Mark
7 aprobate
wolfowitz@hotmail.com.au
78.97.129.60
Doamna Gillard nu mai este PM de aprox 10 ani.

Am stat in Australia o perioada si cunosc destul de bine societatea de acolo.Australia se incadreaza in Commonwealth adica tarile sub dominatia britanica.Interesant de remarcat cateva aspecte pe care restul lumii, chiar multi australieni nu le cunosc. Australia a fost obligata sa participe la ambele razboaie mondiale.In primul contributia a fost pe cat de ampla (peste 500 mii tineri NEINSTRUITI !) pe atat de inutila.In batalia de la Galipoli (Turcia) au au fost ucisi in cateva ore majoritatea acestora fara ca sa apuce sa raspunda macar cu un glonte.Au fost bomardati de pe uscat cu tunurile armata Australiei si Noii Zeelande find pe vapoare. In toata Australia exista monumente ale eroilor exact cum sunt in comunele/satele de la noi. In schimb nu exista urme ale unitatilor militare in care tinerii (de fapt copii) sa fi fost instruiti.Jertfa inutila este comemorata anual de ANZAC Day.
Exista in Sydney si un guvernator permanent ca reprezentant al reginei UK.Australia este tinta emigrantilor din toata Asia, insa comunitatea chineza este prezenta poate chiar inaintea englezilor venita initial pentru a cauta aur.China cauta sa foloseasca in conditii nu tocmai cinstite resursele naturale ale Australiei.Politica guvernamentala fata de emigranti este de a-i gazdui mai intai o perioada de timp in lagare din cateva insule din apropiere.Multi nu rezista si solicita re-patrierea in tara de origine.In paralel se foloseste si solictarea de rezidenta prin ambasade si consulate.
Din pacate, am remarcat ca majoritatea emigrantilor sunt de proasta calitate ceea ce degradeaza continuu societatea.Totusi, trebuie remarcat ca asiaticii (in special chinezii si indienii) sunt cei mai eficienti in dezvoltarea Australiei in toate domeniile.