Cozmin ,in general e un laudaros,face caz de jocurile de culise ,se crede om din umbra,dar si daca jumatate din „pareri”se confirma…e interesant

Mesaje primite

D.D. Rujan

8 dec. 2020, 14:51 (acum 20 de ore)
către RaduIoneuveronicaIANCU

Cozmin Gușă, analist politic și membru PSD, face o dezvăluire incendiară pe pagina de socializare.

Gușă susține că Laurențiu Ștefan, consilier prezidențial, este „PREȘEDINTELE DIN UMBRĂ” al României.

Potrivit analistului politic, Ștefan este principalul „influencer” în deciziile pe care le ia președintele Klaus Iohannis.

LAURENȚIU ȘTEFAN – „PREȘEDINTELE DIN UMBRĂ” AL ROMÂNIEI!
Pe Klaus Iohannis l-am cunoscut încă din 2001. Legasem o relație apropiată cu Susanne Kastner, unul dintre liderii SPD-ului german, care era într-o relație de prietenie cu noul primar al Sibiului de atunci. De-a lungul carierei sale l-am mai întâlnit de câteva ori pe KWI față-n față, strict în momente unghiulare pentru politica românească și ascensiunea sa, bune de povestit într-o carte de memorii.
Cu această introducere vreau să vă comunic că am apucat să-l cunosc bine, suficient încât să pot evalua sau prognostica corect acțiunile sale din exercițiul puterii. Cu câteva excepții totuși, care m-au făcut, în ambiția mea de a descifra jocurile de putere, să cercetez în plus cine, cum și de ce îi influențează deciziile preponderent. Cum influența asupra sa in partea liderilor PNL este …cvasinulă, era clar că trebuia căutat printre colaboratorii săi apropiați din Palatul Cotroceni. Piste gen generalul Lucian Pahonțu, servită public cu prea mare transparență, sau a altor apropiați din zona serviciilor secrete, deși fezabile, nu-mi explicau coerent de ce acționează într-un anume fel KWI în momente importante (și am o listă lungă, de la jocul intern cu partidele politice, până la raportarea la administrația Trump și impunerii unor mesaje publice de tip sorosist).

Ca să n-o mai lungesc, așa l-am descoperit ca „PLAYMAKER” LA COTROCENI, pe LAURENȚIU ȘTEFAN, azi CONSILIER PREZIDENȚIAL PE POLITICĂ INTERNĂ:
Matematician, cu diplomă de la Universitatea București, a absolvit apoi tot acolo și cursurile de Științe Politice; școlit apoi suplimentar în Marea Britanie, Austria și SUA, își ia doctoratul în 2003 cu o teză despre, atenție (!), RECRUTAREA ELITELOR POLITICE în România post-comunistă, susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative; a lucrat și cu Adrian Sârbu, atotputernicul „boss” al Pro TV de-acum 20 de ani, apoi timp de 11 ani, în intervalul 2004-2015 a fost Specialist în Probleme Politice al Ambasadei SUA la Bucureşti; din această poziție a cultivat sau repudiat relaționarea liderilor politici sau de influență români cu toți ambasadorii SUA la București din perioada menționată, 

Printre care români s-a numârat și fostul șef al Cancelariei Cotroceniului, Dan Mihalache ; acesta a fost și omul prin care s-a propulsat în ianuarie 2015 în poziția de sfătuitor pe politică internă al lui KWI, exact pe domeniul de expertiză al lui Mihalache, și pentru că nu era loc pentru doi, acesta a fost „expulzat” (prin mijloace specifice STATULUI PARALEL), direct în ambasada de la Londra, și-acum în Cipru.
Cercetarea mea îl indică astfel ca fiind principalul INFLUENCER al deciziilor prezidențiale. CV-ul său remarcabil îl recomandă solid chiar și pentru o astfel de poziție, cunoscătorii însă pricep bine care e textura REALĂ a relaționărilor sale, baza propunerilor de acțiune internă și externă pe care Laurențiu Ștefan le implementează eficient (pentru SCOPURILE ECHIPEI DIN CARE FACE PARTE!), de la vârful politicii românești.
Că face bine sau rău, vom vedea în scurt timp, dar cel puțin eu sau alții ca mine, pricepem mai bine de-acum de ce și cum se iau deciziile importante în România.”, dezvăluie, pe Facebook, Cozmin Gușă.

Bugetul.ro vă prezintă CV-ul lui Laurențiu Ștefan

Laurenţiu-Mihai Ştefan (n. 1967) a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti (1996) după ce, patru ani mai devreme, a obţinut diploma de absolvire a Facultăţii de Matematică, secţia informatică, a aceleiaşi Universităţi. Profesionalizarea în domeniul ştiinţei politice s-a făcut mai întâi la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, de unde a obţinut în 1998 un MPhil în politica şi sociologia societăţilor moderne, apoi în diverse stagii de cercetare la Institutul de Ştiinţe Umane din Viena (2000), la Universitatea din Maryland (2001, 2002) şi la Colegiul Noua Europă din Bucureşti (1999-2002). Laurenţiu-Mihai Ştefan are titlul de doctor în Știinţe Politice (2003), cu o lucrare despre recrutarea elitelor politice în România post-comunistă, susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

A fost unul dintre fondatorii Societăţii Române de Ştiinţe Politice (SRSP), pe care a şi condus-o timp de cinci ani (2000-2005). Laurenţiu-Mihai Ştefan a fost cercetător în cadrul Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române (1995-1999), înainte de a deveni asistent, apoi lector al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (1999-2004). A rămas cadru didactic asociat al acestei facultăţi din 2004 până în prezent. Începând din anul 2017, este cercetător științific în cadrul Centrului pentru Politici Publice de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Laurenţiu-Mihai Ştefan a lucrat în perioada 1998-2000 la agenţia de presă Mediafax, şi pentru o scurtă perioadă la sfârşitul anului 2000 în cadrul Institutului Pro. În intervalul 2004-2015 a fost Specialist în Probleme Politice al Ambasadei SUA la Bucureşti. Din anul 2002, a fost implicat în multe proiecte de cercetare pan-europene, fiind expert de ţară în proiecte despre elitele parlamentare şi ministeriale, coaliţiile de guvernare şi prezenţa tehnocraţilor printre membrii guvernului.

Laurenţiu-Mihai Ştefan este editorul Dicţionarului de scrieri politice fundamentale (Humanitas, 2000) şi autor al cărţilor Patterns of Political Elite Recruitment in Post-Communist Romania (Ziua, 2004) şi Who Governs Romania? Profiles of Political Elites before and after 1989 (ISPRI, 2012). A contribuit la volume colective printre care Landmark 1989. Central and Eastern European Societies Twenty Years after System Change (LIT Verlag, Berlin, 2010), Parliamentary Elites in Central and Eastern Europe (Routledge, 2013) și Technocratic Ministers and Political Leadership in European Democracies (Palgrave, 2018). A publicat singur sau în calitate de coautor articole în următoarele reviste: Journal of Legislative Studies, Problems of Post-Communism, East European Politics, La Nouvelle Alternative, Transitions, Romanian Journal of Society and Politics, Polis şi Sfera Politicii.