CD
45 aprobate

dnitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

COLAPSUL SISTEMULUI TRANS-ATLANTIC
de Matthew Ehret

Faptul incomod de care prea mulți analisti sau politicieni fug de teamă, ignoranță sau necinste intelectuală, este că sistemul financiar mondial se asteapta la un colaps/Armaghedom financiar global, ca o bombă cu ceas de 1,2 cvadrilion de dolari(1,2 miloane de miliarde) in investitii de derivate. Această realitate sumbră a fost cunoscută cu mult înainte de lansarea pandemiei de COVID, în cadrul EVENIMENTULUI 201 DIN OCTOMBRIE 2019.

Această prăbușire financiară care se apropie este cea care stă la baza impulsului de război împotriva Chinei, despre care anumiți geopoliticieni occidentali se tem că va modela noul sistem pe care au încercat ei să-l controleze. Francezul Bruno Lemaire a prezentat această teamă în cel mai sincer mod în iulie 2019, când a spus că „dacă nu vom reuși să reinventăm Bretton Woods, Noile Drumuri ale Mătăsii pornite de China ar putea deveni Noua Ordine Mondială Multipolara”.

Carney, razboinicul ecologist ia conducerea din nou
Trebuie să revizuim rolul lui Mark Carney, trimisul special al ONU pentru Politici Climatice, fost șef al Băncii Angliei și organizator principal al viitorului summit COP26, care va avea loc în Regatul Unit în luna noiembrie a acestui an.
Când Mark Carney a demisionat din funcția de guvernator al Băncii Canadei în 2013 pentru a deveni primul guvernator non-britanic al Băncii Angliei de la crearea Băncii Centrale private în 1694, s-a făcut cunoscut faptul că acest oxford-instruit, un bursier Rhodes, mai competent în schimbarea regimurilor decât in cel bancar, el a fost verificat de unele puteri la nivel foarte înalt.

După ce s-a antrenat ani de zile ca bancher de investiții la Goldman Sachs, unde activitățile sale au contribuit la alimentarea crizei care aproape a doborât economia mondială în 2008, Carney a fost adus în conducerea Băncii Canadei pentru a-și asuma rolul de bancher central canadian curat, conservator, navigând prin haosul pe care fostul său angajator l-a creat.
În acest moment, Carney a devenit membru al Grupului de 30 de membri ai Fundației Rockefeller, membru al consiliului fundației al Forumului Economic Mondial și participant principal la evenimentele Bilderberg și Davos.

În timp ce era încă guvernator al Băncii Canadei, Carney a primit cheile Consiliului pentru Stabilitate Financiară (FSB) al BIS de către colegul său de la Goldman Sachs, Mario Draghi, în 2011, unde a gestionat reglementarea DERIVATELOR [2] la nivel mondial – siguranța armei internaționale de distrugere financiară în masă care izbucnește acum. După șapte ani în care a ocupat funcția de guvernator al Băncii Angliei (2013- martie 2020), sistemul economic mondial a fost întins la limitele sale, iar prăbușirea din sens opus a fost accelerată de o pandemie globală. După 7 ani petrecuți în Londra, Carney s-a întors în Canada pentru a contura programul Build Back Better, care a stabilit, în esență, o politică de DECARBONIZARE într-o eră post-COVID.

Marea fraudă a resetarii
Acest program nu este decât o acoperire pentru Depopularea Globală a Guvernului Mondial condus de aceiași incendiatori care au dat foc economiei mondiale. Diminuarea severa a locurilor de muncă, închiderea ireversibilă a întreprinderilor, creșterea imposibil de gestionat a deficitelor naționale și eliminarea treptată a Beneficiilor de Răspuns la Situații de Urgență vor trebui să fie “ecologice” și conduse pe principia dictate de obiectivul Decarbonizării.

O repornire a economiilor noastre trebuie să fie “ecologică”, iar această criză este de fapt o oportunitate minunată, ne zic ei [1]
Pentru oricine s-a săturat de religia imorală, monetaristă a piețelor libere, care este răsturnata peste tot în lume în ultimii patruzeci de ani de degradare postindustrială, război și speculații, propunerea de a ne schimba „ierarhia valorilor” poate părea o gură de aer proaspăt.
Problema este că impulsul unei economii verzi de “obligațiuni ecologice”, rețele verzi, taxe de carbon, precum și incentive bancare ecologice va tinde să facă omenirea ca un întreg să sufere imens și va deposeda statele naționale de potențialul industrial productiv necesar pentru a rezista voinței unei Oligarhii Financiare Transnaționale.

Carney si echipa sa
În ultimii ani, atât Carney, cât și Freeland au pus bazele unui nou sistem de măsurare a „valorii” care vizează reducerea suveranității naționale și a capacităților fizice ale națiunilor de a susține viața umană, în timp ce simultan (și destul de ironic) dăunează grav mediului.
Pe 26 februarie 2020, Carney s-a alăturat lui Sir David Attenborough în lansarea: „COP26 Green Private Finance Initiative pentru a se asigura că „fiecare decizie financiară profesională ia în considerare schimbările climatice”. Cadrul adecvat pentru raportare, gestionarea riscurilor și returnări va integra aceste considerații și va contribui la finanțarea unei tranziții a întregii economii. Pentru a atinge zero net, fiecare companie, bancă, asigurător și investitor va trebui să își adapteze modelele de afaceri pentru o lume cu emisii reduse de carbon.”

Sir Attenborough a fost un prieten de-o viață al Prințului Philip și un guru neo-malthusian care a încercat să învețe lumea că toate problemele noastre nu provin din sistemele imperialiste, vitale dealtfel pentru cariera sa, ci mai degrabă din cauza populației. Un apel recent către lideri pentru a corecta această problemă folosind acoperirea COVID19 este una dintre nenumăratele mărturii ale acestei filozofii mizantrope.

Grupul Compact de Bankeri Verzi/Climatici pe care Carney l-a pionierat ar asigura că societățile care sunt considerate „murdare” nu ar putea primi împrumuturi de la bănci și orice asigurare ar veni la costuri imposibil de mari, ca o pedeapsă pentru modalitățile lor climatice ofensatoare. Ca un model stralucitor pentru „buna conduită verde”, Carney a citat fostul său angajator Goldman Sachs care a exclus deja orice finanțare viitoare pentru foraje petroliere, proiecte de cărbune termic sau dezvoltarea zonei Arctice.
După cum spunea Carney în septembrie 2019, „firmele care anticipează aceste evoluții vor fi recompensate frumos. Cele care nu, vor înceta să existe”.
Aceasta înseamnă că fiecare companie care lucrează de-a lungul Inițiativei Belt and Road a Chinei în Eurasia, Orientul Mijlociu și Africa nu ar exista în lumea lui Carney, iar orice companie occidentală care ar putea participa pozitiv la DINAMICA MULTIPOLARĂ ar fi tăiată de toate creditele și ar muri.

Un nou sistem de valori economice
Problema viziunii post-COVID a lui Carney este că „valoarea” nu este legată de creșterea nivelului de trai, a rațiunii creatoare umane sau a puterilor productive naționale de muncă, care au caracterizat creșterea creatoare a civilizației umane în ultimele secole, ci mai degrabă de INVERSUL TOTAL.
În cadrul unui Green New Deal – Noul Contract Verde, omenirii i-se va impune în mod eficient forme de energie și practici ce ii va asigura pe bankeri că nu participăm niciodată la proiecte la scară largă caracteristice Noului Drum al Mătăsii, Drumului Mătăsii Polare, Apărării de Asteroizi etc… și ca nu v’om deveni niciodată capabili să ne eliberam de o clasă malthusiană de bancheri supranaționali care gestionează o ordine mondială, post-națiune de stat.

Dacă lumea este cu adevărat la fel de închisă, finită și entropică ca mințile mizantrope ale tehnocratilor instruiti la Oxford precum Mark Carney, Chrystia Freeland sau David Attenborough, atunci acest tip de ordine mondială post-COVID ar fi, desigur, calea de urmat.
Dar dacă, pe de altă parte, asa cum se întâmplă să trăim într-un sistem deschis, un univers creativ, anti-entropic și să exprimăm o caracteristică a speciei de depășire a „limitelor noastre de creștere” prin realizarea de noi descoperiri și transpunerea acestor descoperiri în noi progrese științifice și tehnologice si la protejarea cu adevarat a Planetei, atunci nu numai că Freeland, Carney și alți dealeri noi verzi ar trebui să fie îndepărtați din toate pozițiile de înaltă funcție, dar națiunile ar trebui să adere la ALIANȚA MULTIPOLARA, care pune valoare pe creșterea potențialului umanității, mai degrabă decât pe uciderea speciei noastre sub lozinca malthusian-neomarxista de a “închirierei”, a lipsei propprietatii private de catre indivizi, pana si a propriului sânge, impusa de bankerii ce vor sa conduca secolul 21.
Diavolul din detalii
Avem nevoie, evident de o schimbare, deoarece închinarea la bani pe piețele nereglementate a creat doar o situatie volatilă masivă care sta la baza unei bombe financiare de 1.2 quadrillion dolari( $1,200 000 000 000 000) de distrugere în masă numit DERIVATE [2]care așteaptă să arunce totul în aer.
Problema este că standardele de valoare la care susținătorii New Green New Deal cred că trebuie să ne re-aliniem comportamentul, au caracteristica ciudată de a anula activitatea umană în întregime sub masca „monetizării ratei de reducere” a amprentelor de carbon ale umanității.

Soluția
Soluția la această criză „nerezolvată” a fost dezvăluită de fostul Consultant al Washingtonului și Secretarul Trezoreriei, ALEXANDER HAMILTON, care a studiat lucrările marilor economiști dirijiști precum ministrul de finanțe al Franței, Jean-Baptiste Colbert, și a introdus o soluție in patru puncte:
• Consolidarea tuturor datoriilor de stat neplătite într-o datorie nationala singulară garantată prin emiterea de noi obligațiuni.(nt:Romania a facut asta in anii’50-’60)
• Aceste noi legături de îmbunătățiri interne, cum ar fi drumurile, canalele, universitatile și creșterea industrială, care ar crea o nouă formă calitativă de îndatorare care ar permite națiunii să iasă din sărăcie.
• Obligatoriu: un sistem de Bănci Naționale subordonate doar Constituției și bunăstării generale, în loc de un sistem de Bănci Centrale în conformitate cu modelul britanic/Rothschield, care asigura ca statele naționale vor fi pentru totdeauna datoare si subordonate legilor de finanțare cu supradobanda.
• Utilizarea măsurilor de protecție – TARIFE- acolo unde este necesar pentru a bloca dumpingul străin de bunuri ieftine în țară din import, ceea ce ar face, în esență, mai profitabilă achiziționarea de bunuri industriale și produse agricole la nivel local, mai degrabă decât din import.

Din lucrările lui Hamilton reiese clar că valoarea nu se află în pământ, in aur, bani sau orice valoare arbitrară favorizată de adepți ai Școlii Britanice precum Adam Smith. În apărarea creșterii industrializarii și îmbunătățirii interne, Hamilton afirmă că: „A prețui și a stimula activitatea minții umane, prin înmulțirea obiectelor de întreprindere/PRODUCTIVITATE, este cea mai considerabila oportunitate, prin care poate fi promovată bogăția unei națiuni”.
[nt: Renașterea sistemului economic-financiar al lui Colbert si Hamilton a fost in repetate randuri folosit in intreaga lume ca o SOLUTIE VIABILA, de către Abraham Lincoln(tentativa Greenback ce i-a adus asasinarea), Musolini si Hitler, si chiar de SUA si multe alte tari imediat dupa cel de al doilea razboi mondial.]

NT:
1. Pentru bankeri Marea Resetare – reinvetarea unei noi economii bazate pe Inteligenta Artificiala si Quantum Economics(?) – va veni dupa ce blocandu-se toate investitiile intr-o tehnologie clasica va duce la reducerea drastica dupa parametri Malthusieni a eonomiei si a populatiei.
Bankerii nu vor mai investi inainte de aparitia pe piata noilor tehnologii bazate pe IA – Inteligenta Artificiala. Dar deocamdata China, pe care ei vor sa o distruga, detine intaietatea in dezvoltarea Inteligentei Artificiale.
Toata aceasta politica economica criminala este dusa sub steagul fals al Actiunii Climatice al ONU!
2. Instrumentele financiare derivate sunt instrumente financiare- un fel de pariuri, al căror preț este determinat de valoarea unui alt activ. … Un instrument derivat este un instrument a cărui valoare este derivată din valoarea unuia sau mai multor suporturi variabile pe care se pariaza, care pot fi mărfuri, metale prețioase, monedă, obligațiuni, acțiuni, indici bursieri etc. Instrumentele financiare derivate includ diverse Options – opțiuni, garanții, Forwards – contracte continue, Futures – contracte viitoare și schimburi valutare cat și pe rata dobânzii pe care se poate paria( Vezi Soros cu Lira Britanica).

Traducerea si note: CD