Iulian MARES
444 aprobate

iuliuss_m@yahoo.ca
86.34.175.10

 

Ciudate fraze scrise de o femeie, ce se vrea si crestina si democrata!
1-”Sa ne crape dusmanii”, de inspiratie cocalaro-manelista, nu crestin-ortodoxa! Adesea intalnim expresia asta in manelele lor: ”Sa moara dusmanii/copii mei…..etc!”
2-locul 1 la capitolul Dati-mi tesla ca sa ma lovesc undeva, sau Nu vorbi de funie in Padurea Spanzuratilor intra si constructia: ”cu nume false”! :))
3-Tipic comunistoid, ce conduce spre delictul de opinie! prin limbaj se vede ca sunteti adepta ”„Ei nu suporta nimic ce nu este exact ca ei” cu pronumele skimbat! Oare asa se faceau lucrurile si prin postul Europa Libera?
4-un pic, doar un pic de eugenism, cat sa-i intre capul: ”prostia si rautatea lor fata de binele din noi !”
5-Pai ce facem? Suntem democrati sau nu mai suntem? (Varianta originala, a cocalarilor suna putin altfel, dar pastreaza esența altfel.) Exact ca in bancul ala cu nea Nicu in masina, la intersectie: stanga-Comunism, dreapta-Capitalism!
Soferul intreaba:
-În ce parte domnule Presedinte?
-Semnalizeaza dreapta si fa la stanga!
6-Lipseste sloganul forte: ”Dai in mine, dai in fabrici si uzine!” Oricum nu au intrat zilele in sac…

^In rest, caci restul este sublim, si eu ma bucur sincer de revenirea domnului CD!

PS-ce-mi plac cei care se devoaleaza….fara efort!
Curiozitatea (caci Eu, diferit de altii, nu le stiu pe toate) ma indeamna si iata:
-ontologie, caci filozof a fost Buber:
1. Ramură a filosofiei care studiază ființa, trăsăturile generale ale existenței.
1.1. …………………
2. Latură a materialismului dialectic care se referă la determinările și la structura realității obiective.
*Martin Buber a fost un filosof evreu, OST/ISR;
**A fost interesat mai ales de ontologie. În 1902 a devenit editorul ziarului săptămânal Die Welt, organul central al mișcării sioniste.
***Organizații înființate: Jüdischer Verlag, Ihud, Leo Baeck Institute Jerusalem, Democratic Zionist Fraction, si mai ales Sozialistischer Bund care:
-era o asociație de comune organizate descentralizate , menită să transmită o imagine a viitorului socialism. Landauer a stabilit statutele SB în douăsprezece articole. Scopul principal a fost pregătirea unei noi ordini de libertate prin întemeierea așezărilor. Liga se baza pe activitate manuală, intelectuală și artistică și era o asociație bazată pe principiile autonomieiși asocierea liberă cu grupuri mai largi și legată de ideea de „a ajunge la comuniunea prin separare”.