Adrian
15 aprobate

agoia2000@gmail.com
86.104.177.150

 

Care va să zică, istoria e așa:

Într-un moment de ne-inspirație, o doamnă, cercetător la muzeul din Constanța, Lavinia Dumitrascu (așa își scrie ea numele, deși probabil că e Dumitrașcu), propune, într-o ședință, ca refacerea sinagogii constănțene, aflată „într-o stare avansată de degradare”, să fie făcută, și încă pe bani publici.

Mai departe, doamna mai spune ceva care nu e tocmai pe placul unui anume Erwin Șimșensohn.

Erwin locuiește în București, dar e directorul Teatrului de Stat din Constanța. Ce produce acest teatru, sub conducerea lui Erwin? Păi, iată cam ce: https://www.facebook.com/teatruldestatconstanta/photos/a.1657914171097113/3143585699196612/

Doamna și-a găsit beleaua: în ciuda bunelor ei intenții pe bani publici, e acuzată de negaționism al holocaustului. Nasol momentul!

Un distins profesor universitar, dl Valentin Ciorbea, spune lucrurilor pe nume: „Da’ de ce nu și-o fac ei, prin asociația aia a lor? Ei așteaptă să le-o facem noi? De ce să le-o facă statul român? Vine domnul ală de la ei și are pretenții… Pe urmă mai vine și ambasadorul ală al lor și scoate cifrele alea cu 400,000 de evrei care au murit în Holocaust…”.

Dl Ciorbea își găsește și el imediat acuzația de „antisemitism rușinos”.

În semn de protest față de cei doi fioroși antisemiți, Erwin și un anume Daniel Citirigă, bugetar la Universitatea Ovidius, se retrag din consiliu (spre marele nostru regret!).

Concluzia:

Bună ziua ai dat (evreului), belea ți-ai căpătat.

*

Nota redacției – Sinagoga respectivă, aflată lângă Piața Ovidiu, nu mai funcționează din copilăria mea.