Sfîntul împărat Constantin cel Mare mereu actual

2019-05-23T23:23:52+03:0023 mai 2019|Biserica, Textele altora|

Patriarhul Daniel: Sf. Constantin cel Mare, prieten al țării noastre și exemplu pentru conducătorii români; a condamnat adulterul și avortul

FacebookTwitterg+Email
Patriarhul Daniel: Sf. Constantin cel Mare, prieten al țării noastre și exemplu pentru conducătorii români; a condamnat adulterul și avortul FOTO: Basilica
Sfântul Constantin cel Mare a fost un prieten al țării noastre, fiind foarte atașat de această regiune, dar a fost și un exemplu urmat îndeaproape de mulți domnitori români, a declarat Patriarhul Daniel, marți, cu prilejul hramului istoric al Catedralei Patriarhale, informează Basilica.
„Sfântul Constantin cel Mare este un prieten al țării noastre. El a trimis misionari în Banat și Oltenia pentru a intensifica viața creștină și pentru a converti pe păgâni la creștinism (…) a zidit o mulțime de biserici (basilici). El iubea foarte mult aceste locuri”, a spus Părintele Patriarh Daniel.
Potrivit sursei citate, Patriarhul Daniel a subliniat că exemplul Sfântului Constantin cel Mare a fost urmat îndeaproape de mulți domnitori români. El a remarcat pe ctitorul actualei Catedrala Patriarhale, Constantin Șerban Basarab voievod care a construit lăcașul de cult de pe Dealul Patriarhiei între anii 1656 -1658.
Totodată, Patriarhul Daniel a reamintit principale legi pe care Sfântul Constantin le-a emis în favoarea creștinilor.
„A oferit libertate creștinilor, a început să restituie proprietățile confiscate de împărații păgâni, le-a oferit chiar basilici întrucât multe dintre bisericile creștine au fost demolate în timpul persecuțiilor, a chemat din exil pe episcopii și clericii persecutați, a ajutat la construirea de noi biserici”, a spus Patriarhul Daniel.
Pe lângă acestea, a subliniat Preafericitul Daniel, unele legi au avut un profund caracter creștin, deoarece „a condamnat adulterul, avortul și a suprimat tortura pentru că în toate acestea era o umilire a chipului lui Dumnezeu din om”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top