O treime din soldații israelieni uciși în 2020 se sinucid

 

de AlAhed.

28 de soldați IDF au murit în 2020. Sinuciderea a rămas principala cauză de deces în rândul soldaților, cel puțin nouă soldați și-au luat viața, potrivit comandantului Direcției personal. Tsahal, general-maior Moti Almoz.

Aproximativ o treime din armata israeliană care și-a pierdut viața în 2020 s-a sinucis, relatează cotidianul israelian Haaretz .

Potrivit ziarului, „armata israeliană trăiește sub o presiune mentală și psihologică constantă din cauza amenințării rezistenței, mai ales că secretarul general libanez Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat într-un discurs recent că promisiunea de a răspunsul la moartea unui luptător de mișcare în Siria era încă actual ”.

IDF nu ascunde măsurile luate în ultimii ani în speranța de a reduce numărul sinuciderilor în rândul personalului militar.

Comandantul Direcției forței de muncă IDF, generalul-maior Moti Almoz, a declarat că armata a prevenit probabil patru tentative de sinucidere în 2020 prin localizarea rapidă a soldaților care dispăruseră din unitățile lor.

Potrivit lui Almoz, în cazurile în care soldatul a prezentat semne de avertizare sau tendințe de sinucidere, aceste eforturi ar fi putut include urmărirea utilizând date mobile și alte mijloace tehnologice.

Surse de știri leagă cifrele ridicate ale sinuciderilor soldaților israelieni de politicile din Tel Aviv. În plus, sinuciderea ar fi devenit în 2020 o modalitate prin care soldații își pot exprima protestul și dezamăgirea față de eșecurile armatei și politicile urmate de liderii politici și militari israelieni.

sursa: https://french.alahednews.com.lb

*

Nota redacției – Titlu manipulator: când spui „o treime” pare foasrte mult. Dar când afli că e vorba de 9 persoane, lucrurile intră în nomal.