Iohannis in postura de servitor la Poarta Washingtonului, tratat in bataie de joc atit de Trump cit si de jurnalistii americani de la fata locului.
Publicat pe 22/06/2017 de Lupii Dacici
Rate This

A facut de ris pe romani, Romania si chiar UE…

Iohannis nu are coloana vertebrala si considera Romania ca o afacere marunta si nu ca fiind tara lui… Il aveti in imagine, batut pe umar in bataie de joc de catre Trump, aidoma unui copil prost insa care va trebui sa fie ascultator, impotriva oricarui protocol diplomatic….

Iohannis este cel mai umil presedinte al Romaniei din toate timpurile. Este cel mai ridicol politician pe care l-a avut Romania in calitate de Presedinte, chiar daca din 89 si pina in acest moment, Romania nu a avut Presedinte, nu a fost guvernata si se inceraca tacit acreditarea ideei ca este neguvernabila, lasind la indemina arbitrariului economia tarii si viata sociala, promovindu-se coruptia si saracia fiind endemica.

Intilnirea dintre Trump si Iohannis a fost o parodie si numai 1 minut si 33 de secunde din cuvintarea lui Trump a existat o palavrageala legata de durata istorica a relatiilor diplomatice dintre SUA si Romania, dupa care a inceput bataia de joc, iar Iohannis a acceptat-o si a fost martorul unei parodii de un ridicol de neimaginat.

Ca sa va inchipuiti cit de interesati erau jurnalistii americani de relatia SUA-Romania, trebuie sa va spun ca inceputul contactului celor doi presedinti cu presa a inceput cu Johnatan Karl de la ABC News, care atit de mult interesat era de aceasta intilnire, incit la intrebat pe Trump despre opinia lui legata de…declaratia de Joi din plenul Senatului a lui James Comey, fostul Sef al FBI si despre declaratia lui Comey cum ca, Trump minte in tot ce spune…

Evident, Trump nu era nici el interesat in relatia cu Iohannis si Romania si a raspuns fara nici un gram de bun simt la intrebarea jurnalistului. Au urmat la fel, intrebari legate de declaratiile lui Comey si posibilitatea ca Trump sa apara sub juramint in Congres pentru a raspunde la acuzatiile nefindate ale lui Comey. Despre Trump stia toata lumea ca este un badaran si este lipsit total de maniere si simt politic, dar pentru Iohannis aceasta vizita trebuia sa aiba o conotatie de tipul ”do or die”(o faci sau mori), pentru ca nu va avea ocazia de prea multe ori sa isi spuna cuvintul in fata presedintelui american si asistentei diplomatice de top a americanilor si nu numai.

Ca sa nu piarda ocazia si sa arate realizarile lui, Trump a ghidonat discutia catre NATO, stiind ca este si pentru Romania un ultimatum, in vederea alocarii de cel putin 2% din PIB pentru finantarea structurilor NATO, ba mai mult, laudind Romania ca a fost prima tara care a marit contributia la NATO de la 1,4% la peste 2%….

De asta avea nevoie Romania, care nu are pansamente in spitale si seringi pentru clinicile medicale? Ce a discutat Iohannis cu Trump in prealabil, inaintea cuvintarii oficiale? De ce nu i-a spus lui Trump ca nici nu poate fi vorba de vreo contributie a Romaniei, atita timp cit este singura tara care accepta toate gunoaiele militare ale americanilor transportate din Golf si depozitate in tara noastra.

Mai mult, Romania nu are de ce sa plateasca nici un dolar, avind in vedere tipul de echipament miltar american acceptat de sluga Basescu si slugoiul Iohannis, echipament care nu a fost acceptat de nici o tara NATO si nici ca volum. Era un moment mai mult decit prielnic pentru ca Iohannis sa ceara bani atit pentru depozitare de echipament militar care prezinta un grad ridicat de risc pentru tara noastra cit si pentru tipul de echipament, care produce o situatie dificila in relatia cu Rusia. Iohannis nu a facut-o si a ratat rizind ca un prost, startul discutiei.

Dupa numai 2 minute, Trump a inceput derularea discutiei legat de terorismul international, binecunoscut si care se stie si de cine este generat si ce tari are in vizor. Nu era cazul Romaniei si nu era o discutie care sa se preteze la momentul oficial al intilnirii celor doi sefi de stat.

Trump a continuat cu rezultatele lui in Orientul Mijlociu si lauda de sine pentru ”realizarile” avute cu prietenul lui cel mai bun, dupa cum s-a pronuntat, Regele Salman al Arabiei Saudite. Discutia a continuat cu demararea dupa plecarea lui din Orientul Mijlociu a unui process de curatare a terorismului si actiunile dure luate de sauditi impotriva Qatarului, despre care a avut mai multe cuvinte de spus, ca si cum se intilnise cu Presedintele Qatarez…

Mai mult, Trump a reiterat intilnirea lui cu 19 tari arabe din Regiune si a convins audienta de la Rhyad pentru a lupta impotriva terorismului. Care tari? Bahreinul, Emiratele Unite, Kuweit-ul, Oman si Arabia Saudita, toti fiind sponsorii principali ai terorismului… Ce batjocura… Dar, Iohannis era atent si lua lectii de diplomatia bataii de joc, ca doar pentru aceea plateste poporul roman un avion plin de ciurucuri pentru a se deplasa la Washington si a-si lua blue jeans si alte amintiri.

Mai mult, Trump a reiterat ca este necesar sa se intrerupa finantarea terorismului, ca si cum a fost o perioada bun, dar acum nu mai este ceea ce omenirea are nevoie si chiar stie cine il finanteaza si se poate adresa sau chiar s-a adresat lor la Rhyad.

Dar nimic despre Romania, iar Iohannis statea in dreapta lui ascultind povestile de trecere a timpului… Trump mai spune ca a discutat cu conducerea Qatarului sa inceteze finantarea terorismului in zona si pe toate meridianele, ceea ce arata ca America, o tara care detine peste 10.000 de militari si cea mai importanta baza militara din Orientul Mijlociu, stia de aceste finantari ale terorismului, insa mergea inainte, dar trebuie acum sa il puna si pe Iohannis in tema…

Dupa 5 minute si 29 de secunde de discutii total in afara intilnirii cu Iohannis si numai in interesul politic al lui Trump, presedintele american isi aminteste ca Iohannis este linga el si prezinta multumiri poporului roman si militarilor romani care au fost ademeniti cu bani de nimic pentru a participa pe teatrele de lupta inutila generate de americani..

Trump mai spune, ca o bataie de joc, ca economia Romaniei se confrunta cu probleme deosebite, dar a fost al patrulea mare contribuabil financiar si militar in razboiul din Afganistan, de unde vedem ce avantaje are Romania si cit opium a transportat America la ei in tara si sub ce forme, tara noastra alegindu-se cu paza obiectivelor si facutul paturilor de campanie, dupa care bataia de joc si citeva sute de dolari pentru participare la distrugerea unei tari…

Chiar daca a laudat slugarnicia liderilor romani in decizia lor de a oferi peste 2% din PIB ul tari, Trump nu a uitat sa spuna ca trebuiesc platite si datoriile din urma de catre statele NATO, ceea ce inseamna ca Romania va mai avea de platit si cu siguranta si de amplasat mai multe echipamente militare, pentru a deveni o tinta sigura in cazul unei agresiuni…

Dupa 7 minute si 35 de secunde, tot in bataie de joc, Trump il felicita pe Iohannis pentru lupta impotriva coruptiei si curajul lui in fata celor corupti, intr-o tara care isi leaga existenta de coruptie, ca orice tara capitalista in acest moment si poate cea mai corupta tara este SUA.

La numai citeva secunde distanta, la 8 minute si 8 secunde, Trump incepe pledoaria despre Romania…elogiind pe….. Ellie Wiesel, fostul sef al comunitatii evreesti internationale, despre care spune ca s-a nascut in Romania, dar stim cu totii unde a dus “priceperea” lui Romania, cit a “iubit-o” ca tara natala si mai ales faptul ca nu stia nici un cuvint in limba romana, de atita dragoste, dar Trump simtea nevoia sa isi bata joc de un Iohannis martor.

In opinia mea, fiecare fraza a lui Trump putea fi valorificata de Iohannis, cind i-a venit rindul sa discute despre insemnatatea intilnirii. Iohannis a uitat sa spuna audientei ca in Romania, in Octombrie 2009 a fost comemorat de catre Basescu un Monument al Holocaustului, care a costat statul roman peste 7,4 milioane de dolari, numai ce se stie, la inceputul actualei crize si intr-o perioada cind materinitatile romanesti nu putea oferi lapte sugarilor decit daca erau sub greutate…si poporul se confrunta ca si acum cu programe de austeritate economica de proportii. The New York Times a publicat un articol pe 9 Octombrie 2009 in acest sens, dupa care au urmat restituirile de proprietati din Romania catre evreii care au fost participanti la Holocaust.

Iohannis nu a spus nimic nici in acest sens si mai mult, a dovedit ca este mai prost politician si decit Trump. Iohannis trebuia sa procedeze aidoma lui Trump si sa spuna ca a avut o intilnire extrem de productiva cu Trump si sa inceapa sa ii puna vorbe si planuri in “gura” lui Trump pentru care sa ii multumeasca, la fel si cu comunitatea evreiasca despre care trebuia sa spuna ca au promis un angajament total pentru Romania ca raspuns la tratamentul favorabil acordat evreilor in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Naivul Iohannis nu stie sa faca ca lucrurile sa se intimple in politica si mai mult, nu stie ca o decizie de mai tirziu o poate construi el de acum, prin declaratii si jocuri de cuvinte…

In… numai 9 minute si 25 de secunde Trump a “vorbit discutii”, nespunind nimic care sa faca poporul roman sa inteleaga ca este respectat de americani… A urmat cuvintarea lui Iohannis si intrebarile jurnalistilor romani si americani…

Va vine sau nu sa credeti, Iohannis a spus in inceputul discursului sau ca “parteneriatul cu SUA a oferit o forma favorabila societatii romanesti…”. Pai cred ca o vedeti cu totii si nu mai trebuie sa comentez aici.

Daca as face o paralela intre discursul lui Erdogan din aceasi Gradina a Trandafirilor de la Casa Alba si al lui Iohannis, ar fi o rusine de proportii si sa ma gindesc ca acest neamt este presedintele tarii in care m-am nascut. Erdogan nu a precupetit nici un moment in a spune ca exista diferente majore de opinie intre SUA si Turcia, legat de pozitiile politice pe scena internationala si a mai spus ca spera ca Trump si Administratia lui sa inteleaga si are incredere ca vor avea loc discutii constructive in perioada imediat urmatoare… lasind pe Trump sa inteleaga faptul ca a aruncat manunsa si totul este posibil daca America nu are o pozitie favorabila fata de Turcia.

Romania are un arsenal armat american impresionant si Iohannis ar fi trebuit sa inteleaga ca fiecare fraza pe care o spune trebuie sa fie de citeva sute de milioane de dolari care trebuie sa intre in Romania si mai ales sa creeze la fiecare fraza confuzie, asa cum face Trump la toate intilnirile. Trump si-a dat seama cu cine are de-a face si cit de slab pregatit politic este Iohannis.

Iohannis i-a anuntat pe americani in discursul sau, ca Romania detine o “democratie puternica si o crestere economica sustinuta si permamenta…”. Aici nici nu vreau sa comentez, pentru ca nu asta era ceea ce trebuia sa spuna el ci sa lege o eventuala crestere economica, care nu se va vedea niciodata in capitalism reflectata in nivelul de trai al populatiilor, pentru ca definitia acestei cresteri economice capitaliste nu are legatura cu prosperitatea popoarelor…

Zapacitul de Iohannis a uitat ca Trump doreste sa distruga UE si i-a reamintit credinta lui de neamt “dibaci”, ca Trump trebuie sa fie interesat in dezvoltarea UE.. la care vedeti cum se uita Trump la el, de parca l-ar intreba pe ce lume traieste…

Iohannis nu a inteles ca bogatia si refacerea Americii s-a bazat intotdeauna pe mecanisme de distrugere economica a altor zone, americanii nu au ajutat niciodata pe nimeni pentru ca la rindul lor sa colaboreze corect cu acea natiune si sa duca la dezvoltarea amindoura, niciodata…dar el o da inainte cu ”traiasca republica…”.

Uitati-va la grimasele lui Trump si modul cum se uita in bataie de joc si cu miscari plictisite ale capului la Iohannis…

Primul jurnalist de la Washington Post l-a intrebat pe Trump despre interpelarea in Senat a lui Comey, eludind in totalitate prezenta lui Iohannis…

Jurnalista romanca il intreaba pe Trump ce crede despre o eventuala agresiune a Rusiei si daca America accepta respectarea Articolului 5 al NATO, insa Trump spune ca il respecta insa nici un singur cuvint despre Rusia, ceea ce il lasa pe Iohannis sa inteleaga ca este doar o sluga care isi plateste pe deasupra in acest joc…

Cind a venit vorba despre eliminarea vizelor pentru Romania, Trump a spus ca nu a discutat acest lucru cu Iohannis, ceea ce il declaseaza si mai mult pe liderul asa zis roman al Romaniei…

Ce ar mai fi de spus despre acest circ si legat de turistul Iohannis?

Nici nu mai vreau sa comentez interventiile penibile ale jurnalistilor si mai ales ca intilnirea cu Iohannis s-a transformat in discutii intre jurnalisti si Trump legat de politica interna si scandalurile din politica americana…

Iohannis a irosit momentul si cel mai probabil nu se va mai intlnii vreodata cu aceasta ocazie, ba mai mult, a creat imaginea unui politician de mina a cincea fara creier si fara simturi…Iohannis este rusinea Romaniei si romanii trebuie sa fie rusinati votind o asemenea hahalera de presedinte….

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com