CD
1.236 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
ȘOIMII RĂZBOINICI AI SUA VOR IRON DOM
– cupolă de fier pentru Ucraina, dar va fi ineficientă
De Tyler Durden

Joi, un general american a informat la o audiere în Senat că una dintre cele două baterii Iron Dome deținute de Statele Unite este gata pentru desfășurare în Ucraina.
Dar realitatea câmpului de luptă, a situației din Ucraina arată că există unele deosebiri bazate pe complexități semnificative atunci când vine vorba de desfășurarea Iron Dom – Domului de Fier. Sistemul poate fi eficient având în vedere că pentru Israel este un sistem de „acoperire totală” pentru anumite orașe în spațiu limitat. Dar situația din timpul războiului a Ucrainei este foarte diferită.

Ucraina este un teritoriu vast atacat de bombardamentele aeriene rusești din mai multe părți și chiar dinspre Marea Neagră. De asemenea, Jerusalem Post a notat o analiză săptămâna aceasta…
„Dacă Israelul are nevoie de 10 sau mai multe Domuri de Fier pentru a se apăra corect, Ucraina ar avea nevoie de zeci sau mai multe, care pur și simplu nu există.”

Publicația israeliană a mai subliniat în analiză: „Unul sau două Domuri de Fier din SUA nu ar face nicio diferență din punct de vedere tactic și, în acest moment, probabil că nici măcar nu ar face o mare diferență simbolică. Și ar putea să nu doboare rachetele mai sofisticate ale lui Putin.
Între timp, ucrainenii au pretins (în mod îndoielnic) că au doborât rachetele hipersonice ale Rusiei cu Patrioții furnizați de SUA. Rusia a numit această afirmație „de râsul curcilor”.

Sursa: https://www.zerohedge.com/military/us-hawks-want-iron-dome-ukraine-it-would-be-ineffective

Traducerea: CD