Prea Fericite Părinte Patriarh, chiar ați stat de vorbă cu asemenea haimanale ?!
No issue detected

SUBSEMNATUL17 minutes ago
.
1/ Mulţi doctori, mulţi bolnavi! Deşi, e drept, cel mai mare teolog se spune că este un diavol specializat în teologie. Nu şi-a dat niciodată doctoratul, dar i-a inspirat pe toţi, şi inainte şi după Marea Schismă. Nu ne îndoim că la fel ca şi Arie şi multi alţii asemeni lui, toţi l-au avut ca duhovnic şi preparator pentru licenţa în teologie, pe cel despre care Sfinţii Părinţi ne spun totul: PROOROCII MINCINOŞI. Sărmanii, mulţi dintre oaspeţii ospiciilor se cred doctori!
2/ În anii de liceu, un bun prieten avea o vorbă: „Proştii, formează o elită. A fi prost e lucru mare şi nu-i la îndemâna oricui! Mari invenţii, mari descoperiri, s-au făcut într-un moment de prostie. Proştii formează o elită – tâmpiţii formează majoritatea.”
3/ Cât priveşte reforma, nimic nou sub soare! Altceva nici nu ştiu de când i-a zămislit diavolul din aripa sa! Iar când n-a reuşit, a crezut că descăpăţănând pe Sfântul şi Marele Voievod Mihai Viteazul, ori toată partea cea bărbătească a Brâncovenilor, ori pe mulţi alţii, vor aduce toată turma în gura lupilor turbaţi! Iaca, au întărit-o, zîmislind cete mari de Sfinţi Mucenici Martiri, Mărturisitori. Nici măcar cea mai mare grozăvie din Istoria Bisericii Lui Hristos, în afara Marii Schisme de la 1054, mă refer la grozăvia Iconoclasmului ţâşnit din vârfurile Sfintei Biserici, n-a avut altă muză întraripată şi Decan, decât pe acelaşi diavol responsbil cu teologia.
Se pot spune multe, dar mi-amintesc de o atenţionare ce mi-a fost făcută cu mulţi ani în urmă de Pr. Arsenie Papacioc, în urma unei discuţii pe o temă asemănătoare: „CU DIAVOLUL NU STAI LA DISCUŢII, NICI DACĂ TE INVITĂ LA O CAFEA CU O FELIE MARE DE TORT!”
Constatăm însă că de când românii au lua atitudine clară cu privire la ecumenism, acesta pierzând teren zdravăn precum moda vaccinării copiilor, că s-au rafinat anumite „oferte”, ca de fiecare dată pe parcursul istoriei. Iar aceste „PROMOŢII”, suntem conştienţi că nu vor ţine mai mult de un sezon, cel mult. Nimic nou sub soare, ca „MODUS OPERANDI”! Avem tot ce ne trebuie şi chiar dacă nu ducem lipsă nici de cozi de topor, n-avem a ne teme, mai ales, amintindu-ne cele spuse de către Sfântul Martir Voievod Constantin Basarab Brâncoveanu Voievod, fiului său cel mic, când acesta a ezitat puţin, temându-se de tăişul iataganului de deasupra capului său. Soarta cozilor de topor se află sub cazanul cu smoală, arzând acolo pe veşnicie! PRecum bine ştim că, într-un sfârşit, fiecare se va duce la stăpânul căruia i s-a închinat până la sfârşit!