lume în care drepturile fetițelor și femeilor sunt protejate și promovate, o lume în care fetițele și femeile au opțiunea de a lua decizii legate de propria viață și pe subiecte care le afectează direct.”

– Eunice Lynda N., membră Avaaz din Turcia


Cum ar trebui să luptăm cu furtuna dezinformării care ne amenință comunitățile?

Următoarele 2 propuneri au primit cele mai multe voturi de susținere:

 63.43%

Derularea de campanii puternice pentru a obține noi legi și reglementări în domeniul rețelelor sociale care ne protejează democrațiile și drepturile omului.

 37.94%

Instruirea altor organizații din cadrul societății civile pentru a proteja alegerile democratice de dezinformare și știri false.

CITEȘTE MAI MULTE: Cum neglijează Facebook „infodemia” din Europa (conținut în limba engleză)


„Visez la o lume în care dreptatea să fie apanajul unei justiții nepărtinitoare, extremismul de orice orientare să fie absent, egalitatea între genuri și rase să fie efectivă, tratamentul să fie corect indiferent de starea socială și în care numai pacea și bunăstarea domnesc!”

– Octavian L., membru Avaaz din România


Și cum ar trebui să contracarăm pandemia de coronavirus?

Următoarele 2 propuneri au primit cele mai multe voturi de susținere:

 58.08%

Lupta pentru  acces echitabil și urgent la vaccinurile Covid-19 pentru toți oamenii, peste tot în lume.

 50.37%

Asigurarea scutirii datoriilor pentru țările sărace, astfel încât acestea să poată investi în sistemele lor de sănătate și în redresarea economică.

✊IA PARTE LA ACȚIUNE: semnează campania pentru un vaccin al oamenilor.


„Visez la o lume în care oamenii au încredere în propria valoare, și cu toții încercăm să ne purtăm unii cu ceilalți și cu natura așa cum ne-am purta cu noi înșine.”

– Joye D., membră Avaaz din Trinidad și Tobago


Restul anului e plin de provocări, dar și de oportunități pentru schimbare reală. Hai să continuăm împreună, să visăm grandios și să muncim din greu pentru a vedea cum speranțele și visurile noastre prind aripi. Mulțumim pentru participare și pentru că ții în viață această mișcare globală!

Cu recunoștință,

Laura, Adela, Mihaela, Christoph, Fey, Mike, Raul, Stefanie și întreaga echipă Avaaz

Avaaz.org este o rețea pentru campanii internaționale cu peste 65 milioane de membri, care luptă pentru a se asigura că deciziile globale reflectă viziunea şi valorile cetăţenilor lumii. („Avaaz” înseamnă în multe limbi „voce” sau „cântec”.) Membrii Avaaz vin din toate colțurile lumii; echipa noastră se extinde în 18 țări de pe 6 continente și operează în 17 limbi diferite. Află mai multe despre cele mai mari campanii Avaaz aici, sau urmărește-ne pe Facebook sau Twitter.
Ai devenit membru al mișcării Avaaz și ai început să primești mesajele noastre pentru că ai semnat campania „Sfârșitul Internetului așa cum îl știm?” pe data de 2014-01-30, folosind adresa de e-mail ioncoja13@gmail.com.

Pentru a te asigura că mesajele noastre ajung în Inbox, te rugăm să adaugi adresa avaaz@avaaz.org în registrul de adrese. Dacă vrei să îţi schimbi adresa de e-mail, limba sau alte informaţii, contactează-ne. Pentru a te dezabona, dă clic aici.

Dacă vrei să contactezi Avaaz, nu răspunde la acest e-mail, ci scrie-ne prin intermediul formularului pe care îl găseşti aici: www.avaaz.org/ro/contact.
Avaaz.org
27 Union Square West
Suite 500
New York, NY 10003